avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... aviz psihologic:apt munca,dar probleme de comportamet
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

aviz psihologic:apt munca,dar probleme de comportamet

Buna seara,
Am fost in concediu crestere copil,acum cand m-am intors la serviciu,angajatorul a zis ca nu mai are nevoie de mine,sa-mi dau demisia,iar eu am refuzat.Mi-a dat o decizie in care imi cerea sa ma prezint la sediul firmei (unde lucrez este punct de lucru),sa dau testare profesionala,ca cf. codul muncii pt. o intrerupere mai mare de un an cetificatul medical este obligatoriu (art 28 codul muncii).M-am conformat,m-am trezit la ora 3 dimineata pt a ajunge la ora stabilita de ei (ora 11),pentru analize medicale si testare profesionala.Testarea am dat-o cu un psiholog, a durat o ora si jumatate,am dat direct pe calculator,ca altfel dura 3 ore.Am primit rezultatul care spune:apt psihic pentru functia de casier,dar la concluzii am "scoruri ridicate ale impulsivitatii,anxietatii si agresivitatii,cu repercursiuni asupra calitatii muncii".Testarea a fost mult prea mult pt functia pe care o detin,eram treaza de la ora 3 dimineata,nemancata,dupa un drum de 6 ore,etc.
Am facut la cererea mea la o clinca privata o testare psihologica,pt reintoarcerea in munca,pt postul pe care il detin,a durat 20 min si rezultatul a fost:apt munca,fara alte concluzii.
1.Testarea psihologica difera ca dificultate in functie de jobul ocupat?
2. Pot ei contesta ca testarea facuta de mine nu este ok?Adica ei au un anme psiholg agreat?
3. Angajatorul dar si psiholgul nu mi-au explicat in ce consta aceste testari.Este corect? Adica am dat si eu testari la angajare,dar mi s-a spus:vor fi jocuri de rol,logica,munca in echipa,etc.
4. Ce pot face in situatia asta?Le pot trimite rezultatul de la testarea mea,pe motiv ca atunci cand am dat testrea la ei eram obosita,nemancata,etc?Adica la inceputul testarii eram bine,dar dupa o jumatate de ora deja nu mai rezistam.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 21:05, 7 Ianuarie 2013
Prea multe intrebari puse sub forma de naratiune.
Faceti contestatie conform art. 30 si 31 (specificate mai sus), daca doriti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
ionion2000, utilizator
Pentru ca postul de casier nu se regaseste in fisele din anexa 1 a HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor ar fi sufficient doar examenul clinic general
ANEXA 1
4. Observatii:
c) pentru lucratorii care nu se regasesc în fisele din prezenta anexa, examenul medical periodic va fi reprezentat de examenul clinic general anual;

Dar tot in HG nr. 355/2007 se precizeaza ca
ART. 22
f) la indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigatii si/sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevazute în anexa nr. 1.

ART. 23
Examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o întrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, în termen de 7 zile de la reluarea activitatii, cu respectarea dispozitiilor art. 22.
ART. 24
Efectuarea examenului medical la reluarea activitatii are urmatoarele scopuri:
a) confirmarea aptitudinii lucratorului pentru exercitarea profesiei/functiei avute anterior sau noii profesii/functii la locul de munca respectiv;
b) stabilirea unor masuri de adaptare a locului de munca si a unor activitati specifice profesiei sau functiei, daca este cazul;
c) reorientarea spre un alt loc de munca, care sa asigure lucratorului mentinerea sanatatii si a capacitatii sale de munca.
ART. 25
Medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical la reluarea activitatii ori de cate ori îl considera necesar, în functie de natura bolii sau a accidentului pentru care lucratorul a absentat din productie.

Depuneti contestatia la autoritatea de sanatate publica din judetul unde lucrati, daca ei vor considera ca nu e de competenta lor vor dirija contestatia la autoritatea competenta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
inspectorSSM, utilizator
Am fost la autoritatea de sanatate publica din judetul unde lucrez si au fost cam mirati,mi-au zis sa fac controlul psihologic la autoritatea de sanatate publica din judetul unde are firma sediul.Merg pe cheltuiala mea la testare,sau asigura angatorul deplasarea?

Depuneti in scris contestatia (specificati art din HG ) luati nr de inregistrare sau o puteti trimite prin posta recomandata cu confirmare de primire, vorbele nu au valoare.
A) Testarea respectiva este nula daca nu ati dat-o intr-o stare corespunzatoare.
Este interzisa participarea la testare in situatiile in care subiectul nu este odihnit sau il afecteaza alte stari ce pot influenta rezultatele.
B) Rezultatul inscris in urma testarii nu influenteaza activitatea dvs., cum de fapt se si specifica acolo, deci nu exista efectiv vreo problema.
Daca totusi are cineva ceva cu dvs. intentionat, invocati punctul A, respectiv solicitati retestarea la o ora/zi convenabila dvs.

Alte discuții în legătură

Obligativitate testare medicala gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, In situatia actuala compania pentru care lucrez a anuntat in scris ca ne va oferi un \"beneficiu optional\" constand intr-o testare medicala in ... (vezi toată discuția)
Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Contract medicina muncii roxannaboc roxannaboc buna ziua , este obligatoriu ca o firma sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)