avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil cu uzufruct viager. Este posibilă vânzarea lui dacă există această clauză?

Buna.
Explic din nou pe scurt situatia pentru cine nu stie.
Exista o mostenire,un imobil,la care sotul meu este nudul proprietar si matusa lui este beneficiara uzufructului viager.Din motive bine definite nu putem ajunge la un consens cu o eventuala despagubire cu dansa si ne intrebam daca acest imobil il putem vinde in starea actuala.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IAndra04 , utilizator 20:17, 2 Decembrie 2017
NU
~ Conținut șters la cerere ~
Ea testamnet pe noi nu face, are o fiica si nu o putem lasa sa se mute acolo din cauza structurii acestui imobil,in plus are imobilul ei,bun propriu.Poate sa fie casa parinteasca,dar a cedat partea ei in schimbul partii de pe apartament.
Am inteles situatia,stam asa,fara nici o rezolvare .Din pacate nu doreste nici sa isi semneze mostenirea, si nici nu doreste sa faca intabularea si succesiunea impreuna cu sotul meu,respectiv nepotul ei, numai si numai pe ea,dar nu realizeaza ca are nevoie de bani pentru a continua procedura legala de inscriere a casei, ea nu are,dar doreste sa ii platim noi.Nu este normal, sa platim noi si sa renuntam la drepturile de mostenitor ca sa aibe ea la cine sa lase, o fiica care nu a cautat-o de peste 30 de ani.
Va multumesc tuturor pentru suport si rabdarea de a ma lamurii!!!!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie?care este mai bun? nicolae242 nicolae242 buna ziua, matusa mea urmeaza sa faca succesiunea dupa unchiul meu.ea este singura persoana care va mosteni tot.doreste sa imi lase mie casa si sa o mai ajut, ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la uzufruct zare zare Am un contract de intretinere a unei matusi cu dreptul de proprietate nuda ?? asupra imobilului dupa decesul dansei. Matusa vrea sa se mute in casa noastra de ... (vezi toată discuția)
Uzufructul viager IAndra04 IAndra04 Buna ziua. Am o situatie cu uzufructul viager. Socrul meu a decedat,dar a lasat in testament uzufructul pentru sora dansului.Avand un singur mostenitor,un fiu ... (vezi toată discuția)