avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate utilizatorDan

Activitate utilizatorDan

Cine il va reprezenta pe minorul de 5 ani la notariat in vederea incheierii unui contract prin care acesta va cumpara un imobil? Minorul are parinti.
Care sunt CONDITIILE PREVAZUTE DE LEGE despre care pomeneste art. 109 NCC? Cele de la 178 NCC?
Ocrotirea persoanei fizice prin curatela are loc numai in cazurile si conditiile prevazute de lege. (art 109 NCC)
Art. 43 al. 2 NCC spune ca
Pentru cei care nu au capacitate de exercitiu, actele juridice se incheie de reprezentantii lor legali, in conditiile prevazute de lege.
Răspuns la discuția Succesiune...
Bunurile mostenite de la parinti sunt bunuri proprii. Sotul are dreptul la mostenirea parintilor sai. Asta in cazul in care nu ati inchieat o conventie matrimoniala.
Răspuns la discuția succesiune
Copiii d-voastra nu pot deschide succesiunea, atata vreme cat tatal lor, respectiv sotul d-voastra e in viata. Calitatea de succesori o au doar sotul d-voastra si cumnatul d-voastra.
Se poate deschide dosar la notar, se va face succeiunea succesiva, se va elibera un singur certificat de mostenitor, iar sotul d-voastra impreuna cu fratele vor fi mostenitori in cote de cate 1/2, apoi vor face cu acest imobil tot ce doresc .
Este vorba despre inchirierea unei singure camere dintr-un imobil care are 7 camere.
Se poate incheia in mod valabil un contract de inchiriere avand ca obiect un bun imobil comun doar de catre unul dintre soti, desi ambii sunt proprietarii imobilului ? (contractul este incheiat pentru a dovedi sediul social al unui SRL la Registrul Comertului si a fost inregistrat deja la finante).
Răspuns la discuția mostenire pamant
1. Sotia d-voastra a declarat in fals, in conditiile art. 292 Cod Penal ca e singura mostenitoare. Asa cum a spus si d-na avocat, poate fi condamnata pentru fals in declaratii si uz de fals.
2. PUZ (planul urbanistic zonal) n-are nici o legatura cu falsul facut de sotia d-voastra.
3. Nu aveti dreptul la acel pamant, deoarece sotia l-a mostenit, iar mostenirea e intotdeauna cu titlu PERSONAL. (In schimb, aveti dreptul sa va mosteniti parintii, iar sotia d-voastra nu are acest drept).
Exista un defunct - A, decedat in 2011, care nu a fost casatorit, nu a avut copii, ci doar parinti (mama B, decedata in 2009, tatal C, decedat in 1986).
Mama defunctului are doua surori D si E in viata si o sora decedata (in 2008) F, care are doi copii in viata, G si H.
Tatal defunctului are o sora decedata- I (in 2004) , care are un fiu in viata- J si o sora in viata.
Cine il mosteneste pe A? (pe principiul reprezentarii si a proximitatii gradelor de rudenie) ?
sunteti cumparator sau vanzator?
De regula, forma notariala a acestui document este DECLARATIA prin care parintele care nu calatoreste cu copilul isi da acordul ca minorul sa calatoreasca cu celalalt parinte. Aceste declaratii au ca termen de valabilitate 12 luni de zile.