Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
Răspuns la discuția Locuit singura la 15 ani ...
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pareti destul de matura, insa certuri si nu chiar conditii bune nu sunt motive cu care puteti apela la lege. de fapt, un minor singur nu poate apela la lege ca sa locuiasca singur.
Puteti insa sa va mutati la mama dv.
Pe de alta parte, nu inteleg cum tatal nu ar fi impotriva, dar nu este sesizat cu... cu ce? Cu situatia reala? Asadar, daca ar sti-o, ar fi impotriva?
Mama dv. nu prea imi pare matura, nu e ok sa mutilezi un suflet de 15 ani cu raspunderi de adult. Fiecare varsta are rostul ei. La varsta dv. este normal sa locuiti cu adulti, sa nu va convina de ei, sa incercati sa va gasiti independenta, sa incercati sa o impuneti adultilor din jurul dv. Asta e adolescenta si imi pare ca exact asta faceti. Asa ca pareti bine.
Nu e bine ca adultii insa sa va lase balta, crezand in mod eronat ca sunteti deja adult. Va cautati maturitatea, e nevoie de timp sa faceti asta.
Nu va suparati pe opinia mea, am vazut copii locuind singuri la 14 ani, platind curent, apa etc., ba una dintre fete avea grija si de o bunica. A fost matura pana a ajuns adult, atunci s-a terminat cu maturitatea, din pacate. Lasa urme, nu e ok cum procedeaza mama dv. Parintii sunt acolo sa puna limite, e menirea lor. Copiii sunt acolo sa le sparga, e menirea lor. Nu e ok ca unii sa nu fie adulti si ceilalti sa nu fie copii.
2#
Răspuns la discuția Divort in instanta!
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoriile reprezinta un pasiv comun numai daca acestea au fost contractate pentru nevoile casatoriei. Din cele relatate de dvs ele par a fi facute in beneficiu propriu, ceea ce insemna ca va trebui sa solicitati instantei sa constate ca acestea nu reprezinta datorii comune.
3#
Răspuns la discuția Probleme cu locuința
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu plecati ca nu are ce sa va faca. problema e ca va trebui sa plecati candva, daca sora decedeaza, fiul e singurul mostenitor.
4#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă ar fi fost!? La ce ne ajută să știm ce o fi fost?

Indiferent ce se zice că ar fi fost (concubină, asistentă etc), oricum, proprietatea nu se transmite nici prin ... exerciții preliminare facerii copiilor, nici prin locuit prin preajmă ori altele asemenea, ci printr-un act între vii translativ de proprietate sau printr-un act pentru cauză de moarte.
Dacă defunctul o încheiat vreun act ... ne lăsam surprinși. Evident, trebuie făcute verificări pentru a afla dacă există vreun asemenea act, dar nu speculații.
Persoana în cauză nu are calitatea de moștenitor legal.

5#
Răspuns la discuția drept de vizita parinte in varsta
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la dgaspc si cereti acolo sprijin.
fiind vb de un contract de intretinere, de la primarie mai verifica daca e ok.
prin instanta puteti sa cereti sa aveti un program de vizita.
6#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle. @sadrian,

Cam cât să fie?
Există oameni la ATI acum în vremuri de pandemie.
Ia uimiți-ne dvs. cu o propunere.
Cam cât gândiți dvs. că ar trebui să fie durata unei căsătorii pentru ca în caz deces să fie recunoscută calitatea de moștenitor a soțului supraviețuitor?

A! Și să nu uităm că ar putea să existe și un copil conceput și nenăscut încă în clipa în care părintele său (soțul mamei) trece pe lumea ailaltă. Se VA naște viu ... Mâine, poimâine... Iaca așa, ca spor de complicație, pentru mintea celor ce cred că sunt mai înțelepți decât legiuitorii de la romani și mai încoace.

Hai să vă vedem. Că-i ... practică umană concretă. (ca să vă citez)

Imaginați-vă pe dvs. sau pe cineva apropiat dvs. (copilul dvs./nepotul dvs.) într-o asemenea situație.
Și acum spuneți-ne dvs. care este acel număr al orelor/zilelor/anilor de căsătorie pe care-l propuneți pentru ca legea să „reconsidere noțiunea de durată a căsătoriei.” (așa cum ziceți)

Au fost și vremuri de război. Azi se căsătoreau, mâine plecau pe front. Poate presimțeau că nu se vor mai întoarce, dar știau că legea va recunoaște drepturile copilului lor conceput într-o căsătorie de ... cât apucase ea să fie.
7#
Răspuns la discuția Probleme cu locuința
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti lua legatura cu mine sau oricare alt coleg din Bucuresti. Insa trebuie sa fiti constienti ca nici nu puteti ocupa un imobil care nu va apartine daca proprietarul nu este de acord, indiferent de situatia dvs familiala sau financiara ori de relatiile de rudenie.
8#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează că doar el apare pe contractul de vânzare-cumpărare, fiind cumpărată în timpul căsătoriei este bun comun. Deci amândoi sunteți proprietari și aveți drepturi egale.
Fetița oricum nu ar fi apărut pe contract.

Ați văzut/citit contractul? Dacă nu a mințit la notar că e necăsătorit, în el trebuie să scrie că cumpărătorul (adică el) e căsătorit.
Dacă reușiți să puneți mâna pe contract și scrie că e căsătorit, vă puteți face cărți de identitate la acea adresă și dvs. și fetița, fără să fie obligatoriu să vină cu dvs. La Evidența persoanelor vor vedea data căsătoriei pe certificatul de căsătorie și vă vor primi actele.
9#
Răspuns la discuția Probleme cu locuința
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nepotul nu are nicio calitate legala sau procesuala spre a va solicita ceva dvs sau in instanta.
Singura care are această calitate este sora dvs care- fiind pusa sub interdictie- isi va exercita drepturile prin curator.
Chiar daca alegeți sa parasiti acest imobil, legal este sa fiți despagubiti pentru plusul de valoare adus imobilului in decursul timpului, cu condiția să aveți probe in acest sens.
10#
Răspuns la discuția Divort in instanta!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
banca nu va va deranja, ca nu sunteti parte in contract.
11#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dacă fiecare a făcut ce a vrut, de ce va supărați pe vecinul care a închis spațiul de la etajul unde locuiți? :) Ori va convine respectarea textului de lege, ori fiecare face ce dorește. Nu există drept de ocupare pe palier, conform legii orice proprietar are acces la orice nivel.
13#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu și soția mea avem

eu cred ca aveti prea mult timp.
INSTANȚA A REFUZAT SĂ PRONUNȚE O SENTINȚĂ FAVORABILĂ NOUĂ

ghinion, probabil ca nu ati dovedit ca aveti dreptate, de aia.
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sadrian a scris:

Este dubioasa aceasta casatorie cu 1 zi inaintea decesului.

Treceți cu vederea cei trei copii care n-au apărut din lampa lui Aladin.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul achizitionat in timpul casatoriei, chiar pe numele unuia dintre soti fiind, reprezinta un bun comun. Luati legatura cu un avocat care sa vada actul de proprietate al casei.

Copilul nu are drepturi in privinta bunurilor comune ale sotilor. Copilul are un drept la mostenirea fiecaruia dintre parinti si atat,

Daca nu va doriti continuarea casatoriei nu vad de ce ati da curs santajului la adresa dvs. Continuati divortul daca nu mai exista incredere si respect reciproc. Ulterior puteti face si partajul casei care este evident bun comun al sotilor.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e suspiciune, cind te adresezi medicului de familie prezinți toate simptomele, fie la telefon, fie personal. Ca unele dintre ele seamănă cu cele ale virusului SARS-Cov-2 nu are importanță, oricum medicul respectiv nu poate pune diagnosticul de Covid-19. Ci doar cel de viroza.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Practic ar fi vorba doar de o suspiciune de viroza in acest moment.
Este necesar sa aveti dovada prin care ati intrat in izolare deoarece aceasta dovada va da dreptul la concediu medical ca urmare a suspendării dreptului la munca conform legii.

17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine are probleme juridice merge la avocat conform legii si avocatul se va ocupa.de caz urmând ca partea adversa sa fie obligata sa va plătească avocatul la final.
Mergeti la executor si vedeti ce zice dupa ce vede actele.
Daca nu aveti acte mergeti la avocat.
18#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a se continua procesul instanta trebuia să aibă convingerea că procedură de citare cu asociația respectivă este indeplinita.Daca instanța a considerat că procedură este legal îndeplinită procesul a continuat că orice proces indiferent că partea s,-a prezentat sau nu sau a inteles să nu își facă apărări.Nu există nicăieri o astfel de prevedere în sensul că trebuia să câștigati automat deoarece partea adversă nu s-a prezentat.Analizati motivarea sentinței si in functie de argumentele ininstantei formulati apel.
19#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatăl dvs. și fratele tatălui dvs. au calitatea de nepoți de soră ai defunctului (era unchiul lor) și pot să înceapă demersurile pentru dezbaterea moștenirii acestuia.

Însă, tatăl dvs. și fratele tatălui dvs. nu au vreo calitate față de soția unchiului (prima decedată).
Dacă apartamentul era bun comun al unchiului și al soției sale, atunci trebuie văzut cine altcineva în afară de soțul supraviețuitor (unchiul) a moștenit-o pe soția acestuia. Îi lăsase soția vreun testament? Ce alte rude mai avea ea în clipa decesului ei (mamă, tată, frate, soră etc).
20#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@sadrian, si vreti sa aiba vina nevasta ca a murit sotul a doua zi?si daca moare din accident? daca se ineaca cu piscotul din sampanie, vorba unei scumpe doamne avocat, Romascanu? parea sanatos cand a mers la casatorie, iar starea de sanatate se comunica celuilalt sot si ia decizia sa il ia de barbat, in cunostinta de cauza.