avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Copilului meu i-a fost spart telefonul de alți copii, ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Copilului meu i-a fost spart telefonul de alți copii, care, aruncându-l de la unul la altul, l-au scăpat pe jos. Niciunul din părinții celor implicați nu vor să discute despre asta, ce pot face (legal vorbind) ca să rezolv problema?

ce pot sa fac daca copilului meu ia fost luat telefonul ,cu scopul de a rade de el alti copii si ca urmare acestui fapt sa ales si cu telefonul spart. un copil (mai mare ca el ) la tinut iar altul tot mai mare ia luat telefonul din mana si au inceput sa il arunce de la unul la altul copilul care la tinut si cel care ia luat telefonul si unul la scapat jos si sa spart.
am incercat sa iau legatura cu parintele unuia dintr copii cel care ia luat telefonul din mana cu forta si nu are timp de a ne intalnii pt a discuta despre problema .spunand ca sant jocuri de copii si drep urmare doresc sa stiu ce pot sa fac legal ca sa nu las asa problema ,adica copilul meu si umilit si cu telefonul spart
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E clar că părinții acelor copii sunt niște idioți. Dacă protagoniștii ar fi fost majori, ceea ce ați descris se încadrează la tâlhărie. Eu vă sfătuiesc să nu renunțați și continuați acțiunea împotriva părinților.

ioana kogler a scris:

de acesta si eu doresc ca sa inteleaga ca nu se pot folosi de lucruri altei persoane sa dupa bunul plac si ca nu este bine ,
din pacate nu toti parintii gandesc asa si de aceaia uni copii fac ce doresc pentru ca stiu ca parintii nu ii trag la raspundere
inca nu am reusit sa vorbesc cu parintii acelor copii
si au trecut 2 saptamani


3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Referitor la subiectul in cauza, va recomand sa apelați la o notificare scrisă (somație) catre toti parintii acelor copii, prin care sa-i invitați sa va achite in solidar contravaloarea telefonului.
La sfârșitul notificării ii puteti informa ca ar trebui sa dea curs notificării, intrucat in caz contrar va veti adresa instantei de judecata, urmând ca aceștia sa plateasca pe langa contravaloarea telefonului distrus si cheltuieli suplimentare decurgând din taxe de timbru judiciar, onorarii avocațiale si cheltuieli cu executarea silită.

Puteti insera in notificare si dispozițiile art. 1372 si art. 1381 din noul cod civil.

O zi buna si sper sa Rezolvați problema pe cale amiabila ca sa nu se ajunga in situatia in care este nevoie de intervenția instantei de judecata.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
idaniel89, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Introduceti plangere penala pt furt in banda organizata insotit de violente asupra unui minor.
Ati avut deja masura nivelului de civilizatie specific familiilor respective.
Impotriva mitocaniilor si lipsei de civilizatie nu exista masuri amiabile, riscati sa fiti insultata sau, mai rau.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Demos, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
În instanță, pe lângă contravaloarea telefonului și cheltuielile de judecată, puteți cere și daune morale pentru umilirea copilului dumneavoastră. Taxa de timbru pentru daunele morale e fixă, 100 de lei, pentru cuantumul pretenției cerul e limita.
Ultima modificare: Joi, 6 Aprilie 2023
Alexandru Surcel, Avocat

Alte discuții în legătură

Marginalizare, umilinta laurentiunicolae laurentiunicolae copil grupa zero umilit de cativa parinti ,marginalizat nu mai vrea sa mearga la scoala sub pretextul ca nu se joaca copii cu el .Mentionez ca parinte am mers ... (vezi toată discuția)
Tatal incerca mituirea copiilor irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt divortata de curand, domiciliul celor doi copii a fost stabilit la mine, iar custodia copiilor este comuna. Tatal copiilor are un job care ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)