avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia?

Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii exista suficient, doar ca este nevoie de votul locatarilor pentru a efectua lucrarile de reparatii. am asteptat 2 luni, nimic. m-am interesat la un avocat care m-a sfatuit sa predau o cerere catre pres.asociatiei, chiar astazi am si predat cererea, in 2 exemplare cu nr de inregistrare. intrebarea mea ar fi: care este urmatorul pas? doamna administrator mi-a zis sa nu ma astept ca asociatia sa repare acoperisul, trebuie facuta o sedinta si decid locatarii. acum chiar va rog sa ma lamuriti am dat cererea degeaba? va multumesc anticipat.

Feed back: dupa cererea depusa catre presed.asoc.de propr. am fost anuntata ca se tine sedinta de scara. s-a prezentat si presedintele asociatiei (!) si fooooarte amabila si hotarata sa ajute, a anuntat ca trebuie reparat acoperisul. spre surprinderea mea s-a votat de catre vecini repararea, din fondul pentru reparatii, ba chiar a propus presedintele asoc. ca ne da si credit din banii asoc.(bani care vor fi ulterior recuperati de la locatari ,prin chelt de consum) pentru a schimba si geamurile de la etajul 4 (si pe acolo intra apa). sunt foooarte incantata, dar tot nu inteleg un lucru. deci tot nu presedintele a hotarat, ci prin vot, cu semnatura. ea a zis ca personal nu poate hotara despre soarta fondului de reparatii, doar asa prin adunare generala, cu votul locatarilor. nu am vrut sa ma cert, nu i-am raspuns dar totusi nu inteleg , chiar este nevoie de vot in adunare generala?
Da, a procedat corect.
Nu doamna, nu este nevoie de votul proprietarilor in AG. Presedintele as. prop. trebuie sa cunoasca aceste lucruri, insa, asa cum stim, sunt unii oameni cu ”instalatia” mai buna, altii vor sa ”aiba o acoperire in plus” pentru a efectua o lucrare de reparatii destul de costisitoare si mai ales ca nu se poate face asa la foc automat...
Acum bine ca s-a hotarat efectuarea reparatiei, cred ca sunteti multumita.
Da, a procedat corect pentru ca, de regula reparatiile mari, costisitoare se prevad si se cuprind in bugetul de venituri si cheltuieli. Acest buget de venituri si cheltuieli se aproba, conform legii, in adunarea generala. Acum poate ca asociatia dumneavoastra are bani in fondul de reparatii pentru alte reparatii, poate are bani din alte fonduri, poate ca fondul de rulment este mare iar acum vara cheltuielile sunt mai mici... si de aceea vi s-a spus initial ca bani ar fi dar ca e nevoie de hotararea adunarii generale.
Asa ca s-a procedat corect, presedintele a organizat aceasta adunare si-a venit chiar cu solutii de finantare imediata urmand sa recupereze banii repartizand apoi costurile pe lista de plata.
Noi, ca sa evitam asemenea adunari generale, prevedem in bugetul de venituri si cheltuieli, an de an, o cheltuiala cu reparatiile aproximativ la fel ca in anul precedent. In justificarea acestor prevederi bugetare explicam si consemnam in procesul verbal intotdeauna hidroizolatii terase pe langa alte lucrari (inlocuiri geamuri, zugravit casa scarii, reparatii instalatii comune de alimentare si canalizare...). Si, aproape in fiecare an daca nu am avut sesizari in iarna, adesea avem in primavara si suntem nevoiti sa facem lucari de hidroizolatie. Avandu-le prevazute in buget si aprobate de adunarea generala (la modul mai general pe intreaga asociatie) nu mai convocam adunarea generala din nou atunci cand, la o scara, la o terasa, apare sesizarea dupa adunarea generala anuala din primul trimestru al anului.
Avem deja hotararea adunarii generale iar comitetul poate decide efectuarea hidroizolatiei intr-o sedinta lunara, in urma sesizarii, constatarii...
Buna seara, as fi recunoscator daca cineva poate sa-mi spuna , in cazul unui imobil cu 8 apartamente fara asociatie de locatari constituita, cine plateste refacerea unui acoperis. Mentionez ca la ultimul etaj, suprafata terasei revine la 2 apartamente, proprietar unic, Cel care si cere sa plateasca toti locatarii. Daca nu e asociatie de proprietari poate obliga restul de apartamente la plata ..? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
icod2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)