avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Verificare angajat in concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Verificare angajat in concediu medical

buna ziua
vreau sa stiu daca mai este in vigoare legea care spunea ca in perioada concediului medical esti obligat sa stai fi prezent la domiciliu intre anumite ore si care sunt acestea
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:13, 4 Iunie 2013
Conf art 51 OUG 158/2010
(3^1) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se efectuează de către plătitorii de indemnizaţii, însoţiţi, dacă este cazul, de un reprezentant al poliţiei, avându-se în vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist. Verificarea prezenţei asiguraţilor nu va afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia României, republicată.
(3^2) Pentru persoanele aflate în incapacitate temporară de muncă ce refuză verificarea prezenţei în condiţiile alin. (3^1), plata indemnizaţiilor încetează de la data la care s-a constatat acest fapt, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(3^3) Nerespectarea prevederilor art. 3^1 lit. c) atrage neplata indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate începând cu data de la care s-a constatat aceasta.
Conf art 81 alin 7 Ordin MSP 60/2006 verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai în intervalul orar 8,00-11,00, 12:00-17:00, 18:00-20:00, prilej cu care se va încheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.

In concluzie, prevederea legala este inca in vigoare, salariatul aflata in incapacitate temporara de munca pot fi verificate la domiciliu in intervalele orare 8,00-11,00, 12:00-17:00, 18:00-20:00.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - vizita la domiciliu cristina_maracineanu22 cristina_maracineanu22 Buna ziua, In ce conditii se aplica (mai este de actualitate ) OUG nr 36/2010 care da dreptul angajatorilor sa verifice la domiciliu un angajat aflat in C ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angelica5 angelica5 Buna seara, am fost oerata de estirpare de colesist iar in urma operatiei am avut 18 zile de concediul medical. dat de medicul specialist-chirurgie .La locul ... (vezi toată discuția)
Verificare prezenta concediu medical cristinabodnar cristinabodnar Buna ziua! As dori sa stiu in ce masura este legal, constitutional, etc, (SI CARE ESTE TEMEIUL LEGAL AL UNOR ASEMENEA MASURI) ca angajatorul (statul - sunt ... (vezi toată discuția)