avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proces civil ,acțiune în răspundere civila delictuala prin care puteți solicita repararea pagubelor produse.Probe ,foto,martori,notificați i în prealabil ,avocat și proces.Nu intervine nimeni de la guvern pt un proces cu un gard și pagube produse de căței nazdravani.Aveti toate șansele doar sa faceți dovada celor susținute.
2#
Răspuns la discuția Poluare excesiva automobil
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl invidiez pe vecinul dvs. octogenar: bătrânețea este un privilegiu, sunt atâția oameni care nu ajung să se bucure de el. Iar dacă mașina este "de prin anii 1970", și încă funcționează, înseamnă că vecinul a avut grijă nu numai de el ci și de mașină, cum de altfel și confirmați.
Vă sugerez așadar ca, mai degrabă decât de a-l privi cu ostilitate, să încercați să stați într-o zi, la o cafea; veți avea de învățat o mulțime de lucruri de la el: de viață, manieră de șofat, întâmplări din trafic, menajarea mașinii, etc. Și, cu ocazia asta, de pe poziții conciliante, puteți stabili și niște intervale orare în care nu sunteți acasă. ca vecinul să le folosească pentru întreținerea mașinii.
Anii trec atât de repede domnișoară (doamnă), e păcat să-i risipim în dispute inutile.

Anastasia gar a scris:

Buna ziua, un vecin de al meu octogenar are o masina Dacia 1300 de prin 1970. Acest vecin se incapataneaza sa incerce sa isi porneasca masina periodic, sub geamurile mele, eu stand la etajul 1. Nu inteleg cum are ITPul in regula. Evident ca sta cam 30 minute cu motorul care scoate un fum oribil. O mai mestereste un vecin periodic si o mai urneste cativa km, dupa care istoria se repeta. Unde pot reclama faptul ca acest vecin ma polueaza excesiv? acest automobil este bun doar pentru fier vechi.

3#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
important e sa specificati cu ce bani se cumpara ( pt ca altfel nu o sa se stie )si sa se metioneze in act ca e bun propriu pt ca inlocuieste un bun propriu ca sa nu mai trceti cu casa prin partaj
4#
Răspuns la discuția Poluare excesiva automobil
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, Acest vecin se bucura si el in ultima parte a vietii de ceea ce era o avere când a cumparat-o. Chiar nu poate fi inteles? Nu poate fi inteleasa bucuria lui? Poate ca ar fi mai bine sa inchideti fereastra cât timp se joaca dumnealui cu masina si sa-l lăsați in pace. Concesia dumneavoastra ar insemna bucurie maxima pentru un semen aflat aproape de finalul vietii. Daca fapta dumnealui s-ar fi petrecut prin 1980 când nu exista euro la masini sigur nu v-ar fi deranjat.
5#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fist odata, acum nu mai e asa viata la tara.
Enil a scris:

Asta e viata la tara. Unde ai crescut?


6#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agentul are șanse pentru că în pofida faptului că ați primit informații false de la el ați decis să cumpărati acel apartament. Și ați făcut-o în cunoștință de cauză, fapt dovedit tocmai de mesajele în care i-ați reproșat calitatea informațiilor pe care vi le furniza. Prin urmare, se poate inclusiv considera că ați folosit problema acelor informații mai mult ca un pretext ca să îi refuzați agentului comisionul. Mai ales că principalul serviciu pe care vi l-a prestat nu a fost furnizarea de informații, ci prezentarea apartamentului; iar pe acesta l-ați cumpărat.
7#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă suma datorata este mare creditorul nu este obligat sa aștepte n ani pt acoperirea datoriei prin poprire ci poate executa silit și restul bunurilor mobile și chiar imobile.Contactati urgent av pt a analiza dacă sunt șanse pt a formula o contestație la executareetcetc.
8#
Răspuns la discuția Poluare excesiva automobil
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In vest sunt alte solutii pentru a nu pastra masinile vechi. Metoda cea mai des folosita este vanzarea acestora la romani care le mai folosesc 5-10 ani.
Doar statul roman este in masura, prin solutii adecvate, sa faca proprietarii de masini vechi, sa renunte la acestea. Credeti ca masurile restrictive pot fi aplicate in Romania ? Eu nu cred, ar iesi 0amenii in strada.
Daca nu va place ideea mea cu determinarea de noxe, nu va obliga nimeni sa o faceti. Cand reusiti sa-l convingeti e vecin, sa-si vanda proprietatea sau sa o duca la fier vechi, sa-mi ziceti si mie cum ati procedat.
9#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie încuviințarea instantei de tutela pentru vânzare, instanță care trebuie sa aprecieze dacă vânzarea este în interesul minorilor. Și desemnat un curator care sa semneze contractul de vânzare.
Va trebui sa le deschideți un cont, unde mama dvs sa le vireze prețul.
De ce băgați copiii minori în combinații din astea, nu știu...
Lăsați copiii în pace! Copiii trebuie sa se joace și sa meargă la școală, nu sa le fie bagate pe gat fie proprietăți imobiliare, care la momentul ala nu le folosesc la absolut nimic.
10#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori dvs, ori notarul a înțeles greșit speta.
11#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hai sa ma bag si eu in discutie.
Evident ca se poate face multplexarea semnalului care vine de la senzori, discutam aici de viteze in milisecunde (miimi de secunda pentru necunoscatori). Intamplator am terminat de multa vreme Electronica - am terminat studiile inainte de '89 -, dar am lucrat destui ani in domeniu.

Problema este alta! Dupa cum stiti, de foarte multe ori, senzorii de gaze se declanseaza si de la anumite parfumuri / intensitati de parfum sau unele mirosuri de la mancare. Ce se va intampla daca declansarea unui senzor dintr-un apartament va taia de la vana centrala gazele in tot blocul? Sta blocul pana se termina verificarea la apartamentul si senzorul in cauza?). Deplasarea firmei trebuie platita, nu? In weekend la pret dublu.
Si daca cineva in alt apartament a lasat mancarea pe foc maruntel si are un aragaz mai vechi, fara senzor de flacara, , cand se rearmeaza vana centrala vor iesi gaze si se va declansa alt senzor.
Sau si mai grav: cand persoanele care stau in apartament lipsesc in timpul iernii pentru o saptamana si senzorul din apartamentul lor se declanseaza accidental - mai exista si rateuri... Gazele se taie automat in tot blocul si toate centralele de apartament se opresc. Tinem paltoanele la indemana...

Eu cred ca cei care au imaginat ordinul (daca acesta exista...) ar fi putut sa se gandeasca anticipat la diverse scenarii, nu sa faca experiente financiare si psihice pe bietii consumatori de GN!
12#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chitanțiere se gasesc la librarie, Puteti face plingere penala pentru inselaciune.
13#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu asta e viata la tara, nu trebuie sa stai in jeg ca stai la tara. Cred ca ar trebui sa se civilizeze si cei cu mentalitatea asta. Daca nu ii educi cu vb, poate cu amenda merge.
Enil a scris:

Asta e viata la tara. Unde ai crescut?


@155, faceti plangere la politia locala.
14#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu e treaba lui educarea copiilor dvs.
Cereri în instanță schimbarea locuintei copiilor și pensie de intretinere pt ei.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta legala 100% este sa o evacuați prin procedura speciala a evacuării obținându-se hotărâre judecătorească.Politia nu are competente sa va ajute în aceasta problema asa ca instanta ar fi singura varianta.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este.
Casa au cumpărat-o copiii, nu dvs. Copiii sunt cumpărătorii în contract.
Iar vânzările între bunici și nepoții sau între părinți și copii, miros de la o posta a donație deghizata.
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti suspendare provizorie in 15 zile, vorbiti cu un avocat. Incercati sa va imprumutati sa achitati, ca tare mult costa sechestrul...
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citesc si constat ca acest caz este o varianta a metodei Loverboy, care nu se sfârșește prin prostitutie ci prin credit nerambursabil. Din toata pățania asta va trebui sa invatati sa fiti mai precauta si sa nu vă subestimati adversarul. Din punctul meu de vedere dragostea este foarte frumoasa, sublima putem zice, dar până la a te transforma în institutie de credit nerambursabil. Procedati cum v-au zis antevorbitorii, poate ...... mai reusiți sa recuperati ceva....... Succes!
19#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dl nu este avocat ci doar încearcă preluarea unor cazuri prin intermediul unei asociații care va va taxa de 2 3 ori mai mult decât dacă apelați la un av în zona respectiva.
Maria# a scris:

Stimate domnule avocat Bicsak Laszlo,
Vă mulțumesc foarte mult pentru promptitudinea cu care ați răspuns întrebării mele pe site-ul ]avocatnet.ro. Apreciez enorm ajutorul dumneavoastră.

20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați putea lua legătura cu un avocat și sa obțineți o hotărâre judecătorească prin care bunica sa fie pusa sub interdicție, iar dvs sa fiți desemnat tutorele/curatorul ei.
Tot în aceeași acțiune, ați putea încerca să obțineți și încuviințarea instantei pentru internarea ei intr-un centru special.