avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Ultimele răspunsuri

Ultimele răspunsuri

Adică are un contract de închiriere încheiat cu fostul proprietar.
Iar acest contract, vă este opozabil.
Conform articolului 1811, opozabilitatea contractului de locațiune depinde de modul în care bunul a fost dat în locațiune și dacă acesta este supus sau nu formalităților de publicitate:

Bunuri supuse publicității (imobile):
Contractul de locațiune este opozabil dobânditorului dacă a fost încheiat prin act autentic și a fost înscris în cartea funciară, conform legii.

Bunuri nesupuse publicității (mobile):
Contractul de locațiune este opozabil dobânditorului dacă acesta avea cunoștință de existența locațiunii la momentul dobândirii bunului sau dacă contractul a fost încheiat cu dată certă anterioară înstrăinării.

În esență, art. 1811 stipulează că un contract de locațiune poate continua să producă efecte și după înstrăinarea bunului, dacă sunt respectate condițiile de opozabilitate prevăzute de lege.
Astfel, dobânditorul este ținut să respecte termenii contractului de locațiune, inclusiv plata chiriei și celelalte obligații asumate de locatorul inițial, dacă aceste condiții sunt îndeplinite.
Răspuns la discuția Drept civil -mosteniri
Nu există, dacă au copii.
Copiii și părinții fiecărui soț sunt moștenitor rezervatari. Adică legea stabilește în favoarea lor o parte din moștenire, pe care cel care o lasă, nu o poate încălca.
Legea 360/2023
Art.6
(2) Orice persoană se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială, în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă sau, după caz, în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.
(3) Prin excepție de la alin. (2), persoanele care nu au calitatea de pensionari pot încheia contract de asigurare socială și pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale.
(4) Perioadele de timp pentru care se poate încheia contractul de asigurare socială și efectua plata contribuției de asigurări sociale, în cazul contractului de asigurare socială prevăzut la alin. (3), sunt cele cuprinse între data împlinirii vârstei de 18 ani și data împlinirii vârstei standard de pensionare.
(5) Perioada pentru care se încheie contractul de asigurare socială prevăzut la alin. (3) constituie stagiu de cotizare și se valorifică pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă.
(6) În baza alin. (3) se pot încheia mai multe contracte de asigurare socială cu condiția ca perioadele de asigurare înscrise în acestea, cumulate, să nu depășească 6 ani.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am inteles ce inseamna "Omul are un titlu daca are contract."

gi-jane2 a scris:

Executorul nu executa de capul lui, ci după ce primește încuviințare de la instanta.
Omul are un titlu daca are contract.

Executorul nu executa de capul lui, ci după ce primește încuviințare de la instanta.
Omul are un titlu daca are contract.