avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Problema nu este asa simpla.
In realitate, furnizorul de utilitati ar trebui sa-l actioneze in instanta, nu dvs. Debitul este catre el si nu catre dvs.
Dvs. puteti doar sa solicitati furnizorului de utilitati sa incheie contractul cu dvs. si sa-si recupereze debitul restant de la el.
Impotriva fostului proprietar, dvs. puteti sa-i faceti plangere penala pentru fals in declaratii.
2#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt atât de sigur pe mine la procese încât dictez la judecator ce hotărâre judecătorească sa dea

asta a fost tare, atat de tare, ca nici nu stiu ce reactie sa am.
3#
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util


1999Andreea a scris:

Am sa angajez un avocat insa am vrut sa aud parerea mai multor persoane intrucat nu stiam sigur daca mai are rost sa platesc si avocat.

Ce inca nu stiti dvs. si nu v-a spus nimeni e faptul ca, probabil, nu va veti judeca cu vecina, ci cu societatea de asigurari, daca vecina avea asigurare. Iar firmele de asigurari sunt bine reprezentate in instante. Insa, daca vecina a venit la dvs. sa va "sperie" este mai mult ca sigur datorat faptului ca nu au acea expertiza tehnica a avariei si doresc incheierea unei intelegeri. Si din acest motiv e indicat sa nu va duceti singura in instanta. Nu e ca-n filme.
4#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu n-as merge la un avocat care are numai bani in cap
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Faceți contestație la executare dacă v-au pus poprire pe conturile bancare.
Trebuie făcute în termen de 15 zile de când ati luat la cunoștință de primul act de poprire.
6#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți o problemă! Ce e aia "va înjurat în privat"? Dacă vă latră un câine, sau vă înjură un bețiv, ce făceați? Asta trebuie să faceți și acum: să nu-l băgați în seamă. Dacă v-ar fi jignit în public era altceva, dar personal aș reacționa to la fel. Avem atâtea probleme reale de rezolvat ca să nu mai irosim timpul și pe fleacuri. Chestii din astea, cu jigniri care exploatează deficiențele fizice merg la grădiniță, cei care le practică și mai târziu sunt niște oameni inferiori, care nu trebuie luați în serios.

Mario1980 a scris:

Buna seara , in urma unui comentariu pe o rețea de socializare am fost înjurat in privat de un domn , făcut handicapat și chior , eu avânt intr-adevăr probleme de vedere , dar nu handicap. Îl pot acționa in instanța pe latura civilă pentru înjurături care zic eu ca sunt destul de grave , si ca a ras de mine având probleme de vedere? Mulțumesc!

7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Increderea este un lux. Vi-lpermiteti ? Cereti document scris de la proprietar cu ce se angajeaza sa faca/ sa plateasca.
Evenimentul produs trebuie comunicat la institutia care se ocupa cu ssm in landul respectiv si la politie.
Daca isi schimba declaratia nu plateste nicio amenda. Cui a declarat evenimentul produs ca fiind accident de bicicleta ?
Nefiind angajat cu contract individual de munca nu beneficiaza de asigurari pentru accident de munca. Va primi pe numele sau nota de plata de la spital, care nu este simbolica.
8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati jos de pe ea toate piesele de interes, si duceti restul la fier vechi (un centru autorizat pentru casari auto) de unde luati recipisa care sa ateste ca ati dus masina.
Cu recipisa si restul actelor faceti demersurile de radiere din evidentele fiscale si din circulatie - la inmatriculari in loc de talon le depuneti o declaratie cum ca talonul e deja la ei, fiind retinut in data de...
9#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

De atatia ani, nu v-ati obisnuit inca?:))))

gi-jane2 a scris:

Eu sunt atât de sigur pe mine la procese încât dictez la judecator ce hotărâre judecătorească sa dea

asta a fost tare, atat de tare, ca nici nu stiu ce reactie sa am.

10#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E construit deja, e partea ce va revine din terenul de sub bloc.
11#
Răspuns la discuția Mostenire-drept proprietate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum am recitit.
Da. Dacă el nu mai are și alte bunuri și prin testament va lăsa absolut tot, copiii pot solicita reductiunea testamentului.
Adică testamentul rămâne valabil, doar ca nu veți moșteni chiar tot.
Copiii vor primi fie o parte fizica din bun/bunuri, fie va trebui sa le achitați o sulta.

Același lucru se poate întâmpla și cu părinții dvs, dacă decedati dvs înaintea lor.
Soțul supraviețuitor, părinții și descendenții sunt moștenitori rezervatari
12#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Trebuie sa vă faceți apărări; trebuie redactată o întâmpinare și trebuie cerute în aceasta probe în apărare, mai ales expertiză tehnică, posibil martor-instalatorul care v-a spus că inundația nu provine de la apartamentul dvs.
De preferat este să apelați la ajutor de specialitate pentru apărarea intereselor dvs. in instanță.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
13#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti cunostinta de existenta unor probleme pe canalizare, la receptia/ preluarea blocului trebuie mentionate aceste defectiuni. Comisia de receptie va amana receptia pana la remedierea deficientelor. La receptie se prezinta obligatoriu cartea tehnica a constructiei.
Asociatia trebuie sa apere interesele proprietarilor nu pe ale dezvoltatorului. Solicitati asociatiei in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sub semnatura tuturor celor care au cunostinta de problemele existente cu canalizarea, sa nu preia blocul decat dupa remedierea problemelor existente.
Preluand blocul cu probleme, va asumati un risc (ca persoana/ proprietari, ca asociatie) care in cazul canalizarii/ refularii din canalizare nu este neglijabil. Costurile remedierii pot fi consistente.
Nu este nevoie sa faceti expertiza inainte de preluarea apartamentului. Daca o faceti este o expertiza extrajudiciara si va trebui sa o platiti.
Daca se ajunge in instanta (impotriva asociatiei care a preluat blocul cu probleme dar si a dezvoltatorului), solicitati instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea ctii. si instalatii de canalizare. Instanta aproba expertiza si de regula, plata onorariului de expert se face de catre partea care a solicitat expertiza sau, dupa caz, cum hotaraste instanta.
Daca veti castiga procesul, solicitati instantei ca o data cu hotararea data sa mentioneze recuperarea cheltuielilor de judecata de la parta care a pierdut procesul.
14#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteți furnizorului de serviciu o scrisoare, cu confirmare de primire, în care prezentați situația. Îi spuneți că, deoarece între el și dvs. nu există nicio relație contractuală, nu vă simțiți obilgat cu nimic față de el. În consecință îi propuneți încheierea unui contract sau, dacă nu vrea, să vină să-și ia "jjucăriile" - sper că măcar la contor v-ați uitat dacă nu are sigiliile violate - și veți contacta alt furnizor; sunt o grămadă. Indivizii ăștia se cred pe vremea comunismului, când era permis orice abuz, furnizorul fiind unul singur: atotputernicul stat totalitar.

S-ar putea ca furnizorul să continue abuzul, caz în care veți ajunge în instanță, furnizorul fiind pasibil chiar de dosar penal pentru restricționarea dreptului dvs. de acces la servicii. Dar nu cred, sunt destul de maturi să înțeleagă că nu au decât de pierdut, vor prefera un client nou, bun platnic.

Pop2009 a scris:

Bună seara!În urmă cu o lună și jumătate am cumpărat un imobil dar deabea acum 2 săptămâni am luat cheia.Cum se face deobicei am mers să schimb titularul de contract la utilități. Mare am avut surpriza căci la electrica nu am putut face acest lucru pană nu se achită la zi toate utilitățile, deoarece fostul proprietar avea datorii ,cu toate că a dat declarație pe propria răspundere că are achitate toate utilitățile.Am discutat cu fostul proprietar și mi-a spus că v-a achita dar nu are toată suma momentan însă eu sunt posibilă de deconectare.Dacă aș acționa în instanță aș avea un termen?Vă mulțumesc frumos!

15#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oamenii trebuie sa plătească corespunzător serviciile avocatiale.
Oamenii vor salarii iar avocatii sa fie plătiți corespunzător și nu sa ia clienții de mila.
Se iau onorarii pe care eu le luam acum 20 de ani ceea ce este incredibil.

Cine a învățat și este pregătit este normal sa vrea sa fie plătit.
In avocatura mulți avocati cer putin tocmai pentru ca nu sunt foarte bine pregatiti.

Eu sunt atât de sigur pe mine la procese încât dictez la judecator ce hotărâre judecătorească sa dea în cele mai multe cazuri mai ales când sunt judecători tineri.
Dâr, nici nu iau procesele asa la mișto.
16#
Răspuns la discuția Pacalit de un samsar
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur, va da de lucru unui avocat, dar de obținut ceva nu cred că va obține. Dânsul a cumpărat ceva "as is", adică "văzut/plăcut/luat". Nu ne putem răzgândi când, după ce am crezut că am pus mâna pe un chilipir, descoperim că celălalt a fost mai deștept.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in primul rand il puteti notifica cu privire la rezolutiunea vanzarii si restituirea pretului iar in cazul in care demersul nu are rezultat, acelasi lucru il puteti cere in instanta.

17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Daca aveti nevoie de o dovada privind existenta procesului, puteti solicita un certificat de grefa, printr-o cerere depusa la registratura.
Pe parcursul procesului, in functie de calitatea avuta se transmit partilor: cererea de chemare in judecata/intampinare, citatia pentru primul termen si hotararea finala.
Nu se transmit si alte citatii deoarece se considera ca termenul este in cunostinta. Incheierile de sedinta raman la dosarul cauzei. Daca doriti sa le consultati, o puteti face prin studierea dosarului la arhiva sau inaintea sedintei de judecata.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce scrie exact pe acea somatie ? e pe numepe dvs ? si ce scrie ? debit, reprezentand, ce /
mergeti la un avocat totusi sa va formuleze o contestatie la executare daca e cazul.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locatarii nu sunt obligati sa suporte, v-am spus de la inceput, stringeti semnaturi pe tabel si convingeti-va vecinii sa semneze. Si asa se va face si partea de la parter, dar cu plata facuta de toti. Puneti si niste peisaje si va fi ca la Suceava.
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
unul specializat pe executari silite, cautati pe internet unul in orasul dvs.