avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Activitate lucianlucian

Activitate lucianlucian

Suntem cetateni romani, casatoria a fost oficiata in Romania iar dupa un an de zile am plecat spre Spania amandoi. Dupa 7 ani de zile, au aparut mari probleme in familie si nu mai putem continua relatia. Asa ca eu (sotul) am preferat sa vin in Romania si sa inaintez acte de divort (in Decembrie 2010) iar sotia a aflat de acest lucru si cere divort din Spania (zice ca avem rezidenta de 6 ani, dar nu si cetatenie) si are tot dreptul sa ceara divortul acolo). Va rog frumos, vreau sa stiu daca are sanse sa deschida procesul acolo sau care este procedura. Se tine cont de cine a inaintat primul actele pentru divort sau se tine cont de cetatenie si locul unde a fost oficiata casatoria? Multumesc frumos!
Buna ziua

In 2007 am cumparat un teren (3000 mp) si cel care mi-a vandut terenul nu mi-a spus ca pe teren se afla 3 conducte de gaz metan. Stiu acum ca normal era sa consult un specialist in acest domeniu, dar............ prea tarziu. Ce pot face? Pot cere despagubiri celui care mi-a vandut acest teren? Este foarte greu sa obtin aprobare pentru a construi ceva acolo. Exista vreo solutie de rezolvare pentru acest caz?
Multumesc!
A
Buna seara

Va rog, poate cineva sa imi spuna daca Romania extradeaza romani pentru caz de "violenta psihica in familie"? In Spania sunt acuzat pentru aceasta fapta, dar fara probe. Iar eu am probe (certificat medico-legal ca am fost batut de soacra si sotie aici in Romania). Interesante cazuri sunt in Spania, ca de exemplu:::::::::
[ link extern ] #!
Buna ziua

Am o masina cu numere de inmatriculare de Spania. Am facut RAR-ul si am platit toate actele inafara de taxa de prima inmatriculare. Luni va trebuie sa o platesc la Finante. Intrebarea este : Pot da in judecata statul roman pentru a nu plati taxa ?
Daca nu platesc taxa Luni am garantia ca nu o voi plati majorata cu pana la 50 %?
Ce pot sa fac?? Multumesc Frumos si Sarbatori Fericite!!!
Răspuns la discuția Divort
Casatoria a fost incheiata in Romania. Ambii soti au cetatenia romana.
Discuție Divort
Buna ziua

Va rog, cum se poate divorta daca suntem in Spania?
Avem un copil din pacate, dar nu mai putem trai impreuna.
Multumesc
Buna ziua,
Va rog daca cineva poate sa imi spuna care ar fi taxa de platit, la un teren faneata de 1600mp, cu suma de 5000 euro? Cat ar trebuie sa platesc pentru acte si etc (cu aprox.)? Multumesc!
Buna ziua
Ce trebuie sa fac pentru a lua indemnizatia de somaj?
Lucrez la o firma de 3 ani si nu mai pot face fata programului (sunt sofer pe camion si nici macar week-endurile nu le am libere). Daca voi baga preaviz cu 15 zile inainte, mi se va acorda somajul? Sau cum trebuie sa procedez? Cat timp voi lua aceasta indemnizatie si ce procent din salariu? Va multumesc frumos.
Buna ziua!

Ce se intampla la expirarea termenului de concesiune, daca am construit o casa pe acest teren (concesiunea este pe o durata 30 de ani cu prelungire, din care 10 ani au trecut; pe cati ani se mai poate prelungi?). Iar daca concesionarul nu doreste sa mai prelungeasca contractul, ce se intampla cu ceea ce am construit pe terenul concesionat (am construit cu acceptul lor). Pot fi despagubit?
Multumesc!