avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Autori Alexandru Cristea

Alexandru Cristea Tax Partner , Țuca Zbârcea & Asociații Tax SRL

https://www.tzatax.ro/

Alexandru Cristea este Tax Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii Tax S.R.L., societate afiliată firmei de avocatură. Alexandru are o experienţă de aproape 20 de ani în materie de consultanţă fiscală, dobândită inclusiv în cadrul unor companii de tip Big4, precum Deloitte şi PwC, unde a coordonat departamentul de impozite indirecte.
El deţine cunoştinţe vaste în planificarea fiscală şi înimplementarea unor structuri fiscale eficiente la nivel internaţional, acordând totodată asistenţă clienţilor în materie de contencios fiscal (TVA şi accize). El a fost consultant local în cadrul programului PHARE pentru implementarea în România a unei legislaţii armonizate cu cea europeană în ceea ce priveşte TVA-ul, fiind implicat deopotrivă în procesul de redactare a legislaţiei şi înorganizarea de cursuri pentru experţii din cadrul Ministerului de Finanţe din România.

Alexandru a coordonat în mod activ proiecte de pre-aderare şi post-aderare constând în implementarea unor noi proceduri, adaptarea sistemelor informatice şi instruirea personalului unor societăţi de top din România pentru conformarea la cerinţele legislaţiei europene implementate în Codul Fiscal românesc. Alexandru este consultant fiscal autorizat şi are un MBA în finanţe.

Evenimente la care a participat (vezi toate...)

Controlul fiscal de la distanță: Cum se derulează un desk-audit și care sunt limitele și condițiile de respectat pentru inspectorii ANAF

~ final articole autor ~