Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane, formularul 020. Se depune de catre persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.
Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OMFP 250/2013), formularul 070. Se depune de catre contribuabilii persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Sunt exceptati contribuabilii care desfasoara exclusiv activitati intr-o forma de asociere.
Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal, formularul 096. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 cu perioada fiscala luna care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.
Declaratia 010 a fost modificata recent
Pe 10 februarie contribuabilii trebuie sa depuna si Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formularul 010. Mai exact, declaratia de inregistrare se completeaza la infiintare, iar cea de mentiuni cand se modifica datele declarate anterior. Concret, acest formular se utilizeaza la atribuirea codului de identificare fiscala si eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor.
Incepand cu 16 ianuarie, trebuie utilizat un nou model al formularului de inregistrare fiscala, conform Ordinului MFP nr. 35/2014 privind modificarea Ordinului MFP nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor.
Astfel, aceasta declaratie, utilizata de contribuabili pentru inregistrarea fiscala, a fost modificata de Finante, astfel incat doua noi impozite si o taxa sa poata fi incluse in vectorul fiscal al unei firme.
Atentie! Unele administratii solicita firmelor balante pentru a justifica depasirea plafonului, iar altele nu, dupa cum ati putut citi, recent, intr-un articol al publicatiei noastre.
In fisierul atasat puteti consulta noul formular 010, care este valabil in acest an.
Comentarii articol (1)