avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Acasă Termeni şi condiţii

Termeni şi condiţii

Termenii si conditiile generale aplicabile Utilizatorilor Avocatnet.ro, valabile incepand cu data de 20.06.2020

Atentionare! Acest website isi propune sa informeze publicul cu privire la aspecte juridice de interes general prin intermediul unor articole si materiale scrise pe intelesul nespecialistilor. Toate articolele, materialele, informatiile si/sau orice alte date disponibile pe Avocatnet.ro, in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Avocatnet.ro nu reprezinta activitate de consultanta juridica.

Materialele si informatiile noastre sunt realizate pentru situatii standard si nu sunt adaptate vreunei situatii particulare. De aceea, inainte de a aplica la situatia dvs. particulara orice informatii disponibile pe sau puse la dispozitie de Avocatnet.ro, trebuie sa cereti parerea unui specialist in drept, economie sau orice alt domeniu relevant pentru activitatea dvs.

De asemenea, datorita specificului produsului pe care il oferim publicului, Avocatnet.ro nu poate oferi garantii cu privire la acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori a serviciilor furnizate de sau prin website, respectiv cu privire la disponibilitatea permanenta a Continutului Avocatnet.ro. De asemenea, va informam ca sistemele informatice sau programele folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe website sau in orice alta forma pot contine virusi ori alte secvente distructive de cod sau pot avea alte proprietati distructive.

Prin urmare, Avocatnet.ro nu este raspunzator in nicio masura, pentru niciun prejudiciu, de orice natura ar fi acesta, legat de sau rezultat din (i) folosirea articolelor, materialelor, informatiilor sau a oricaror altor date disponibile pe sau facute disponibile prin Avocatnet.ro, respectiv cuprinse in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Avocatnet.ro.

Introducere:

Acest document contine termenii si conditiile aplicabile accesarii si utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului www.avocatnet.ro. Va rugam sa parcurgeti acest document cu atentie.

Prin accesarea website-ului www.avocatnet.ro aflat la adresele https://www.avocatnet.ro (denumit in acest document "Avocatnet.ro") sau prin orice alt mod de accesare a continutului acestui website sau de utilizare a materialelor, informatiilor sau a oricaror altor date disponibile pe sau facute disponibile prin Avocatnet.ro, respectiv cuprinse in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Avocatnet.ro, sunteti tinut sa respectati acest Acord.

Avocatnet.ro este mentinut si actualizat de Inteligo Media SA, o societate pe actuni cu sediul in Strada Ion Radovici nr. 7, Sector 5, Bucuresti, numar de inregistrare la ORC Bucuresti sub nr. J40/6190/2013, avand CUI 31639358 și atribut fiscal RO, telefon 0731.024.346, e-mail office@avocatnet.ro.

In situatia in care nu sunteti de acord cu prevederile prezentului document, va rugam sa parasiti Avocatnet.ro si sa nu mai accesati acest website.

Cuprins:

1. Definitii

2. Protectia proprietatii intelectuale
3. Abonamente, plata abonamentelor si alte tranzactii
4. Reziliere
5. Modificari aduse website-ului
6. Inregistrare, parole si responsabilitati
7. Confidentialitate
8. Forumuri de discutie publice
9. Pretentii ale tertilor
10. Imposibilitatea fortuita de executare
11. Diverse
12. Lege aplicabila si jurisdictie
13. Dreptul de retragere si exceptiile de la acest drept

14. Sesizări și reclamații

1. Definitii

In acest document, urmatorii termeni au sensul specificat mai jos:

(a) Utilizator – inseamna orice persoana care acceseaza Avocatnet.ro si/sau utilizeaza in orice mod materialele, informatiile sau orice alte date disponibile pe sau prin Avocatnet.ro, respectiv continute in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Avocatnet.ro;

(b) Societatea, noi, al nostru, noua, etc – inseamna Inteligo Media SA, cu datele de identificare mentionate mai sus;

(c) Avocatnet.ro – inseamna website-ul www.avocatnet.ro, precum si paginile noastre disponibile in retelele de socializare precum Facebook, LinkedIn etc;

(d) Acord – inseamna prezentele termene si conditii generale de accesare si utilizare a Avocatnet.ro;

(e) Materiale Premium – inseamna toate documentele, informatiile, colectiile de articole, Enciclopedia Digitala, comentarii, mesaje, sinteze specializate pe domenii de activitate, suplimente informative etc, furnizate de Avocatnet.ro ca parte din abonamentul pentru Acces Premium;

(f) Acces Premium – inseamna serviciul contra cost furnizat de Avocatnet.ro in sistem de abonament, potrivit ofertei de servicii disponibile la momentul incheierii sau a reinnoirii respectivului abonament;

(g) Access Demo – inseamna serviciul gratuit sau la un pret preferențial, furnizat de Avocatnet.ro cu caracter temporar si demonstrativ, in scopul atragerii de clienti pentru Acces Premium, potrivit ofertei disponibile in mod periodic pe website;

(h) Enciclopedia Digitala – inseamna cursurile video sau in forma scris, precum si orice alte materiale furnizate Utilizatorilor abonamentului pentru Acces Premium;

(i) Continutul Avocatnet.ro – inseamna orice articole, machete, design, imagini foto si/sau video, simboluri, logo-uri, marci, denumiri, discutii pe forum, Materialele Premium si orice alte date disponibile pe sau prin Avocatnet.ro, respectiv continute in newsletter-ele noastre, pe paginile noastre de socializare sau in orice alt produs care este realizat sau pus la dispozitie de Avocatnet.ro.

2. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul Avocatnet.ro, grafica, precum si orice alt material avand legatura cu Avocatnet.ro apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - si sunt protejate, printre altele, inclusiv de legislatia privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala si legislatia conexa.

Societatea pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuală, precum si orice alte drepturi asupra Continutului Avocatnet.ro. Societatea pastreaza toate drepturile de proprietate intelectuala, plus orice alte drepturi asupra Materialelor Premium, inclusiv dar fara a se limita la toate drepturile de a folosi, de a modifica, adapta sau publica conținutul materialelor respective. Utilizatorilor abonamentului pentru Acces Premium li se acorda o licenta, neexclusiva si nelimitata in timp de utilizare a Enciclopediei Digitale, respectiv o licenta neexclusiva si limitata in timp la perioada abonamentului contractat de Utilizator, de utilizare exclusiv in interes personal a celorlalte Materiale Premium.

Cu exceptia cazului in care se precizeaza altfel in acest Acord, niciun Utilizator, indiferent de tipul de serviciu de care beneficiaza (contra cost sau gratuit), nu are dreptul de a utiliza, reproduce, distribui sau de a permite cuiva sa utilizeze, sa reproduca sau sa distribuie Continutul Avocatnet.ro fara a detine o permisiune scrisa in acest sens din partea Avocatnet.ro. Nu este permisa nicio acțiune care ar putea aduce atingere drepturilor detinute de Avocatnet.ro sau de catre orice alt tert.

Sunteti de acord ca prin scrierea oricarui material pe Avocatnet.ro (e.g. comentariu, postare in forum, precum si orice alt tip de mesaj publicat), transmiteti Avocatnet.ro un drept de autor neexclusiv si nelimitat din punct de vedere teritorial cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea, precum si orice alta forma de expunere sau de comunicare publica a materialului in cadrul Avocatnet.ro si a produselor Avocatnet.ro, pe toata durata de protectie a drepturilor de autor asupra materialelor in cauza. Drepturile de autor se transmit catre noi in schimbul dreptului pe care vi-l acordam de a utiliza si publica materiale pe Avocatnet.ro.

De asemenea, actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea Societatii:

Cererile de utilizare a Continutului Avocatnet.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul Acord pot fi trimise la adresa de email: office@avocatnet.ro.

3. Abonamente, plata abonamentelor si alte tranzactii

3.1. Servicii gratuite

In cadrul platformei Avocatnet.ro, Utilizatorii beneficiaza de acces gratuit la articolele informative care cuprind mentiunea expresa “ACCES GRATUIT” precum si la forumurile publice de discutie sau optiunile de postare comentarii disponibile pe website.

3.2. Crearea unui cont de Utilizator

Pentru a putea plasa o comanda pentru produsele si serviciile noastre, este nevoie sa creati un cont in sectiunea destinata acestei operatiuni, devenind astfel Utilizator inregistrat al platformei Avocatnet.ro.

Inregistrarea unui cont se va face prin furnizarea unei adrese electronice de e-mail, a unei parole aferente, precum și a unui nume de utilizator, respectiv “username”, pe care îl veți folosi ulterior pentru a putea fi identificat pe platforma. Intrucat numele de utilizator va fi public in mesajele publicate de dumneavoastra in forumul avocatnet.ro si in comentariile pe care le scrieti la articolele noastre, este important sa va alegeti un nume de utilizator care sa nu permita identificarea dumneavoastra in platformele noastre de comunicatie mentionate mai sus (forum sau comentarii). De exemplu, va recomandam sa nu alegeti ca nume de utilizator numele dumneavoastra.

De asemenea, prin inregistrarea unui cont veti putea gestiona mai eficient comenzile plasate pe platforma, avand posibilitatea de a vizualiza si alte informatii utile referitoare la comenzile plasate anterior, facturile emise etc.

Comanda plasata se va finaliza prin plata integrala a pretului serviciilor alese, prin una dintre modalitătile acceptate de catre Avocatnet.ro indicate in mod expres pe platforma, inclusiv online prin intermediul cardurilor sau a transferului bancar. Atentie, simpla alegere a unui pachet de servicii informative fara finalizarea comenzii nu presupune inregistrarea acesteia!

In momentul finalizarii comenzii, confirmati corectitudinea datelor furnizate anterior si totodata va asumați obligatia de a achita suma de plata afisata.

Ulterior momentului plasarii unei comenzi, veti primi pe adresa de e-mail (adresa de e-mail specificata de dvs. la crearea contului sau o alta adresa de e-mail menționată la plasarea comenzii) sau prin SMS o notificare de confirmare a comenzii și de inregistrare cu succes a platii efectuate.

Contractul de furnizare a produsului sau serviciului ales se considera incheiat intre Avocatnet.ro si Utilizator in momentul primirii de catre acesta din urma prin intermediul postei electronice sau prin SMS a notificarii privind efectuarea cu succes a platii.

De asemenea, conform legislatiei in vigoare, Avocatnet.ro este obligat sa emita factura fiscala pentru serviciile furnizate. In acest sens, aveti obligatia de a transmite in mod corect catre Avocatnet.ro toate datele dvs. de identificare necesare pentru emiterea respectivei facturi fiscale.

Va informăm ca puteti consulta preturile aferente serviciilor oferite de Avocatnet.ro pe platforma, acestea fiind exprimate in Lei. Prețul unui serviciu furnizat de catre Avocatnet.ro este cel afisat pe website la momentul finalizarii comenzii.

Avocatnet.ro va depune toate diligentele pentru ca informatiile cuprinse pe website referitoare la serviciile oferite clientilor sai si preturile aferente acestora sa fie actualizate, corecte si complete.

3.3 Aspecte generale legate de plati

Toate platile catre Societate, incluzand prin aceasta taxele aplicabile sau costurile suplimentare legate de aceste plati, trebuie realizate in avans, in Lei. Cu ocazia platii, veti primi informatii complete cu privire la sumele de plata, inclusiv toate taxele si costurile suplimentare, daca este cazul. Daca un pret este exprimat in Euro, plata se face in Lei la cursul de schimb LEU/EURO anuntat de Banca Nationala a Romaniei ca fiind valabil pentru data efectuarii platii. Accesul la serviciile platite nu va fi permis decat dupa momentul la care se confirma transferul de bani in contul Societatii.

Subliniem faptul ca Avocatnet.ro nu va solicita niciodata abonatilor sai plata unor servicii deja prestate. Nu va exista nicio situatie in care dumneavoastra sa folositi intai un serviciu Avocatnet.ro si apoi sa fiti obligati la plata unor sume de bani. Prin urmare, orice astfel de cerere din partea unor persoane care spun ca actioneaza in numele Avocatnet.ro nu are nici o legatura cu Societatea sau cu echipa Avocatnet.ro, si va trebui tratata ca atare.

Pentru ca noi ne respectam Utilizatorii, in situatia in care accesul dvs. la Continutul Avocatnet.ro este intrerupt din cauza actiunilor Avocatnet.ro, veti primi inapoi suma de bani reprezentand partea din abonament ramasa neutilizata pe parcursul perioadei pentru care s-a realizat abonarea. In nicio situatie, Avocatnet.ro nu poate fi obligat la plata catre vreun Utilizator a unor sume de bani care sa depaseasca in cuantum valoarea abonamentului platit de respectivul Utilizator si a taxelor de transfer a contravalorii abonamentului in contul Societatii.

3.4. Acces DEMO

Accesul la unele dintre articolele care intra in Continutul Avocatnet.ro este permis doar dupa plata unui abonament in sistem de Acces Premium (dupa cum este descris mai jos).

Uneori insa, va oferim posibilitatea de a testa temporar abonamentele si serviciile noastre prin intermediul unei perioade determinate de acces DEMO la o parte din continutul acestora. Accesul poate fi gratuit sau la un pret preferential.

In situatia in care oferim o perioada DEMO de acces la continutul unui serviciu sau abonament, vor fi aplicabile urmatoarele reguli:

3.5. Acces Premium

Pentru a cumpara un abonament pentru Acces Premium trebuie să solicitați în mod expres acest tip de serviciu, prin plasarea unei comenzi pe platforma Avocatnet.ro sau contactandu-ne in mod direct la adresa office@avocatnet.ro. La activarea oricarui tip de Acces Premium este necesara inregistrarea si activarea unui Cont de Utilizator. Acest cont poate fi inregistrat de dumneavoastra ori, la solicitarea dumneavoastra expresa, poate fi inregistrat de echipa de suport a Avocatnet.ro. In toate cazurile, insa, activarea contului se va face de catre dumneavoastra. In cazul in care contul este inregistrat de echipa de suport Avocatnet.ro, va sugeram sa modificati parola aferenta acestui cont la prima dumneavoastra accesare.

Abonamentul pentru Acces PREMIUM va pune la dispozitie serviciile mentionate in Contul dvs. de Utilizator.

Abonamentul pentru Acces PREMIUM poate fi achizitionat atât online, accesand campania / butoanele / link-urile aferente din platforma Avocatnet.ro, cat si prin incheierea unui contract in forma fizica, cu privire la care va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: office@avocatnet.ro.

Nu este permisa denuntarea unilaterala a abonamentului pentru Acces Premium anterior expirarii perioadei pentru care a fost incheiat și nu va putem oferi rambursari pentru achizitiile efectuate prin intermediul Avocatnet.ro în această perioadă.

4. Reziliere

Nerespectarea de Utilizator a conditiilor de utilizare a abonamentului pentru Acces Premium detaliate in sectiunea 3 respectiv a obligatiilor privind protejarea proprietatii intelectuale detaliate in sectiunea 2, da dreptul Societatii de a opri de indata accesul la servicii si de a rezilia acest Acord, fara punere in intarzie si fara interventia instantelor de judecata.

 

5. Schimbari ale website-ului

Societatea isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment portiuni ale Continutului Avocatnet.

În masura în care aceste modificări ar avea un impact asupra serviciilor furnizate Utilizatorilor Avocatnet.ro, aceștia vor fi informați în legătura cu modificările efectuate prin intermediul unei notificări trimise prin posta electronica sau prin SMS (pentru Utilizatorii abonamentului pentru Acces Premium), respectiv prin publicarea unei mentiuni cu privire la modificari, pe site-ul avocatnet.ro (pentru celelalte categorii de Utilizatori).

6. Inregistrare, parole si responsabilitati

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul website-ului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. Avocatnet.ro nu va va cere niciodata parola conturilor dvs. in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, va recomandam sa faceti log-off / sign out din contul dvs. in Forum sau in alte servicii online oferite de Avocatnet.ro, la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim, de asemenea, sa inchideti fereastra browser-ului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in site-urile sau serviciile furnizate de Avocatnet.ro.

Aceste sfaturi sunt destinate sa reduca pericolul de acces al unor persoane neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenelele internet, spre exemplu).

Din pacate, nicio transmisie de date prin intemediul Internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, nu putem asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc.

Fiecare inregistrare se face pentru un singur Utilizator. Este interzisa dezvaluirea datelor de acces (username si parola) la contul Avocatnet.ro catre terti, indiferent de calitatea acestora. Avocatnet.ro nu permite accesul mai multor Utilizatori sau accesul unei retele la Continutul Avocatnet.ro. In situatia in care se descopera accesari de acest gen, Avocatnet.ro isi rezerva dreptul de a rezilia Acordul fara punere in intarziere si fara orice alte formalitati, fara posibilitatea returnarii sumelor de bani care au ramas nefolosite din abonamentul platit de dvs.

7. Acord de confidentialitate

Informatia pe care o furnizati catre Avocatnet.ro va fi folosita doar in concordanta cu termenii Acordului de Confidentialitate al Avocatnet.ro.

8. Forumuri publice de discutie

Avocatnet.ro va poate pune la dispozitie forumuri publice de discutie intre dvs. si ceilalti Utilizatori Avocatnet.ro. Avocatnet.ro nu realizeaza selectarea si/sau modificarea mesajelor Utilizatorilor sai.

Ne rezervam insa dreptul (care poate fi exercitat la momentul ales de noi si fara o notificare prealabila), de a sterge, muta sau edita aceste mesaje sau de a restrictiona accesul unora dintre Utilizatori la oricare dintre forumurile de discutie oferite de noi, daca se incalca legea, termenii acestui Acord sau drepturile si interesele legitime ale altor persoane.

Dvs. sunteti singurul responsabil pentru continutul furnizat de dvs. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de continut prin intermediul forumurilor de discutie puse la dispozitie de Avocatnet.ro este supusa urmatoarelor limitari:

- Nu puteti publica, transmite sau face referire la orice tip de continut care poate include o forma unanim recunoscuta in societate ca fiind "publicitate" la diverse categorii de bunuri si/sau servicii.

- Nu puteti publica, transmite sau comunica in orice mod Utilizatorilor Avocatnet.ro niciun fel de mesaj comercial nesolicitat, indiferent ca aceasta trimitere se face sau nu prin intermediul forumurilor de discutie puse la dispozitie de Avocatnet.ro. Mai mult, acordarea accesului la Contul dvs. de Utilizator este conditionata de folosirea acestuia doar in conformitate cu cerintele legii sau ale moralei, respectiv ale acestui Acord.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut care contine recomandari de a cumpara sau de a nu cumpara un anumit produs sau serviciu. De asemenea, nu puteti publica sau face referire in niciun fel la continut care contine informatii confidentiale, indiferent ca acestea sunt sau nu prevazute cu mentiune a"confidential" sau cu orice alta mentiune de acest gen, sau la mesaje care au rolul de a afecta pretul, imaginea sau valoarea de piata al unui produs sau serviciu.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut sau materiale care contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, denigratoare, pornografice, discriminatorii, care incalca in orice fel dreptul de autor sau alte drepturi si interese legitime pe care le are un tert.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la continut care contine virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Avocatnet.ro sau a oricaror altor sisteme informatice (hardware sau software).

- Nu puteti colecta in niciun fel date personale de la Utilizatorii Avocatnet.ro.

- Nu puteti restrictiona sau elimina accesul altor Utilizatori la forumurile de discutie puse la dispozitie de Avocatnet.ro.

- Nu puteti publica, transmite sau face referire in niciun fel la mesaje a caror sursa este ascunsa.

Prin folosirea forumurilor de discutie puse la dispozitie de Avocatnet.ro, sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Avocatnet.ro pentru price paguba, costuri sau pierderi de orice natura, directe sau indirecte, suferite ca urmare a postarii, transmitereii sau referintei de de catre dvs. a unor texte al caror continut incalca prevederile legii si/sau ale acestui Acord.

Forumul Avocatnet.ro contine texte postate de Utilizatori, asupra carora Avocatnet.ro nu are nici un control si pe care Avocatnet.ro nu le selecteaza si/sau modifica. Avocatnet.ro nu poate garanta acuratetea, integritatea sau calitatea acestor mesaje si nici respectarea de catre Utilizatori a prevederilor acestui Acord. Drept urmare, unele dintre mesajele publicate pot prezenta o realitate inselatoare, incompleta, incorecta sau agresiv orientata spre alte categorii sociale. Recomandam Utilizatorilor sa evite sau sa foloseasca cu precautie informatia cuprinsa in aceste mesaje, pentru a face o investitie sau orice alta actiune care implica folosirea de fonduri sau resurse proprii sau alte unor terti. Imaginea prezentanta de mesajele publicate de Utilizatori poate fi uneori diferita de realitate.

9. Pretentii ale tertilor

In cazul in care orice tert formuleaza pretentii impotriva Societatii derivate din sau cu privire la modul in care dvs utilizati platforma si/sau serviciile oferite de Avocatnet.ro, veti acoperi orice prejudiciu, pierdere si/sau cheltuiala suportate de Societate ca urmare a respectivelor pretentii formulate fata de Societate.

10. Imposibilitate fortuita de executare

Avand in vedere natura serviciilor oferite de Societate si modul de livrare a Continutului Avocatnet.ro, pot exista intreruperi ale accesului la, respectiv intarzieri sau erori in furnizarea serviciilor si a Continutului Avocatnet.ro, neimputabile Societatii, rezultate direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa Avocatnet.ro, cum ar fi, spre exemplu  erori de functionare a echipamentului tehnic de la Avocatnet.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele avocatnet.ro, erorile de operare, greva, cauze de forta majora sau caz fortuit etc. In oricare dintre aceste situatii, potrivit legii, Societatea nu poate fi tinuta raspunzatoare fata de Utilizatori pentru nicio forma de prejudiciu, direct sau indirect, suferit de acestia ca urmare a aparitiei acestor situatii.

11. Diverse

Modificarea acestui Acord. Orice modificare a acestui Acord va fi adusa la cunostinta Utilizatorilor abonamentului pentru Acces Premium prin e-mail, cu 15 zile inainte de a intra in vigoare. Utilizatorul care nu este de acord cu modificarile aduse, poate inceta abonamentul prin transmiterea unei simple notificari scrise in interiorul termenului de 15 zile mentionat anterior. Orice utilizarea a website-ului si folosire a serviciilor Avocatnet.ro dupa expirarea termenului de 15 zile, implica faptul ca v-ati dat acordul asupra respectivelor modificari.

De asemenea, modificarea Acordului va fi anuntata pe o perioada de 15 zile si prin publicarea in prima pagina a website-ului. Daca nu sunteti Utilizator al abonamentului pentru Acces Premium, orice utilizarea a website-ului si folosire a serviciilor Avocatnet.ro dupa publicarea modificarilor implica faptul ca v-ati dat acordul asupra respectivelor modificari.

De asemenea, unele servicii oferite de Avocatnet.ro pot face obiectul unor termeni contractuali diferiti, care vor fi afisati in cazul fiecarui astfel de serviciu, la loc vizibil, putand fi accesati inainte de folosirea serviciului.

Publicitatea si continutul furnizat de alte parti. Parti ale Continutului Avocatnet.ro pot sa fie furnizate de terte persoane. De asemenea, in interiorul Continutului Avocatnet.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Avocatnet.ro nu este responsabil in nicio masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, Avocatnet.ro nu este responsabil asupra continutului paginilor la care se face trimitere din Avocatnet.ro.

Notificari. Orice notificare catre Avocatnet.ro trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei si a postei electronice (office@avocatnet.ro), la adresa mentionata in prezentul document.

12. Legea aplicabila

Drepturile si obligatiile partilor stabilite prin acest Acord, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul Acord vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare. Orice litigiu care are ca obiect acest Acord va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti competente.

13. Dreptul de retragere si exceptiile de la acest drept

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta, consumatorul are dreptul  de a se retrage dintr-un contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin.(3) si art. 14 din O.U.G Nr. 34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Exceptii

Potrivit prevederilor art. 16 din OG 34/2014, nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse (extras):

- Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate;

- Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a început cu acordul prealabil expres al cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

Exercitarea dreptului de retragere

Daca pentru produsul sau serviciul contractat exista un drept de retragere potrivit legii (astfel cum veti fi informati de catre noi cu ocazia plasarii comenzii pentru produsul/serviciul respectiv), consumatorul informeaza AvocatNet.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea formularului de returnare produs si transmiterea lui prin e-mail la adresa office@avocatnet.ro. Consumatorul va primi pe e-mail detaliile necesare cu privire la solicitarea inaintata, potrivit legii.

14. Sesizări și reclamații

Eventualele sesizări sau reclamații în legătură cu serviciul informativ achiziționat pot fi formulate și trimise prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail: office@avocatnet.ro.

Avocatnet.ro va proceda la soluționarea acestor sesizări/reclamații într-un termen rezonabil, fără a depași 30 de zile calendaristice de la primirea lor.

Va multumim,
Echipa Avocatnet.ro

Strada Ion Radovici nr. 7, Sector 5, Bucuresti
www.avocatnet.ro
office@avocatnet.ro