avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea_Lita

Activitate Andreea_Lita

Conform OMAI 163/2011, eu stiu ca pot fi preschimbate documentele de conducere, cu un document similar romanesc. Belgia se afla pe Lista cuprinzand statele membre emitente de permise de conducere nationale ce pot fi schimbate fara examinarea sau testarea detinatorilor unor astfel de permise. (Anexa I din ordinul mai sus amintit)
Daca dvs detineti o alta informatie, va rog sa ne-o impartasiti si noua.
Oficiul Roman pentru Imigrari poarta acum denumirea de Inspectoratul General pentru Imigrari.
Avand in vedere ca prietenul dvs este cetatean belgian, iar Belgia este membra a Uniunii Europene, acestuia nu i se va elibera un permis de sedere ci un certificat de inregistrare cu o valabilitate de max. 5 ani. La Bucuresti actul de spatiu nu se cere a fi depus, ci doar se declara la ghiseu adresa unde va locui aici. De asemenea nu se platesc taxe, este nevoie de un timbru fiscal de 2 lei.

Permisul de conducere poate fi preschimbat cu un permis de conducere romanesc.
Actele necesare sunt: actul de identitate (certificatul de inregistrare), traducerea legalizata a permisului belgain, taxa de permis auto de 68 lei, cazier, fisa medicala, si o declaratie notariala.

[Editat - 2.6. din regulamentul de postare: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta (fie ele si pro bono) se fac numai prin intermediul mesageriei private.]


Răspuns la discuția cetatenia maghiara
Trebuie sa vedeti care este legislatia in Ungaria, dar cel mai probabil trebuie sa stie si limba. La noi, pentru obtinerea cetateniei romane este necesar sa stii limba romana, istorie, geografie, constitutia tarii, etc...
Cetatenii statelor non-ue pot veni in Romania pe baza unei invitatii. Procedura obtinerii unei invitatii dureaza 60 de zile, iar invitatorul trebuie sa faca dovada ca are un spatiu de locuit, si mijloacele necesare intretinerii persoanei invitate (30 euro/zi). Invitatia o poate face o ruda de-a dvs. La Oficiul Roman de Imigrari (de unde puteti obtine mai multe informatii) va trebui sa declare care este scopul vizitei, de unde o cunoaste pe acea persoana pe care o invita (acest aspect este important), daca a mai fost in tara, etc
Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Depinde insa de speta daca se aplica acest termen sau un termen special.
Daca au trecut 3 ani de la termenul cand aveati obligatia sa platiti acea datorie, s-a prescris. Cu alte cuvinte, chiar daca sunteti dat in judecata, puteti invoca prescrierea si veti castiga procesul. Daca insa ati fost somat sa o platiti, termenul de 3 ani curge de la acea somatie, deoarece Vodafone nu a stat in pasivitate si a incercat sa isi recupereze datoria.
Autoritatea de lucru judecat presupune o tripla identitate in civil: obiect, parti si cauza.
Răspuns la discuția Mostenire
Puteti deschide un proces penal in acelasi timp. Daca este cazul, procesul civil se va suspenda pana la solutionarea celui penal.
Intai vorbiti cu dansul si rugati-l sa faca liniste si sa respecte intervalele de odihna.Daca nu intelege, incercati sa sunati la politie cand se intampla. Poate primi o amenda pt tulburarea linistii publice.
Cetatenia romana se obtine dupa 5 ani.