Etichetarea produselor alimentare se va face după o serie de reguli stricte, astfel încât consumatorii să poată identifica ușor originea ingredientelor ce intră în componența produsului, respectiv dacă ele provin exclusiv sau parţial din România sau dacă doar prelucrarea a avut loc în țara noastră, iar ingredientele sunt importate. Aceste reguli sunt cuprinse într-un proiect de lege aflat în dezbaterea senatorilor. Citește articolul
"Lapte de soia", "lapte de migdale", "smântână vegetală" sau "brânză vegetală" sunt doar câteva dintre denumirile pe care ar trebui să nu le mai vedem în magazine din această săptămână. Potrivit unei legi ce se va aplica de duminică, denumirea de lapte sau produse lactate nu va mai putea fi folosită în cazul produselor vegetale. Citește articolul
Atât producția, cât și distribuția laptelui, a produselor lactate și a produselor pe bază de lapte cu adaos de alte grăsimi și proteine altele decât cele lactate vor fi reglementate, începând de duminică, printr-un act normativ dedicat, care va stabili detalii legate de etichetarea acestor produse și de condițiile pe care vor trebui să le respecte comercianții lor. Toate măsurile referitoare la produsele lactate se regăsesc într-o lege apărută joi și care vizează protejarea sănătății populației și informarea corecta a consumatorilor. Citește articolul