avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa concediul de maternitate, pot sa iau concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa concediul de maternitate, pot sa iau concediu de risc maternal si apoi concediu CCC?

Buna ziua,

Am nascut pe 1 martie. De pe 14 februarie pana pe 14 iunie sunt in concediul dematernitate de 126 zile. Dupa ce se termina acesta, pot sa intru in concediu de risc maternal pt 4 luni si apoi sa-mi depun dosarul pt indemnizatia pt 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elarabela , utilizator 14:49, 23 Noiembrie 2012
buna seara,

revin asupra acestui subiect cu niste informatii.

o colega de serviciu de-a mea, care a nascut in mai, a facut demersurile pt obtinerea concediului de risc maternal pentru alaptare, insa avizul de la medicul de medicina muncii a venit negativ motivand ca ordonanta 96/2003 se refera strict la conditii de lucru in mediu chimic si minier ceea ce nu e cazul locului nostru de munca (domeniul financiar).

de asemenea, o alta prietena de-a mea (lucrand la alt angajator), contabila, a facut aceste demersuri pt concediu de risc maternal dupa cel de lauzie, iar avizul medicului de medicina muncii a fost favorabil.

sa inteleg ca totul depinde de acest aviz al medicului de medicina muncii? cum pot motiva cererea mea de concediu de risc maternal pt a primi aviz pozitiv? ce ma sfatuiti sa fac?

multumesc anticipat,
ela
buna seara,

revin cu inca o completare la mesajul de mai sus:
1. avizul negativ pe care colega mea l-a primit de la medicul de medicina muncii a fost motivat prin:
ordonanta 96/2003 se refera strict la conditii de lucru in mediu chimic si minier ceea ce nu e cazul locului nostru de munca (domeniul financiar);
2. ordonanta 96/2003 prevede ca mama sa se intoarca la serviciu inainte de a face demersurile pt concediul de risc maternal postnatal.

asadar repun intrebarea: cum pot motiva cererea mea de concediu de risc maternal pt a contracara cele 2 argumente de mai sus si pt a primi aviz pozitiv? ce ma sfatuiti sa fac?

astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra.
multumesc anticipat,
ela
elarabela a scris:

.

sa inteleg ca totul depinde de acest aviz al medicului de medicina muncii? cum pot motiva cererea mea de concediu de risc maternal pt a primi aviz pozitiv? ce ma sfatuiti sa fac?



Da,ati inteles f.bine,medicul de medicina muncii este cel ce face recomandarea pt.acordarea crm si nu cred ca aveti ceva de facut in acest sens.Ati semnat Informarea privind protectia maternitatii la locul de munca?

INFORMARE
privind protectia maternitatii la locul de munca
Prin prezenta, in conformitate cu art. 6 alin. (2) din Ordonanta de urgenta aGuvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca,aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004, aducem lacunostinta doamnei ..........................., nascuta la data de ............,avand CNP ..............................., cu domiciliul in judetul ...........,localitatea ......................., str. ...................... nr. ..........,avand profesia de ....................., angajata in unitatea noastra in functiade ........................ si care ocupa locul de munca ................... dinsectia (atelier, compartiment etc.) ........................., faptul ca in urmaevaluarii locului sau de munca au fost constatate urmatoarele:
1. la locul dumneavoastra de munca, si anume ..................., exista/nuexista riscuri pentru sanatatea sau securitatea dumneavoastra in perioada dematernitate;
2. riscul este scazut/mediu/crescut, fiind reprezentat de: - agenti fizici, biologici, chimici, procedee, conditii de munca ...........................................................................................;
3. conform rezultatelor Raportului de evaluare nr. .............. din data de...................., riscul existent poate/nu poate aduce prejudicii evolutieisarcinii, sanatatii fatului/copilului sau sanatatii salariatei gravide/carealapteaza;
4. perioada de sarcina in care supunerea la risc este total interzisa este: - in primele saptamani [] .......... - in ultimele luni [] ..........
- sau .........................;
5. in vederea protectiei sanatatii si securitatii dumneavoastra: - au fost luate urmatoarele masuri suplimentare: ...........................................................................................................; (se vor enumera in ordinea prioritatii) - dumneavoastra aveti obligatia de a indeplini urmatoarele: ................................................................................................; (se vor enumera in ordinea prioritatii)
6. pentru protectia sanatatii si securitatii dumneavoastra la locul de muncain perioada de maternitate vi se vor modifica: a) programul de munca: .....................................................; b) conditiile de munca: ....................................................; c) locul de munca, fiind repartizata la ....................................;
7. mentionam ca nu este posibil ca pentru protectia sanatatii si securitatiisa fie efectuata nici o schimbare mentionata la pct. 6, din urmatoarele motive: ............................................................................. ............................................................................;
8. avand in vedere cele mentionate la pct. 1-7, medicul de medicina munciirecomanda/nu recomanda concediu de risc maternal pe o perioada de .............,pana la eliminarea riscului existent pentru evolutia sarcinii, sanatatiifatului/copilului sau sanatatii salariatei gravide/care alapteaza.

Semnatura angajatorului si stampila unitatii Semnatura si parafa medicului............................................ .............................Data .......................... Data ........................

Am primit, Semnatura salariatei ......... Data .........................
buna seara,
da, am semnat informarea.
ela
Daca la pc.8 nu ati primit recomandare de a solicita crm,nu aveti cum sa motivati cererea...

Alte discuții în legătură

Concediu de risc pentru alaptare andyc25 andyc25 Buna ziua, Am auzit de curand faptul ca o salariata poate obtine concediul de risc pentru alaptare dupa efectuarea concediului pre si postnatal care ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de alaptare andyc25 andyc25 Buna ziua, Am auzit de curand faptul ca o salariata poate obtine concediul de risc pentru alaptare dupa efectuarea concediului pre si postnatal care ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal flor78 flor78 Daca am fodt in concediu de cresterea si ingrijirea copilului din septembrie 2007 pana pe 24 aprilie 2008, iar din 25.04 am inceput serviciu pot sa mi iau ... (vezi toată discuția)