avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea lui dacă există această clauză?

Buna.
Explic din nou pe scurt situatia pentru cine nu stie.
Exista o mostenire,un imobil,la care sotul meu este nudul proprietar si matusa lui este beneficiara uzufructului viager.Din motive bine definite nu putem ajunge la un consens cu o eventuala despagubire cu dansa si ne intrebam daca acest imobil il putem vinde in starea actuala.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IAndra04 , utilizator 20:17, 2 Decembrie 2017
Intradevar ,am.luat de drept ca sotul.meu este nudul proprietar fara sa iau in calcul intabularea de care am fost informata de cateva minute si este necesara pentru vanzarea imobilului.Notarul a incercat sa o convinga pe doamna sa intabuleze impreuna cu mostenitorul acel imobil,dar refuza categoric ,cerand intabularea numai pe ea.
Situatia este asa:
Exista un testament prin care matusa este beneficiara de uzufruct iar fiul defunctului,sotul meu,este pus cu articolul 1088 din codul civil. Din discutia cu notarul am fost asigurati ca sotul meu este unicul mostenitor,de aceea mi-am asumat ca este nudul proprietar. Imi cer scuze pentru eroare.
In clipa de fata pe CF este tot defunctul.
Cred ca trebuie facuta succesiunea apoi in baza certificatului de mostenitor sa intabulati imobilul pe sotul dvs.care devine nud proprietar iar matusa uzufructuara Nu se intabuleaza pe numele matusii, Imobilul, ramane cu sarcina de uzufruct, dar pe numele sotului dvs. Apoi il puteti vinde (doar nuda proprietate) si fara acordul matusii.
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Dar dansa nu doreste sa semneze nimic numai daca este al ei tot. Noi de aceea ne gandeam sa vindem,dar se pare ca situatia este foarte complicata si nu avem nici o scapare. Nu cunoastem alte solutii de iesire din aceasta situatie numai prin tribunal.
Multumesc pentru tot.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie?care este mai bun? nicolae242 nicolae242 buna ziua, matusa mea urmeaza sa faca succesiunea dupa unchiul meu.ea este singura persoana care va mosteni tot.doreste sa imi lase mie casa si sa o mai ajut, ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la uzufruct zare zare Am un contract de intretinere a unei matusi cu dreptul de proprietate nuda ?? asupra imobilului dupa decesul dansei. Matusa vrea sa se mute in casa noastra de ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager IAndra04 IAndra04 Buna ziua. Am o situatie cu uzufructul viager. Socrul meu a decedat,dar a lasat in testament uzufructul pentru sora dansului.Avand un singur mostenitor,un fiu ... (vezi toată discuția)