avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs ocupare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs ocupare post

Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa participe la un concurs organizat pentru ocuparea postului? Nu este suficient un examen? Trebuie ca postul, desi ocupat, sa fie scos la concurs? Daca da, care este actul normativ ce reglementeaza acest lucru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Haimi , utilizator 09:15, 27 August 2016
Si chiar daca a fost PRIN CONCURS,a expirat contractul de administrare de 3 ani si trebuieste de organizat un nou concurs
ART 24 ANEXA OMS 869/2015
Art. 24.
Funciile deşef de secTie, şef de laborator şef de compartiment din unităţile sanitare fără
paturi, precum şi funcţia de farmacist-şef din unităţile sanitare publice cu paturi se ocupă pe bază de concurs, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 1.406/2006



OMs 1406/2006:
(1) La numirea în funcţia de şef de secţie, şef de laborator sau şef de serviciu candidaţii declaraţi reuşiţi vor încheia cu spitalul public, reprezentat de manager, un contract de administrare cu o durată de 3 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuţi indicatori specifici de performanţă. Contractul de administrare poate fi prelungit şi poate înceta înainte de termen, în principal, în cazul neîndeplinirii indicatorilor specificI de performanţă. Pe perioada existenţei contractului de administrare eventualul contract individual de muncă încheiat cu o altă instituţie publică din domeniul sanitar se suspendă.



Se pune problema de concurs(examen) pt ca postul ori nu afost initial ocupat prin concurs (acel 3 ani despre care se vorbeste ca nu s-ar fi organizat) sau daca s-a organizat se poate afla in situatia de a-i fi expirat contractul ceea ce implica o noua organizare de concurs.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
ContSters400311, utilizator
Am inteles acum, cum se prezinta situatia respectiva...:bow:
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie de conducere dana manea dana manea As dori sa stiu daca potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in cazul in care sunt medic sef de sectie, pot ocupa si functia de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea oms 1470/2011 ANDREI_oni ANDREI_oni Bună ziua, lucrez într-o unitate de service aparatură medicală cu autofnanţare, aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, vă rog frumos ... (vezi toată discuția)
Concurs ocupare functie sefi sectii spitale dana manea dana manea in ce conditii se pot scoate la concurs functiile de sefi de sectie intr-un spital? (vezi toată discuția)