avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate gboaca

Activitate gboaca

Exact la asta ma refeream si eu: institutiile statului functioneaza asa cum se stie, deci e nevoie sa ne "gospodarim" singuri. Si atunci, cum pot eu (asociatie) sa ii dau amenda unui proprietar fara sa incalc legea?
Multumesc pentru raspunsuri.

In legea Asociatiilor nu se spune nimic despre metodele utilizate pentru punerea in functiune a unui astfel de regulament. Pe ce baza afirmati ca nu se pot aplica amenzi? Exista precedente legale, clare, pe aceasta tema? Pana la urma vorbim de un grup de oameni organizati ca asociatie de proprietari si care au dreptul sa isi stabileasca propriile reguli, nu?

De ce va intreb: daca nu exista posibilitatea unor actiuni clare si ferme impotriva celor care incalca regulamentul, de ce ar respecta oamenii acest regulament?

Mai exact:

1. Cum actionezi impotriva cuiva care parcheaza pe un loc proprietate privata? Dar impotriva cuiva care parcheaza necorespunzator, blocand accesul altor proprietari sau a Salvarii si Pompierilor?

2. Cum actionezi impotriva cuiva care lasa gunoiul intr-un loc nepotrivit? (pe scara, in diverse locuri din complex)

Cand zic "cum actionezi" ma refer la cum poti sa probezi fapta si implicatiile acesteia in fata unei instante, daca proprietarul respectiv alege sa dea in judecata asociatia.
Situatie:
Intr-un complex de locuinte Asociatia de Proprietari decide in AG ca este nevoie de un regulament de ordine interioara care sa stabileasca modul de convietuire a locatarilor (parcare, ore de liniste, etc).

Intrebari:
- Ce masuri se pot lua impotriva proprietarilor care nu respecta regulile? Pana unde se poate merge? (amenda, avertisment, etc)

- Se pot specifica in acest Regulament amenzi aplicate proprietarilor care nu respecta regulile? Exemplu: se stabileste ca nu se poate parca in anumite locatii din complex, iar cei care parcheaza vor fi amendati cu suma X ce le va fi adaugate cotelor de intretinere. Este posibil dpdv legal?

- Cat de bine se pot apara astfel de amenzi in instanta? Adica daca proprietarul care a fost amendat decide sa dea Asociatia in judecata, care sunt sansele ca Asociatia sa castige (presupunand ca incalcarea regulamentului poate fi probata)? Cum pot fi probate incalcarile de regulament de catre proprietari? (imagini, inregistrari video?)

Multumesc anticipat!