avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Maria Gradinaru

Activitate Maria Gradinaru

Buna seara,

in cazul cuiva care are o sc neplatitoare de tva si are restante mari la impozitul
pe dividende, cel 16%....ce se poate intampla daca nu plateste? daca ar plati si acel impozit, persoana in cauza sustine ca ar trebui sa intre in faliment....
la un eventual control se poate pune sechestru pe casa? ar putea inchide firma si sa nu mai plateasca astfel acel impozit?
multumesc!
buna seara,

am o garsoniera in imobil nou pentru care am incheiat acea asigurare obligatorie ceruta de banca. Asiguratorul imi cere acum la reinnoirea politei:

"V-am atasat 2 oferte de reinnoire pentru asigurarea locuintei: Flexi (cea pe care o aveti in prezent) si Completa.



Dar, a aparut o modificare deoarece anul acesta s-a revenit asupra legii privind asigurarea locuintei si trebuie facuta obligatoriu si polita PAD. Asta inseamna ca pe langa prima de asigurare de pe oferta atasata trebuie sa mai platesti suplimentar 20 EUR (platiti in RON la cursul din ziua emiterii politei), pentru polita obligatorie PAD, la fel cum am procedat si in 2011."

trebuie sa platesc de doua ori, practic! chiar este obligatoriu?
Discuție Taxa radio
buna seara,

am un prieten care a primit in ianuarie 2012 o notificare pt firma lui, din partea Soc Romane de Radiodifuziune prin care era anuntat ca are de plata o anumita suma catre ei, reprezentand plata radio pe ultimii trei ani.
Acum in noiembrie 2013 a primit o Atentionare, i se spune ca daca nu plateste suma respectiva in termen de 10 zile, va fi dat in judecata!!!
Ce imi puteti recomanda? Precizez ca plicul nu a fost cu confirmare de primire, l-a gasit in cutia postala. Intrebarea mea este, printre altele, ce se poate intampla in cel mai rau caz daca nu plateste? chiar va fi dat in judecata daca nu plateste? si daca da, in momentul in care va fi chemat in instanta, ar putea sa plateasca atunci suma respectiva fara a plati alte cheltuieli de judecata/daune? imi cer scuze, nu stiu daca am selectat corect incadrarea acestui mesaj.

va multumesc!
Buna seara,

in cazul unei persoane care a fost angajata la firma x, apoi a incetat contractul de munca, iar dupa doi ani de zile se angajeaza din nou la aceeasi firma:
la inregistrearea contractului in revisal, tinand cont ca persoana si-a schimbat intre timp cartea de identitate (s-a pastrat aceeasi adresa in buletin, practic s-a schimbat doar seria si numarul buletinului) - trebuia operata in revisal si aceasta schimbare de buletin? sau sunt suficiente datele pastrate in revisal de la contractul de munca anterior, respectiv CNP si adresa?
Buna ziua,

daca voi fi angajata cu 01 aprilie 2013 la firma X iar pt gradinita
va trebui sa-mi elibereze angajatorul chiar din prima saptamana o adeverinta din care sa rezulte ca a platit contributia pt asigurarile sociale....va putea sa imi elibereze o astefl de adeverinta dupa prima saptamana lucrata? Tinand cont ca in realitate nu avea cum sa achite asa repede darile?
Din pacate nu poate vizualiza textul acelei declaratii.
Oricum, inteleg de la dvs ca legea referitor la reducerea aceea de TVA
nu mentioneaza ca o conditite obligatorie sa nu ai in proprietate alta casa in momentul
in care soliciti reducerea de tva?
Multumesc!
Are o declaratie incheiata la un notariat in 2008, care suna cam asa.....
"subsemnatii.....soti.....declaram ca apartamentul situat in strada....inscris in cartea funciara nr....dobandit in baza contractului de vanzare cumparare numarul......SE INCADREAZA IN PREVEDERILE ARTICOLULUI 140 ALIN. 2 DIN CODUL FISCAL, TEXT INTRODUS PRIN OUG 200/2008 SI NU AM BENEFICIAT DE PREVEDERILE ACESTUIA PRIVIND APLICAREA TAXEI PE VALOARE ADAUGATA IN CUANTUM DE 5%."
Dar persoana in cauza sustine ca ar fi dat atunci in 2008 o declaratie cum ca nu mai este proprietarul altei case.
Buna ziua,

am o cunostinta care a achizitionat o casa si a beneficiat de acea reducere de 5% a tva-ului.
a dat o declaratie pe proprie raspundere ca nu are alta casa in proprietate desi, undeva in provincie avea pe numele ei o casa (nelocuibila in realitate, casa batraneasca, numai buna de demolat).
Se poate trezi la un moment dat ca statul ii va cere sa restituie cei 5% din cauza asta?
Buna seara,

ce sanse de castig am daca dau in judecata dezvoltatorul imobiliar X (de la care am achizitionat in 2007 o garsoniera) pentru nereguli..de tot felul?
De cand am devenit proprietara acestei garsoniere, reparatiile (executate pe cheltuiala dezvoltatorului X, este adevarat) s-au tinut lant!
De trei ori au schimbat parchetul pentru ca s-a umflat si a mucegait (tevi care curg, etc....), balcon in care ploua prin plafon (izolatie proasta), etc.
Desi au facut toate aceste interventii pe cheltuiala lor, as putea sa ii dau in judecata pentru neplacerile create? mai ales ca am un bebelus de 9 luni si este foarte neplacut sa stam intr-o casa noua pentru care platim rate la banci dar ...cu mucegai pe pereti si cu muncitorii care mereu repara cate ceva!