avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnia si insulta reincriminate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnia si insulta reincriminate?

Calomnia, injuria si insulta au fost introduse din nou in Codul Penal, ca infractiuni? Ca fapte pedepsite de legea penala?
Bine am inteles, expozeul D-voastra. Am mers cu plangerea la Sectia Civila. Asa cum am mai aratat intr-un comentariul, si, Judecatorul de servici mi-a indicat sa merg la Parchet cu plangerea. Aratandu-i sa-mi primeasca plangerea si daca este necesar la primul termen sa-si decline "competenta materiala", sa scoata de pe rol dosarul cu trimitere la Parchet, nici acest argument nu a fost acceptat, motivandu-se ca Presedintele instantei imi va inapoea prin posta inscrisurile plus CD-ul. Ok. cunosc procedura dar m-am lovit practic de o necorcodanta procedurala a magistratului care era de servici.
Am facut pasul, indicat; dar sunt convins ca sansele sunt NUP dupa vreo 2-3 luni de prafuit dosarul, daca nu chiar si mai multe.
Dar voi initia din nou o actiune la Sectia Civila, daca nu o primeste o voi trimite prin posta si, daca nu-mi pune pe rol cererea, presupun ca se incalca un drept fundamental,,,si drumul este deschis spre CEDO "orice persoana se poate adresa unei instante nationale , atunci cand sunt lezate drepturile legitime..", Oricum nu voi sta in pasivitate, orice cerere ce vizeaza problematica de drept, chiar daca este adresata gresit, se intrerupe termenul de prescriptie, si se considera introdusa in termen. Ca eu am luat Nr. de inregistrare pe duplicatul cererii mele.
Eu va multumesc si chiar mi-a fost de ajutor mare discutia avuta cu D-voastra pe forum. Consider ca "Seminarul" nostru este cred de mare ajutor si altor utilizatori, am observat un foarte mare interes. peste 4000 de vizionari a problemelor ridicate, in discutia noastra.
Eu o consider foarte fructuoasa din punct de vedere al problematicilor de ''Drept"
Va multumesc incaodata si va doresc o seara placuta,=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Calomnia w0lfshad3 w0lfshad3 Pana la urma si-n acest moment se aplica la codul penal sau nu? Parchetul zice ca nu si ca trebuie sa dea parlamentul o noua lege. Ce mi s-a intamplat mie ... (vezi toată discuția)