avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Activitate apdeit

Activitate apdeit

Răspuns la discuția OG 196/2005 priv fondul pt. mediu
adresa este apdeit@yahoo.fr
apdeit
Răspuns la discuția OG 196/2005 priv fondul pt. mediu



Inca ceva va rog....daca are cineva HG nr. 490/2002 priv normele metodolagice de aplicare a OUG 200/2000 ...ma intereseaza anexa 2 ce cuprinde substantele clasificate ca fiind periculase.
Multumesc

trimite-mi un e-mail pe adresa si maine dimineata iti voi trimite hotararea.
apdeit
Răspuns la discuția Pensie de urmas



Am si eu o intrebare: mai am dreptul la pensie de urmas in situatia urmatoare?

Tatal meu a decedat in anul 1998. In prezent eu am implinit varsta de 26 de ani, dar sunt in continuare student. In fiecare an, din luna octombrie, pensia mi se oprea automat pana la furnizarea unui document (adeverinta de studii), care sa ateste faptul ca eu sunt in continuare student. Avand in vedere ca am implinit varsta de 26 de ani, nu am mai dus la Oficiul de pensii nici o adeverinta. Totusi, azi am primit prin posta pensia aferenta lunii Ianuarie.
Exista vre-o modificare a legii pensiilor, ce imi confera mie dreptul la aceasta pensie, sau trebuie returnata Oficiului de Pensii?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Varsta maxima pana la care poti primi pensia de urmas nu s-a modificat pana acum in Legea 19/2000.
Iti sugerez sa informezi oficiul de pensii ca au gresit si sa le returnezi banii.
In ceea ce te priveste ti se aplica art. 66 lit. b) din Legea 19/2000:
"Art. 66
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani; ..."
Răspuns la discuția Softuri legislative
Sintact. Are toate modificarile inserate in legi la orice data vrei - adica iti arata legea cum arata acum 2 ani, cum arata acum sau, daca sunt modificari care intra in vigoare peste 1 an, cum va arata atunci.
Răspuns la discuția Miron Cozma...Contopire????
Poate ii da statul despagubiri pentru ca in urma recalcularii pedepsei isi dau seama ca a stat prea mult la inchisoare. :))

Teoretic este intemeiata cererea de contopire a pedepselor, insa personal as prefera sa nu se intample asa ceva: fiecare este bine sa stea unde ii este locul. Si asa gratierea a fost o mare cacealma ...
nu este data limita de 25 a lunii urmatoare, ca in cazul celorlalte taxe si impozite pentru salarii?
Răspuns la discuția HELP! recuperare delapidare
un contabil sigur te-ar putea ajuta.
Răspuns la discuția lege IMM
Inca nu au fost publicate in Monitorul Oficial reglementarile pentru IMM-uri despre care ai auzit (probabil ca sunt in stadiu de proiect, daca mai sunt ....).
Cand vor fi publicate, sigur vei auzi pentru ca va vui presa.

Era vorba de SC-urile platitoare de impozit pe venit de 3%, al caror numar minim de angajati va creste de la 1 la 5, in caz contrar trecand la SC-uri platitoare de impozit pe profit de 16%.

Se presupune ca vor fi desfiintate in cazul unei astfel de reglementari pentru ca multe din aceste societati mici, care nu au decat cate un angajat, sunt folosite pentru a scoate bani din firmele mari: fie sa isi plateasca angajatii la negru, fie pentru traiul personal al patronilor firmelor mari.
Din cele citite in presa, pana la data aderarii la UE acest tip de societati va trebui sa dispara.
Răspuns la discuția Contract de Comision
exista o lege care reglementeaza activitatea agentilor comerciali.
este legea 509/2002 privind agentii comerciali permanenti.
ti-o voi trimite pe e-mail.
Răspuns la discuția Punct de lucru si Sediu
Daca firma este platitoare de impozit pe profit (de 16% din profit) - ceea ce este recomandat in cazul mentionat deoarece este comerciant -, nu este obligata sa aiba angajati.

Daca firma este platitoare de impozit pe venit (3% din venit) - momentan este obligata sa aiba cel putin un angajat in primele 2 luni de la infiintare (dar nu mai mult de 9 angajati, parca), altfel, dupa 2 luni, va deveni platitoare de impozit pe profit - acest tip de firme este recomandat in cazul celor care presteaza servicii.

Cat despre registre si evidente ... intreaba pe forumuri de contabilitate.