avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Activitate CornelCalin

Activitate CornelCalin

Detin in proprietate un teren intravilan.Pe o suprafata din acest teren se afla construit un post de transformare ce apartine SC Electria SA. Din 2005 platesc la primarie impozit pe teren si nu-l pot folosi.Am intentat proces catre SC Electrica ,dar l-am suspendat din cauza articolului 41 (4) din Legea 13/2007. Cum vedeti dvs.aceasta problema?Ce ma sfatuiti sa fac ,pentru ai forta sau sa-mi plateasca chirie sau sa -si mute transformatorul ,intrucat au avantajul acelui articol din legea energiei?
Cu multumiri.
Buna,
Din cate am auzit la primarie,unde am fost sa intreb,termenul pentru aplicarea Legii 10 si a Legii 18 a expirat.Pentru cei ce nu au solicitat in termenul legal dreptul de restituire al unor suprafete de teren ,in baza acestor legi,mai exista alta "sansa"?
Buna ziua,
Ca firma,ce modalitati exista de a acorda imprumut unei persoane fizice?Mai pe inteles :trebuie sa-i montez o centrala unei persoane fizice prin programul casa verde.Persoana nu dispune de banii necesari pt a putea derula proiectul.Eu trebuie sa-i eliberez factura si chitanta .Dar mai vad eu banii?
Pot sa fac o firma cu activitate de imprumut ,cod caen corespunzator acestei activitati,dar nu stiu mai departe.Cum procedez?
Multumesc.
Răspuns la discuția legea 10/2001
Mai rpimesc vreun raspuns ,va rog?Daca nu in baza legii 10 atunci in baza carei legi?
Multumesc.
Discuție legea 10/2001
Buna ziua,
In baza legii 10/2001 se mai pot trimite notificari prin care pot solicita restituirea proprietatilor,in speta a unui teren?Mai exact : din suprafata de 440 mp, detinuta de parinti inainte de '89,autoritatea locala mi-a restituit 276 mp.Mai pot cere acum restituirea diferentei de teren?

Multumesc.
Buna ziua,
Cu tot respectul am si eu o nelamurire: am un teren obtinut cu titlu de cumparare in 2005.La data cumpararii nu am cerut identificare lui.Acum i-a venit randul si ce sa vezi.Cand s-a facut intabularea primului proprietar s-a facut greseala,pe desenul facut de topograf s-au trecut cotele bine ,insa s-a gresit la inmultire,injumatatindu-se terenul.Ce se mai poate face acum?
Multumesc.
Răspuns la discuția Dreptul la proprietate
In art.21 se fac precizari legate de "capacitati energetice" ,iar situatia mea este legata de distributia energiei,de reteua de distributie.Nu stiu daca acest articol pare a fi cel mai relevant pt.mine.Nu intru cumva sub incidenta art.41 alin.4)?
Multumesc.
Răspuns la discuția Dreptul la proprietate
Multumesc pt.sfaturi,recomandati-mi un avocat bun din Alba Iulia,specialist in astfel de cazuri, pentru a intenta actiune.

Cu respect.
Buna ,
Sunt proprietarul unui teren ,cu impozit platit,pe care se afla un post de transformare al SC Electrica SA. Suprafata ocupata de postul de transformare este de 35 mp. Va dati seama ca nu pot folosi acest teren ,dar nici Electrica nu este de acod sa-mi plateasca chirie .Cum pot sa-i oblig sa sa-mi plateasca chirie ,si mai mult de atat si retroactiv ?Sau in cel mai rau caz sa-i oblig sa-si mute transformatorul.

Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua,
Ce acte ar trebui sa fac intre o persoana fizica ,care pune la dispozitia firmei un teren pe care firma va construi un imobil?
Multumesc.