avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... instruire lucratori
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

instruire lucratori

buna seara.
in cazul unei societati care nu are organizta activitatea ssm si nu are fise individuale pentru angajati desi acestia sunt angajati de mai mult timp, in ce conditii s-ar putea face fise individuale noi (instructj introductiv, etc.)
se poate printr-o dispozitie a angajatorului efectuarea unor noi instruiri la aceasta data si consemnarea acestora acum in fise de instruire noi?
cine poate face acest instructaj?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 08:25, 7 Februarie 2012
Nu inteleg care este problema !
Daca ati preluat de curand serv SSM, faceti alte fise, pe care le completati cu toate datele lucratorilor, atentie si la rubrica TRASEU !
Costa cam 1.3 lei una, nu e o avere.
Faceti un dosar de IIG, cu toate mat., faceti grupe de 20 lucratori, prelucrati mat., si le dati test de verificare.
Rezultatul il treceti in fisa la testari.
Aici nu e vorba de alte fise pur si simplu ele nu exista.
Corect a preluat acum activitatera pune lucrurile la punct numai ca incalcarea prevederilor L 319/2006 ramane, conform OG 2/2001
ART. 13
(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
(2) În cazul contravenţiilor continue termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data constatării faptei. Contravenţia este continua în situaţia în care încălcarea obligaţiei legale durează în timp.

Iar daca la fiecare schimbare de serviciu extern se schimba fisele nu mi se pare corect. nu sunt pe placul dumneavoastra matrialele, intocmiti altele si efectuati o instruire periodica suplimentara a carei tematica aprobata de angajator cuprinde toate materialele pe durata a cel putin 8 ore.
ART. 98
Instruirea periodică se face suplimentar celei programate în următoarele cazuri:
b) când au apărut modificări ale prevederilor de securitate şi sănătate în muncă privind activităţi specifice ale locului de muncă şi/sau postului de lucru sau ale instrucţiunilor proprii, inclusiv datorită evoluţiei riscurilor sau apariţiei de noi riscuri în unitate;

E total gresit sa schimbati fisele de instruire
ART. 81
(5) Fişa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/unitate, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.
Pai, am spus ca nu inteleg problema !
Daca exista deja fise intocmite ptr. toti lucratorii, ok, de la data cand alt serv. ex./ LD, preia organizarea se poate face instr. per. suplimentara, consemnata la rubrica respectiva.
Totusi, utilizatorul vorbea de IIG, deci cu inceputul !
Dar vechile IPSSM, plan prev. si protec., normative etc., daca nu sunt complete sau nu mai sunt de actualitate ?
Va intreb, deoarece am mare incredere in raspunsurile dvs. argumentate cu legislatie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruirea conducatorului unitatii ady09 ady09 buna seara va rog niste precizari cine face instruirea conducatorului societatii, a administratorului sa a altor lucratori cu functie de conducere, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie angajat NFSV NFSV Buna ziua, Daca se schimba functia unui angajat, de ex nu va mai fi sudor, ci sofer, ce tip de instruire ar tb facuta? Se va face o instruire suplimentara, ... (vezi toată discuția)
Invitatie la discutii / intrebari despre accidentele de munca Octavia Turbatu Octavia Turbatu Am observat ca cel mai mare numar de vizualizari (172) l-a avut un subiect legat de un acc. de munca mortal. Invit atat angajatorii cat si lucratorii sa puna ... (vezi toată discuția)