avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie REVISAL - angajat nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie REVISAL - angajat nou

Daca o firma a angajat incepand cu 01.02.2010 un nou salariat, dar in proba (5 zile - cf. legii), trebuia sa il bage si in REVISAL sau il baga la angajarea efectiva?
Cel mai recent răspuns: HRD , utilizator 10:05, 11 Mai 2010
Orice inregistrare in Revisal se face numai dupa ce contractul a fost semnat de catre viitorul angajat, cu o zi inainte de inceperea activitatii. In aceeasi zi, anterioara angajarii, se face si transmiterea in Revisal.

Situatia dumneavoastra nu ar fi trebuit sa existe, in cazul in care ati fi respectat prevederile. Daca angajatul ar fi semnat contractul si ati fi trimis inregistrarea, dar el/ea nu s-ar mai fi prezentat in prima zi de munca, ati fi putut sa faceti o incetare in perioada de proba, cu o notificare pe care sa o transmiteti angajatului/tei.

Singura solutie pe care o vad posibila, este sa chemati persoana care ar fi trebuit sa se angajeze sa semneze simultan atat contractul, cat si incetarea acestuia (acord sau incetare in perioada de proba) si sa transmiteti in Revisal incetarea.

Pe viitor, va recomand sa nu mai transmiteti nicio inregistrare fara sa aveti un contract semnat cu viitorul angajat.

O zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Cim neinregistrat in revisal 1314 1314 Buna ziua, Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care ... (vezi toată discuția)