avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Regulament forum

Regulament Forum Avocatnet.ro

Inapoi la Forumul Avocatnet.ro

Important!

Discuţiile din forum nu reprezintă consultanță juridică. Nicio discuţie purtată în forumul Avocatnet.ro nu poate fi interpretată ca fiind consultanță juridică sau de orice alt fel. Răspunsurile primite în acest forum au doar un scop informativ. Datorită naturii complexe a legislaţiei, precum și datorită aspectelor personale ale situaţiei expuse de dumneavoastră, este posibil ca sfaturile oferite prin intermediul Forumului să nu fie aplicabile în situaţia particulară în care vă aflaţi.

În momentul în care urmaţi sfaturile primite în Forum, o faceţi pe propriul dumneavoastră risc. Daca doriţi consultanță, vă rugăm să apelaţi la un specialist în domeniul respectiv, care are dreptul de a practica în acel domeniu, în jurisdicţia unde a apărut problema dumneavoastră.

De asemenea, pentru coeziunea discuţiilor, odată cu scrierea unui mesaj în forum ne transmiteţi și nouă, ca drept neexclusiv și nelimitat în timp de autor, dreptul de a publica, republica și menţine mesajul în Forum și în orice alte produse Avocatnet.ro, câtă vreme acestea există. Fără aceasta regulă, munca consultanţilor adunaţi aici ar fi în zadar, iar răspunsurile pe care le primiţi nu ar mai veni cu aceeaşi frecvență. În plus, Avocatnet.ro poate integra aceste mesaje în produsele sale destinate publicului, fără a fi nevoie pentru aceasta de o aprobare specială din partea dumneavoastră.

Consultanţii care participă la discuţii în forum o fac voluntar, fără a fi motivaţi în vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie să înțelegeți că nimeni nu este obligat să răspundă întrebării dumneavoastră și, cu atât mai mult, nu vă putem garanta un răspuns complet, corect și de actualitate. Trebuie sa discerneţi singur în ce măsură răspunsurile primite vă pot ajuta în cazul supus dezbaterii.

Cererile de consultanță se fac gratuit, dar consultanţii cărora le trimiteţi cererile nu sunt obligaţi să vă răspundă gratuit. Altfel spus, chiar dacă cererile de consultanță se trimit gratuit, pentru a primi un răspuns complet, corect și de actualitate, consultantul ar putea avea nevoie de o înţelegere mai aprofundată a cazului dumneavoastră. De aceea, este foarte posibil ca unii consultanți sa condiţioneze răspunsul de stabilirea unei întâlniri în urma căreia să se stabilească o relaţie de tipul profesionist-client sau angajat-angajator (între care se stabilesc raporturi de muncă), unde profesionistul lucrează în schimbul unui onorariu, respectiv salariu.

Scriind în forumul Avocatnet.ro:

Înţeleg și sunt de acord că discuţiile din Forum nu constituie consultanță juridică. Niciunul dintre consultanţii înscrişi pe forum nu are o relaţie contractuală cu Avocatnet.ro. Răspunsurile lor sunt voluntare. Avocatnet.ro nu testează si nu monitorizează calitatea declarată a consultanţilor înscrişi pe forum și nici competențele acestora, de aceea vă invităm să discerneţi singuri asupra oportunităţii de a încheia un contract de consultanță cu o anumită persoană. Tot ce putem face este să verificăm aleator activitatea acestora, iar dacă se dovedeşte că informaţiile din profiluri nu reflectă competențele să îi eliminăm din categoria consultanţilor. Afișarea unui profil de consultant în forumul Avocatnet.ro nu poate fi considerată ca fiind o recomandare a acestui consultant de către Avocatnet.ro.

Înainte de a folosi informaţiile cuprinse în aceste profiluri pentru a face o investiţie sau orice altă acţiune care implică folosirea de interese, fonduri sau resurse proprii sau alte unor terţi, vă invităm să discerneţi asupra corectitudinii lor. Imaginea construită de informaţiile prezentate public de o persoană poate fi uneori diferită de realitate.

În momentul în care urmaţi sfaturile primite în Forum o faceţi pe propriul dumneavoastră risc. Dacă doriţi consultanță, vă rugăm să apelaţi (prin încheierea unui contract de consultanță) la un specialist în domeniul respectiv (avocat, contabil, etc.), care are competența și dreptul de a practica în acel domeniu, în jurisdicţia unde a apărut problema dumneavoastră. Răspunsurile primite în acest forum au doar scop informativ. Ratingul unui consultant înscris in Catalogul Avocatnet.ro reflectă activitatea acestuia în cadrul comunităţii și nu competențele sale.

Reguli privind utilizarea forumului Avocatnet.ro

Orice membru deja înregistrat acceptă în mod tacit acest regulament. Nimeni nu îşi doreşte ca acest forum să devină un fel de stat poliţienesc. Pe de altă parte însă, cu toţii suntem deranjaţi de atitudinile celor care au prea puţin respect pentru ceilalţi atunci când comunică. Toţi utilizatorii sunt foarte importanţi pentru Comunitatea Avocatnet.ro, dar considerăm că uneori trebuie să alegi între reguli și anarhie, iar soluţia nu poate fi decât instituirea de reguli și respectul pentru liberul arbitru al fiecăruia.

I. Principii generale

Forumul Avocatnet este dedicat discuţiilor pe teme juridice, fiscale și de afaceri. Dacă doreşti să te integrezi în această comunitate, eşti rugat să parcurgi următoarele rânduri, pentru a nu avea nici tu și nici noi neplăceri de vreun fel în viitor.

De la bun început trebuie să lămurim un principiu: din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privată pe care gazda are dreptul de a și-o administra după cum crede de cuviinţă. Asta nu înseamnă că forumul există doar pentru noi înşine, ci doar că dorim să formăm o comunitate bazată pe oameni care respectă regulile noastre. Regulile de față nu sunt menite să limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar să impună anumite standarde în ceea ce priveşte modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa ştii că, dacă doreşti să te integrezi în aceasta comunitate, trebuie să te supui regulilor de mai jos. Dacă vreuna din aceste reguli nu coincide cu un principiu al tău la care nu poţi renunţa, eşti invitat să renunţi la frecventarea forumului, eventual să-l frecventezi doar citindu-l și fără a interveni în nici un fel. Regulamentul de față se aplică în egală măsură și utilizatorilor înregistraţi înainte de data adoptării sale, aceştia acceptând tacit noul Regulament prin însăşi acţiunea de a posta. Orice membru nou al forumul Avocatnet trebuie să respecte, fără nici o rezervă, prezentul Regulament.

De asemenea, eşti de acord ca prin scrierea unui material (articol, comentariu, post în forum, precum și orice alt tip de mesaj publicat) în Avocatnet.ro, transmiţi Avocatnet.ro un drept neexclusiv de autor cu privire la publicarea, republicarea, difuzarea, precum și orice altă formă de expunere publică a materialului în cadrul Avocatnet.ro și produselor Avocatnet.ro, pe toată durata de existență a Avocatnet.ro ori a produselor și serviciilor rezultate din transformarea Avocatnet.ro.

Cine sunt gazdele acestei comunități?

1. Administratorii

a) Administratorii sunt persoanele care deţin acest forum și se ocupă atât cu partea sa administrativă, cât și cu partea tehnică. La data de 20 februarie 2018, aceștia sunt:

1. Alin Popescu

2. Admin

3. Roxana Neagu

4. Manuela Rășină

5. pianistul

b) Statutul de administrator poate fi acordat doar în situaţii speciale și doar la propunerea celorlalţi administratori.

c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum și nu răspund în fața celorlalți membri pentru acțiunile lor.

2. Moderatorii

a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului.

Gestionarea mesajelor înseamnă dreptul de a șterge / edita mesaje, de a muta subiecte încadrate greşit, de a închide topicuri al căror subiect este epuizat sau a căror evoluţie deviază fie de la subiectul propus de iniţiator, fie de la ce ne dorim pe acest forum: profesionalism și bun simt. De asemenea, moderatorii pot sancționa cu avertisment sau suspendare temporară userii care, prin comportamentul sau limbajul lor, încalcă în mod grav sau repetat regulamentul.

La data de 20.02.2018, moderatorii forumului Avocatnet sunt:

1. freeelis

2. GabrielaA

3. romascanu

4. AVLIL

5. Gabriela Pintea

6. Iulian Manea

7. Adriantot

8. elga50

9. tudorvaleriu

10. kyandra

11. cioan

12. Ares-3

13. gi-jane2

14. Laura Ciobeica

15. george-neagu

18. carmen01011958

19. legally_aid

20. gigipopa

21. gerberga

22. Birou_de_Mediator

24. ana-cer

25. simonette12

26. ioanbutariu

27. Silvia Zaharia

27. trandafir2

28. Pătrașcu Răzvan

29. cyan

30. Gabrielle Monique

b) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament și au grijă ca el să fie respectat.

c) Moderatorii și administratorii au dreptul, nu obligaţia, să facă publice acţiunile lor și să dea utilizatorilor explicaţii pentru acestea. În privinţa măsurilor întreprinse, utilizatorii pot cere explicaţii moderatorilor numai prin mesaje private.

d) Funcţia de moderator este acordată doar de către administratori si nimeni nu poate interveni în această privinţă.

e) Orice membru poate obţine calitatea de moderator dacă se remarcă în mod pozitiv pe o perioadă îndelungată și implicarea sa în forum este însemnată.

II. Reguli și recomandări

Forumul Avocatnet este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitate, sex, religie, clasă socială etc.

Proprietar al tuturor posturilor din acest forum este Avocatnet.ro. Drepturile de autor sunt recunoscute ca fiind ale celor care postează pe acest forum, în limitele și în condiţiile legii, precum și ale prezentului regulament. Fiecare utilizator este responsabil de conţinutul mesajelor sale, conducerea acestui forum nefiind responsabilă pentru opiniile sau informațiile exprimate de utilizatori.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiaşi persoane se numește "clonă", iar aceasta practică nu este acceptată în nicio comunitate online. Consecinta este blocarea tuturor clonelor și suspendarea temporară (7 zile) a contului principal. Dacă ai uitat parola, există o funcţie pentru recuperarea ei pe care eşti rugat să o foloseşti sau, în cel mai rău caz, poţi apela la un administrator care te va ajuta.

Nu considerăm corectă folosirea unui nume asemănător cu unul deja existent, o astfel de alegere poate crea confuzie. De asemenea, nu admitem numele care conţin conotaţii sexuale, rasiste sau ofensatoare.

A. Reguli de postare a mesajelor

1. Forma

1.1. Mesajele se scriu în limba română. Ne-am dori să se scrie și cu respectarea gramaticii și sintaxei limbii române, dar înţelegem că suntem un forum și nu aula Academiei Române. Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complicată decât cea orală și, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii. Mai ţinem si la respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, după cum urmează:

  • nu este de dorit să folosești scrierea cu „înflorituri” (k, sh, tz, y), cu excepția cazurilor în care pot apărea confuzii pentru că nu poți scrie cu diacritice;
  • spaţiu se lasă după, nu înainte de semnele de punctuaţie;
  • un singur semn de exclamaţie sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis în orice discuţie normală, un număr mai mare ducând, probabil, la enervarea cititorului;
  • numărul punctelor de suspensie este trei, nu două sau patru;
  • scrierea cu diacritice este opţională, dar încurajată pentru a facilita înțelegerea corectă a mesajului.

1.2. Scrierea nejustificată cu majuscule sau caractere îngroșate, italice, subliniate, ori cu alte artificii este greu de citit. Țineți cont că folosirea excesivă a tehnicilor de subliniere a textului echivalează cu a țipa la ceilalți utilizatori, acţiune care ar putea fi interpretată ca fiind agresivă în forum.

1.3. Nu ne dorim să postezi mesaje consecutive în aceeaşi discuţie; timp de 30 de minute de la publicare poţi folosi butonul Editează pentru a-l completa sau corecta. Nu posta un nou mesaj în acest interval dacă ai uitat să scrii ceva, indicat e să actualizezi primul mesaj postat.

1.4. Dacă dorești să te semnezi în interiorul mesajelor, te rugăm să o faci fără să-ți menționezi profesia sau datele de contact. Avocatnet.ro îți oferă posibilitatea de a crea gratuit un cont de consultant pe care îl poți folosi în acest scop. 

În general, ține cont de faptul că un mesaj trebuie să poată fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreunează parcurgerea textului și indispune cititorul. Cine doreşte cu orice preţ să iasă în evidență o poate face în alt mod, nu ''chinuind'' ceilalţi membri ai comunității.

2. Conţinutul

2.1. Nu posta date personale în interiorul mesajelor (nume și prenume, adresă, număr de telefon, adresa de mail etc.).

Această regulă este creată pentru protecția ta. Nu putem monitoriza tot conținutul forumului și nu de puține ori ne-a fost solicitată ștergerea lor după ce Google a indexat conținutul mesajelor, ceea ce a făcut inutilă eliminarea lor de pe forum.

2.2. Nu jigni ceilalţi participanţi la discuţie și utilizatorii forumului în general. Faptul că eşti nervos, chiar dacă ai dreptate, nu îţi scuză comportamentul. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior și nu a persoanelor care le-au postat. Chiar dacă sunt folosite steluţe sau beep-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu înlătură faptul că intenţia a fost de a jigni.

2.3. Sunt interzise: atacul la persoană, folosirea de cuvinte sau expresii obscene, ameninţătoare, abuzive sau indecente, comportamentul nepotrivit sau ofensator, trolling-ul, hărțuirea și mesajele menite să provoace ceilalţi useri. De asemenea, și răspunsurile agresive sau ironice la mesajele jignitoare sunt sancţionabile. Această regulă se refera atât la forum, cât și la sistemul intern de mesagerie. O astfel de atitudine duce la ştergerea mesajului și poate atrage avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporară / permanentă.

2.4. Nu sunt acceptate discuţiile privind promovarea oricărui tip de activitate ilegală sau imorală (warez, pornografie, xenofobie, rasism, instigare la violență etc).

2.5. Postările cu conţinut inutil („de acord”, „super”, „aşa e”), precum și cele care repetă un răspuns deja postat la problema în discuţie sunt uneori enervante. Postările trebuie să fie bazate pe argumente și să aducă un plus de valoare discuţiei. Desigur că, în mod inevitabil, răspunsurile vor conţine o doză de subiectivism datorată interpretării sau practicii proprii, însă ne-am dori să nu susţii poziţii categorice fără să aduci argumente în acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariaţilor este considerată venit asimilat salariului?” „Da” ).

Asemenea mesaje pot fi şterse fără vreo notificare către utilizatorul în cauză.

2.6. Postările laconice sau cele care nu conțin o minimă lămurire concretă asupra pașilor recomandați pentru rezolvarea problemei userului (,,Promovați o acțiune în instanță’’, ,,Contactați un consultant fiscal’’, ,,E nevoie de consultanță pentru studierea documentelor pe care le aveți’’) vor fi șterse, iar dacă acest stil de răspuns este singurul practicat, contul de consultant va fi suspendat.

2.7. Nu este permis să te lauzi cu talentul pe care îl ai și cu succesele obţinute în domeniul tău de activitate. O astfel de atitudine poate atrage banarea temporara sau permanentă. Pentru descrierea competențelor profesionale ai la dispoziție contul de consultant.

2.8.  În spațiul public al forumului (în topicuri) nu se stabilesc relații profesionale între cel care întreabă și cel care răspunde. Consultanții pot fi contactați folosind butoanele SUNĂ, EMAIL, iar ofertele de servicii se fac prin mesageria privată.

2.9. Mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private.

2.10. Pentru ca ideea postului să fie mai clară, poți apela la emoticoane însă te rugăm să nu exagerezi. (Notă: Momentan, emoticoanele sunt indisponibile)

Poţi apela la funcţia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu condiţia ca acest citat să nu se afle pe aceeaşi pagină și să fie doar fragmentul la care te referi. Te rugăm să nu exagerezi cu citarea întregului mesaj dacă nu e necesar.

2.11. Nu este permisă publicarea abuzivă sau fără motiv a link-urilor spre alte site-uri sau forumuri. Daca este neapărat necesara o legătură, ataşaţi un text explicativ care să sugereze ce conţine legătura și care e motivul pentru care este publicată.

2.12. Nu este permisă postarea prin copy-paste a textelor din alte site-uri în paginile Avocatnet.ro. Acest forum încurajează originalitatea și te roagă să înţelegi că informaţiile publicate aici trebuie să ajute oameni, nu să prejudicieze autori de lucrări accesibile pe internet.

Totodată, pentru menţinerea calităţii conţinutului forumului, înainte de a posta vă rugăm analizaţi valoarea textelor pe care doriţi să le împărtăşiţi cu membrii comunității. Dacă nu corespund standardelor forumului (au conţinut lipsit de valoare culturală sau ştiinţifică, provin din surse incerte sau dubioase etc.) vor fi şterse de către moderatori.

2.13. Dacă doriţi să răspundeţi la întrebările puse de utilizatori, nu vă însușiți răspunsurile date de membrii comunității la spețe asemănătoare sau identice care pot fi găsite pe forum. Copierea unui mesaj fără indicarea autorului si ataşarea unui link către discuţia unde aţi găsit răspunsul este sancţionabilă în prima fază cu avertisment, iar, în caz că faceţi acest lucru în mod repetat, cu banare temporară sau permanentă.

2.14. Nu este permisă reclama, în niciun  scop, fără acordul administratorilor forumului. În cazul în care doriţi să vă faceţi reclamă în cadrul site-ului, vă rugăm să contactaţi administratorii. Orice mesaj care intră în această categorie va fi şters fără preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat.

2.15. Nu ne plac remarcile paternale, adică acele remarci făcute de către utilizatorii obişnuiţi care se erijează în conducători, prin observații referitoare la cine și cum ar trebui să posteze. Nu trebuie uitat faptul că cei desemnaţi să facă ordine sunt moderatorii desemnați în forum.

2.16. Nu ne plac utilizatorii care aduc jigniri sau injurii unor instituţii sau unor categorii profesionale. Mesajele care conțin astfel de considerații vor fi șterse sau editate.

2.17. Identificarea unor persoane fizice sau juridice în titlul topicului sau în mesajele postate nu este de dorit. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.

În plus, când ai o nemulțumire față de o persoană, o firmă sau o instituţie și dorești să porneşti o discuţie pe această temă, te rugăm să faci acest lucru civilizat si argumentat, fără atac la persoană. Comportamentul jignitor nu se justifică în nicio circumstanță, prin urmare nu este tolerat.

3. Deschiderea și încadrarea unui topic nou

3.1. Înainte de a deschide un topic nou, este recomandat să urmezi etapele descrise în continuare:

  • apelează la funcţia de căutare a forumului pentru că e posibil ca subiectul să mai fi fost discutat și să găseşti deja răspunsul;
  • dacă ai posibilitatea și răbdarea necesară, citeşte mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi și care nu apare la căutare;
  • dacă ai căutat și nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta, deschide un topic nou; nu posta într-unul deschis de altcineva, întrebarea ta va fi ştearsă pentru că nu are legătura cu întrebarea iniţiatorului subiectului.

3.2. Dacă te-ai decis să deschizi un topic nou, ai grijă ca titlul său să fie unul decent și să reflecte subiectul abordat. Aşadar, te rugăm să ai în vedere că titluri precum "Am o problemă", „Întrebare” sau „Vă rog să mă ajutaţi” se potrivesc la majoritatea topicurilor din forum, aşa încât ar fi de preferat să iţi rezumi solicitarea (de exemplu „Divorţ și exercitarea autorității părinteşti”, „Executarea creanţei fiscale”, etc). Când topicul se referă la o problemă, oferă cât mai multe detalii, nu aştepta ca ceilalţi utilizatori să ți le ceară. Spre exemplu, enunță de la început data la care s-au întâmplat faptele de care vorbeşti, unde și ce anume s-a întâmplat, făcând referire inclusiv la elementele care nu-ți par importante, e mai bine să oferi detalii în plus decât în minus.

3.3. Nu deschide acelaşi topic de mai multe ori sau pe secţiuni diferite ale forumului. Topicurile în plus vor fi șterse de administratori sau moderatori.

4. Publicarea unor conversatii private / mesaje private / emailuri cu alte persoane

In forumul Avocatnet este interzisă publicarea mesajelor private / emailurilor / conversaţiilor private cu alți utilizatori / alte persoane în lipsa consimțământului acestora cu privire la publicarea respectivă.

Prevederi finale

Încălcarea prezentului regulament se sancţionează în prima fază cu avertisment, care va fi public și se va posta de către administratori / moderatori în secţiunea de anunţuri oficiale a forumului. Avertismentul va fi comunicat prin mesaj privat utilizatorului în cauza de către administratorul / moderatorul secţiunii unde a fost constatat comportamentul nepotrivit, pentru a-i da ocazia să îşi schimbe exprimarea sau comportamentul care a dus la aplicarea sancţiunii.

În caz de nerespectare a avertismentului, utilizatorul în cauza va fi banat temporar sau definitiv. 

Dacă nu poți sau nu dorești să respecţi acest regulament, singura soluţie constă în încetarea activității pe forum. În caz contrar, vom fi nevoiţi să luăm toate măsurile necesare pentru ca forumul Avocatnet să-și desfăşoare existența în bune condiţii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta, temporar sau definitiv. Încetarea activităţii pe forum se face ca atare, fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui.

Administratorii si moderatorii forumului vor avea întotdeauna ultimul cuvânt și nu sunt obligați să dea explicaţii. Această regulă este valabilă și în cazul avertizării sau banării utilizatorilor, când nu este necesară existența unei explicaţii sau unei justificări în plus față de ceea ce scrie în mesajul care însoțește sancţiunea. Dacă cineva se simte cu totul și cu totul nedreptăţit sau abuzat este rugat să trimită un mesaj privat administratorilor forumului și va fi tratat cu toată atenţia cuvenită.

III. Concluzii

Nu trebuie să consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta, nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de calitate. Se acceptă sugestii de îmbunătăţire (și e chiar recomandat să o faci) atât în ceea ce priveşte prezentul regulament, cât și în ceea ce priveşte forumul sau site-ul ca funcţionalitate sau conţinut. În acest scop ai la dispoziție secțiunea ''Sugestii și reclamații'' din forum.

Sperăm să te simți bine în această comunitate și să facem schimb de experiență și informaţii din domeniile juridic, economic si fiscal.

Până la urmă, puterea comunității stă în comunicare.

Acest regulament a fost adoptat iniţial la 1 ianuarie 2005 și modificat cel mai recent la data de 20.02.2018.

 

Mulţumim pentru înţelegere!

Administratorii forumului Avocatnet.ro

Inapoi la Forumul Avocatnet.ro