avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vor casa, sa scoata si banii, daca nu, sa lase asa.
puteti si dona
2#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ne intrebati daca puteti ignora dispozitiile legale privitor al infiintarea si functionarea unei fundatii pentru ca aveti de gand sa faceti o fundatie candva, in viitor? NU, nu puteti face niici un fel de strangere de cadouri sau fonduri in numele unei fundatii inexistente. Puteti face insa orice fel de acte caritabile in numele d-voastra personal.
3#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti deloc legata de maini si de picioare! Dimpotriva. Din ce inteleg casa este doar pe numele dvs. (sunteti PROPIETAR!!!), fara alte "rezerve". Mai mult ca sigur, atunci cand au cumparat-o, s-au gandit ca veti sta cu ei sa va dicteze viata dupa bunul plac. Casatorindu-va si plecand cu sotul le-ati dat planurile peste cap. Avand in vedere comportamentul lor eu le-as sugera ca pot vinde casa oricui in orice moment si ca este in interesul lor sa inceteze hartuirea.
4#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Necunoasterea legii nu va absolva, totusi ati stiut cum sa va recuperati permisul, ati stiut sa depuneti o plingere contraventionala. Cum de nu ati fost interesat si de restul ? Predatul permisului e in codul rutier. Ma rog, nu e o critica, insa nu sunteti o victima in cazul asta. Iar politia nu e obligata sa va consilieze, ati dat-o in judecata. Toate informatiile de care aveati nevoie se gaseau, cu putin efort, pe internet, exact cum le-ati stiut si pe cele anterioare, de v-ati recuperat permisul.
5#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Cine trebuia sa va anunte ca v-a fost respinsa cererea? Cand ati obtinut certificatul de grefa ati primit si un numar de dosar si puteati verifica cu telefonul mobil pe portal daca va este respinsa cererea sau admisa.
Doi. Lasand la o parte aspectul care tine de felul in care va gospodariti viata acesta infractiunea de conducere a unui autovehicul in timpul suspendarii dreptului de conduce se savarseste doar cu intentie, nu din culpa. Ca urmare, doar dupa ce exista dovada comunicarii hotararii judecatoresti ar trebui sa discutam despre o infractiune, altfel e doar o prelungire a perioadei de suspendare cu inca 30 de zile.
Trei. Probabil ca acesta e si motivul pentru care politia v-a consiliat sa nu va angajati un aparator. Pentru dansii e mai comod iar pentru d-voastra mai simplu, mai ieftin si mai rapid. Primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii, vi se anuleaza permisul de conducere si gata. Toata lumea e multumita, mai putin parsivul ala de avocat care nu si-a incasat onorariul.
Ah, sa nu uit! Poate ca o sa fiti si d-voastra nemultumit. Rapid, ieftin, simplu dar permisul de conducere e anulat si poate ca vreti sa conduceti iar si nu mai vreti sa dati exemen.
6#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

Andreea12. a scris:
Buna ziua , acum 6 luni am născut in Germania un copil cu tata necunoscut si are certificat nemțesc in dreptul tatălui cu - .. Am fost la primarie pentru pașaport si mi sa cerut sa demonstrez ca nu are tata .

Asadar trebuie sa demonstrati ca aveti un copil care nu are tata. Hmmm. Mi se invarte prin cap o poveste veche in care pe o tanara aflata aproximativ cam in aceeasi situatie ca d-voastra o credeau pe cuvant. S-au schimbat vremurile ....
...
Functionarul care v-a cerut asta merita ceva ce nu pot scrie aici fara sa imi fie editat mesajul. In primul rand ca "fara tata" si "tata necunoscut" sunt chsetii diferite iar in al doilea rand pentru ca extrasul multilingv din actul de naştere (Auszug aus dem Geburtseintrag – Formule A), care este scutit de traducere în limba română şi apostilare, în original are deplina putere doveditoare in Romania cu privire la faptul de stare civila consemnat.
Asadar nu este suficient certificatul german de nastere ci va trebuie si extrasul multilingv. Daca il aveti, impreuna cu actul d-voastra de nastere si copia cartii de identitate formulati o cerere SCRISA la primarie, in doua exemplare din care cel care ramane la d-voastra trebuie sa aiba numarul si data inregistrarii cererii si lasati-l pe domnul functionar sa va raspunda. Daca va refuza reveniti aici, insa e mai probabil ca nu va va refuza.
7#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului.
Este vorba de un PV pt. neplata parcarii intr-o parcare publica amenajata si nu o amenda de circulatie!!!!!!
Se poate interesa la serviciul parcari din municipiul Brasov. Adresa si nr. de telefon se afla pe panoul publicitar al parcarii!!!!! Si nu este vorba de 500-1000 lei . In Tg.Mures de exemplu daca nu platesti parcarea primesti un PV in care ti se solicita plata parcarii 50 lei pt. intreaga zi cu posibilitatea platii online ( prin aplicatia TPARK) a jumatate din suma pana la ora 24,00 a zilei respective!! Daca nu se plateste suma de 50 lei in 15 zile atunci suma devine 500 lei si se adauga la impozit si afli despre acest lucru cand doresti sa-ti platesti impozitele la primarie!!!
Insa banuiesc ca daca nu i-a lasat PV-ul atunci agentul de parcare nu l-a mai scris sau l-a anulat fiindca nu poate sa-i dea numar de inregistrare online, deoarece dl. sau dna. CBM a platit online sau prin SMS parcarea pt. perioada respectiva!!!!
8#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum nu dvs ati vrut casa pe numnele dvs, sa le spuneti sa pregateasca actele si sa veniti sa semnati sa le-o dati, ii instiintati sa suporte costurile, actele si impozitul.
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este un fragment din Codul Penal din 1936.
10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a schimbat nicio lege.
Iar "legea succesiunii" e Codul Civil.
Acesta stabilește cota de 1/4 părți pentru soțul supraviețuitor și cota de 3/4 părți pentru copii, din masa succesorala.

Masa succesorala consta în toate bunurile aflate în patrimoniul defunctului, la data decesului.
Adica: bunurile proprii, luate la întreg și 1/2 din bunurile comune.
Astfel, în cazul bunurilor comune, cotele de mai sus, se raportează la jumătate.
Soțul supraviețuitor va avea 1/8, iar copiii 3/8.
La 1/8 a soțului supraviețuitor se adaugă jumatatea acestuia de drept, din bunurile comune.
1/8 + 1/2 = 5/8.
11#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți afla când va sosi pe adresa dvs., ca proprietar, o solicitare (de fapt e un aviz de la poștă, pentru a ridica cu semnatura plicul ) de a da toate datele șoferului care a condus mașina respectivă în data de 3 mai. Dacă nu veți răspunde cerințelor, va veni după aceea un PV de contravenție pentru nerespectarea prevederilor art.39 din Oug 195/2002, iar amenda, neplatibila la jumătate va fi de minim 1485 RON. Dacă trimiteți datele, veți primi tot un PV cu amendă pentru parcare, de valoare mult mai mică. Oricare din PV e contestabil în instanță. Plângerea contravențională se poate depune în termen de maxim 15 zile ( față de data sosirii stampilata pe plic) la judecătoria de care aparțineți.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s-a schimbat nimic în ce priveste succesiunea, cota sotului supraviețuitor în concurs cu copiii decedatului, e de 1/4 ,iar
copiii mostenesc 3/4. După lege , copiii mostenesc în cota mai mare.
Acuma ca bunul era comun al soților, face ca sotul supraviețuitor sa aibă cf legii jumatate din casa, iar numai jumatate sa intre în masa succesorala și sa se imparta cf cotelor de mai sus. La final, după dezbaterea succesiunii, sotia va avea o cota de 5/8, iar copiii, 3/8.
Daca bunul nu era comun, ci propriu al decedatului, sotia rămânea din casa doar cu ce mosteneste, adica un sfert, iar copiii cu 3 sferturi.
13#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o instituție publică, nu oferă răspunsuri oficiale, adresate de anonimi, și nu stă de vorbă cu persoane care nu-și asumă ce au de sesizat..

Problema înregistrării conversației se pune exact invers de cum ați expus-o dvs, adică tot ce nu-i interzis este legal.
Doar că este obligatoriu să fie informat cetățeanul că urmează să se înregistreze convorbirea, și continuarea reprezintă acceptul condiției.
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că veți primi nicio amendă, dacă ceea ce relatați dvs. este complet și dacă ați primit SMS-ul de confirmare a plății. Chiar dacă individul respectiv v-a întocmit amenda, la ei va apărea că ați plătit și amenda va fi anulată; la trecerea podului la Fetești poți plăti taxa până a doua zi, doar n-o fi Primăria Brașov mai a dracu'.
Eu merg destul de des la Slănic Moldova, păstrez SMS-ul de la ultima parcare și doar dau un forward din nou. Dar, recent, nu funcționa. Plimbându-mă prin parc am văzut că se schimbase numărul de telefon și nu fusese actualizat pe toate panourile, așa că am putut face plata. Deci este absurd ca cineva să fie amendat în intervalul scurt de la parcare și până la efectuarea plății. Atitudinea individului reflectă mai degrabă frustrarea că v-a ratat, nesimțire crasă față de un turist plătitor de taxă, păcat că nu avea un ecuson să-i puteți face plângere.
Pe de altă parte, Attila Bertici, celebrul vloger care călătorește prin toată lumea cu mașina, motocicleta, rulota, povestea cum odată, așteptând într=o parcare pe undeva prin Țările Baltice, la traversarea cu feribotul, până să se lămurească pe panourile scrise exclusiv în limba locală, s-a trezit amendat. Iar respectivul, tot în limba locală, e de Kafka, nu?, i-a explicat cum poate contesta amenda. Așa că s-a lăsat păgubaș.
La mine în drumul Taberei, poliția locală e într-o vânătoare permanentă. Și, remarcabil, nimenea nu mai parchează nici măcar cu o roată pe spațiul verde! Frica păzește bostănăria!
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă referiți, desigur, la urmăririle penale. Dar dacă două persoane, fizice sau juridice sunt de acord să înregistreze una sau mai multe convorbiri, purtate între ele, ca referință, de exemplu, o pot face și e foarte legal. În acest caz, instituția vă pune la dispoziție o metodă simplă de contact, condiționată de înregistrare. Dacă nu sunteți de acord, veți putea folosi metode mai laborioase: email, prezență fizică. Nu vă forțează nimeni. Ei trebuie să respecte GDPR, adică mai întâi să vă identifice. Dacă vă interesează doar răspunsurile care vă sunt favorabile, vă rog să-l neglijați pe acesta. Cu stimă

Adrian M. a scris:

Comform legislației române, o convorbire telefonică nu poate fi înregistrată decât cu mandat. Adică implicând o acțiune juridică legală. Nu mă interesează răspunsurile celor care ii impinge habarnismul de la spate.

16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti returnarea banilor la administratia financiara a primariei respective, in baza art. 168 din codul de procedura fiscala..
Art. 168. - Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată. (2) În situaţia în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii copii sunt mosteniori sezinari care intra de drept in posesia mostenirii. Puteti schimba si d-voastra lacatul insa daca nu aveti suficienti sustinatori cu sabii de samurai s-ar putea sa fiti in serioasa inferioritate in cazul unui scandal. Cel mai bine ar fi daca ati face asta chiar cand incepeti sa pregatiti parastasul si daca iese scandal sa apelati la politie. Apoi neaparat trebui sa mergeti in instanta de judecata si aveti nevoie de un avocat.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și pentru donație va trebuie documentații cadastrale pentru fiecare imobil.
Din moment ce nu ați făcut partajul cu fratele dvs, fiului nu ii puteți dona decât cota parte moștenită de la părinți.
După donarea cotei dvs, fiul va rămâne în indiviziune cu fratele dvs.
Donația poate fi "atacata " de celalalt copil al dvs, doar dacă ii încalcă rezerva succesorala. Adică dacă acea cota de la părinți este singura dvs avere și nu mai aveți alte bunuri.
19#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa va poata taxa trebuie sa existe o hotarare de consiliu local in acest sens. Cereti sa vi se comunice prin ce hotararea au fost stabilite taxele acestea.