avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz fima verificare gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz fima verificare gaze

Buna ziua
As dori sa intreb daca e legal ca o firma comerciala sa puna un afis pe casa scarii si sa anunte ca locatarii sa fie acasa la data X, intre orele y, pt ” propunerea verificarii instalatiei de gaze”. La data respectiva vin, spun ca-s de la gaze, nu PROPUN nimic - nu se legitimeaza, nu arata o autorizatie, nu spun ce vor sa faca, nu negociaza un pret - fac o mica verificare si pleaca. Locatarii, oameni simpli, accepta fara intrebari si fara retinere tot ce se intampla...ca doar au fost ”cei de le gaz”. Corect ar fi fost sa se spuna: suntem o firma printre multe altele, va propunem o verificare a instalatiei la pretul Z, daca sunteti de accord, sunati-ne! Dar sa se autoinvite singuri in casa ta, printr-un anunt duplicitar care sugera pervers obligativitatea indiscutabila, mizand pe ignoranta locatarilor, mi se pare un abuz grosolan. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa ii penalizez,sa nu mai opereze cu astfel de strategii de marketing f discutabile...
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: dansara2002 , utilizator 15:00, 16 Martie 2015
Ati intrebat la presedintele asociatiei sau la administrator ce stie despre acel afis?

E posibil ca firma cu pricina sa fi facut contract cu presedintele asociatiei si conform programului pe care l-au discutat, tot ei au pus si afisul prin care va anunta cand vin in bloc pentru verificare.
Normal ar fi fost sa fiti anuntati inainte de comitetul executiv, de administrator, ca veti avea o asemenea verificare pentru a nu fi surprinsi de afis.

La noi, in Bucuresti, GDF Suez face notificarea despre expirarea perioadei de valabilitate a vechii verificari din urma cu 2 ani, pe factura. Si noi avem posibilitatea sa ne alegem o firma autorizata ANRE. Culmea e ca firma distribuitorului este cea mai scumpa, dar asta e deja alta poveste.

E posibil ca dv. sa nu stiti anumite informatii. Cand aveti asemenea situatii, va puteti informa la administrator.
@elga50. Presedintele Asociatiei de Proprietari nu are acest drept. Ce sugerati dvs. este valabil numai pentru verificarea apometrelor de apartament.
Firma cu pricina si-a oferit serviciile, fara a obliga pe nimeni sa i le accepte. Este de datoria proprietarului sa verifice daca respectiva firma este agreata de distribuitorul de gaze, sa ceara legitimarea operatorului si sa se informeze asupra pretului verificarii.
Distribuitorul de gaze colaboreaza cu un numar de firme autorizate pentru verificarea gazelor, numele acestor firme fiind afisate pe lista colaboratorilor agreati.
Verificarea se face in doua moduri:
- cu firma autorizata cu care furnizorul de gaze are contract si atunci plata verificarii apare in factura din luna urmatoare;
- cu firma autorizata agreata de furnizorul de gaze, dar plata verificarii se face pe loc.
Verificarea periodica este obligatorie.Alegerea firmei autorizate pentru verificarea gazelor ( agreata de furnizor ), este la alegere.

Lucratorii de la firmele de acest gen sunt din mediu rural ,unde toti se cunosc intre ei si de aceea au impresia ca e firesc sa sti ca sunt de la firma X.
dansara2002 , pt fluidele sub presiune sunt alt set de legii .
@petricadracea

Furnizorul de gaze are contract cu asociatia de proprietari, nu cu proprietarii (cu exceptia celor care au CT de apartament).
In acest caz notificarea, oprirea gazelor in caz de nesupunere la somatia de verificare, contractul cu firma de verificare si, in final, referatul de verificare se face prin asociatia de proprietari si despre asociatia de proprietari, adica cu beneficiarul si despre beneficiarul cu care distribuitorul are contract.

Deci presedintele de asociatie, nu numai ca are dreptul sa faca acest lucru, dar are si obligatia sa caute, sa contracteze lucrarea de verificare, sa verifice autorizarea ANRE a acelei firme, sa se ocupe activ ca majoritatea apartamentelor, daca nu chiar toate, sa fie controlate.
Si, mai mult ca sigur, acei lucratori nu veneau la usa cuiva sa-i verifice instalatia de gaze, daca nu erau trimisi acolo de catre firma lor, care la randu-i nu face din senin aceasta verificare... daca nu e solicitata.
Doar daca nu sunt niscaiva escroci.
Doamna elga, dvs. aveti dreptate pana intr-un loc - adica acolo unde, preponderent gazele sunt la comun.
La mine ceea ce ziceti dvs. nu este valabi deoarece toti proprietarii (504) au separare de masura si au incheiate contracte individuale cu furnizorul.
Oricum, cand au inceput sa apara baietii de la verificari cu anunturi pe usile de acces, noi, asociatia am luat legatura cu firma cu care mai lucrasem si in anii trecuti (cunoscuti ca oameni seriosi), care nu au asteptat prea mult sa-i invitam sa faca verificarile respective.
Ceilalti care au venit, cred ca au muscat si ei din dulceata, dar in proportie de max. 1-2%. Cum din intamplare cunosteam pe unul dintre verificatori care mi se plangea ca oamenii nu vor sa colaboreze, i-am sugerat sa purtam o discutie cu patronul lor, exact cu problemele ridicate de autorul topicului - insa cum discutia nu s-a mai realizat, din vina lor, am dat drumul la verificarea cu firma "noastra". Preturile sunt cam aceleasi la toate firmele - pentru ca ce sa ne mai dam dupa cires, baietii s-au inteles intre ei si nu-si permit sa iasa din sindicat...

Alte discuții în legătură

Verificare instalatie gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Revin cu o intrebare privind verificarea periodica a instalatiei de gaze a blocului. Descriere situatie: Pentru verificarea periodica a ... (vezi toată discuția)
Verificari gaze Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Suntem mai multi locatari si firma S C ENERGOINSTAL PREMIUM SRL sa faca verificare la gaze,este gratuit aceasta verificare sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)