avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
Răspuns la discuția Dreptul muncii
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ceea ce semnalati tine de regulamentul de ordine interna al firmei, care a fost prelucrat cu lucratorii la angajare si periodic.
Recomandarea ssm de a face pauza la 2 ore, nu insemna parasirea locului de munca, ci miscare in jurul scaunului/ locului dvs. de munca.
In mod normal, sedintele se tin in timpul programului de lucru, de 8 ore, nu in afara acestuia.
Este dreptul dvs., sa va dati demisia sai/ sau sa deschideti actiune in instanta si/ sau sa sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Personal, nu cred sa aveti castig de cauza in sensul dorit de dvs.
2#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au fost discutii in spatiul public in acest sens, insa propunerea nu s a adoptat.

Deocamdata darul de nunta ramane dar.

La banca declarati provenienta sumei ca dar de nunta.

Si daca in viitor va aparea vreo modificare legislativa, ea nu va impacta, caci legea nu va putea fi aplicata retroactiv.
3#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuia sa va anunțe absolut nimic
Scrie foarte clar în hotărârea judecătorească pe care ați primit o ca sunteți obligata la plata cheltuielilor de judecată
Trebuia sa plătiți la rămânerea definitiva a hotărârii, nu sa așteptați înștiințări pt ca nu exista asa ceva
4#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În realitate, nu ati renunțat, ci vi s-a plătit o sulta pentru cota dvs. Nu mai puteți reveni asupra deciziei. Acum aveți grija sa vi se plătească la cota pieței.
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
andreiv78 a scris:
... Aceasta l-a determinat pe polițist să considere că datoria lui s-a încheiat și a declarat închisă acțiunea demarată în urma plângerii. ...

Da, discutia in speta dvs este ampla, chiar foarte ampla, desi poate interesul nu este pe masura discutiei.
Bun, hai sa spunem, o discutie de principiu.

De unde ati tras dvs concluzia ca politistul a considerat ca datoria lui s-a incheiat?
Ati primit o hartie? O clasare, ceva? Sau cum ati tras concluzia aceasta?

Ce obligatii are politistul? Are acele obligatii general valabile, si anume sa instrumenteze cazul dvs la fel ca si alte cazuri? Si, sa administraze probele necesare si utile, propuse sau din oficiu, pentru identificarea autorilor si tragerea la raspundere penala. Suna a limbaj de lemn, dar astea sunt „obligatiile”.
Insa, este foarte posibil ca, cel care s-a dus sa solicite inregistrarea video de la proprietarul camerei sa nu fie persoana care instrumenteaza dosarul/politistul judiciarist.
Nu va mai intreb de ce, sau pe ce, anume va bazati cand supuneti ca cele declarate de proprietarul camerei video nu sunt adevarate. Da, poate ca acea persoana minte, poate ca nu vrea sa dea imaginile, sau poate chiar cele spuse sunt adevarate ... Aveti vreo dovada in sens contrar? Daca da, atunci uzitati de ea ...
In supravegherea oricarui dosar penal, se afla un procuror. Deci, dvs puteti formula o cerere de probatorii sau chiar o plangere impotriva politistului, care va fi analizata si solutionata de catre procurorul de caz. Vedeti ce iese.

Sunt situatii in care nu se pot administra probe, da exista si astfel de situatii. (din pacate)

Ca sa fie „ridicat sistemul si analizat cum vreti dvs”, gen perchezitie informatica, este cam mult in opinia mea, si nu cred ca vi se va incuviinta o astfel de cerere. Sau poate ca da. In fine discutia este larga, dupa cum v-am spus de la inceput.

Ca fapt divers. Cate zile de ingrijiri medicale ati avut ? Camera pe casca, dvs nu ati avut ?
6#
Răspuns la discuția Sold mare la contul casa în lei
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În contractul de cesionare părți sociale
(contract conceput de catre un notar) cred ca e precizat clar ca la data tranzacției firma nu avea datorii. Faptul ca era sold la contul casa în lei nu cred ca ar fi un motiv de anulare a contractului, și nici măcar ca ar fi o ascundere a unui adevăr. Căci pana la urma de ce nu ar fi "vinovat" și cel care a cumpărat și nu s-a îngrijit sa facă respectivele verificări înaintea semnării contractului. Scrieți ca i-ati trimis ultima balanta de unde putea vedea clar situația.
Deci pentru început nu cred ca ar fi cazul sa acceptați ceva înțelegeri. Dacă se ajunge mai departe, angajati-va un avocat specializat în dreptul societăților comerciale pentru proces.
La acesta puteți merge chiar de pe acum pentru edificare.
7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este legal, dvs trebuia sa faceți demersuri imediat cum hotărârea v a fost comunicata si sa achitați.Nu aveți ce face ,probabil a vrut sa va scaneze sau cine știe, dar creditorul nu este obligat sa va notifice..
8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si ce va face sa actionati acum ? banuiesc ca stiati ca nu e al sotului.
Ar putea actiona in judecata tatal din acte sau puteti actiona in numele copilului, Cai gaseste avocatul dvs.
9#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca dvs nu vreti, dar tatal biologic vrea atunci va poate actiona in instanta si obtine recunoasterea paternitatii sale.

Ideea e ca minorul trebuie sa aiba filiatia corespunzatoare adevarului biologic si de aceea legiuitorul a pus la dispozitie tuturor partilor implicate posibilitatea de a actiona in vederea stabilirii corecte a filiatiei. Nu tine de vointa dvs.
10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, face ce vrea cu.pensia..Dvs puteați sa ,,castigati", imobilul rapid dacă persoana întreținută deceda sau sa o îngrijiți 20 de ani ,de aceea este un contract aleatoriu..Doar nu o întrețineți din banii ei și la final rămâneți cu un apartament...
11#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu recunostiinta în suflet pt răspunsurile primite..
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult ca sigur este o înșelăciune căreia ia -ți căzut victima.Daca chiar nu o cunoașteți șansele de a recupera banii scad.Faceti o plângere penala pt înșelăciune urgent, asistat de un av specializat în penal , menționați datele cunoscute profil fb nr telefon etc.Daca ați virat banii într un cont mai sunt ceva șanse de a fi identificata.Daca i cunoașteți identitatea ,ați făcut un contract chitanță de mana pt împrumut atunci e vorba de un proces civil cu totul alta poveste.
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Avocata a spus că ne va veni acasă o înștiințare și cu ea vom putea da banii domnului."
A zis prost și nici nu știe asta, de aia ridica din umeri. Spuneti-i ca trebuia sa platiti de bună voie, nu sa așteptați sa fiți executat silit.
Puteti contesta ( daca mai sunteți în termenul de 15 zile)cheltuielile de executare pe motiv ca e prea mare onorariul executorului .
Vedeți ca sunt specificate pe pv, cat e onorariul cat sunt cheltuielile, fiecare în parte.
14#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere la politie , aveti si mesaj scris? Puteti cere si ordin de restrictie.
Nu trebuie sa il declarati dvs ca tata al copilului, o face singur daca vrea.
Dvs nu mai interacționati cu el și gata . Dacă vrea, tagaduieste în instanță paternitatea sotului dvs si devine tatal copilului în certificat și va trebui sa plateasca si pensie.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invitati-l sa se ducă la politie și spuneti-i sa nu va mai abordeze ca ii faceti plangere pt hartuire.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti posibilitatea angajarii unui avocat puteti formula cerere de ajutor public judiciar sub forma unui avocat din oficiu.

Nu se intelege din mesaj daca acum vrea sa stabileasca paternitatea copilului sau acum o contesta. Oricare ar fi varianta, are dreptul de a actiona in instanta. Mai putin conteaza ce il mana in lupta. Judecatorul are o actiune pe masa si va trebui sa o solutioneze.

Dvs la randul dvs trebuie nu numai sa va faceti apararile, dar si sa solicitati ceea ce e necesar, respectiv sa exercitati exclusiv autoritatea parinteasca asupra minorului, cu toate argumentele expuse anterior de dvs, depunand si probe in sustinere.

Daca nu veti face testul ADN veti fi amendata cel mai probabil. Si da, testarea genetica INML se face cu toti 3 - mama. tata, copil.
17#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu. persoana juridica nu conduce masini.
18#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vreți sa recuperați ceva sau măcar sa aveți șanse va trebui sa discutați cu un av pt a intelege exact problema dvs, dacă e de natura civila sau penala.Dupa ce din pacate pt dvspractic ați aruncat banii.pe fereastra o astfel de problema nu se rezolva pe un forum....
19#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate scrieti dvs., de fapt nu prea este treaba administratorului
Discutati cu vecinii si apelati la conducerea asociatiei. Mare pacat de banii incasati, daca nici macar o usa metalica nu se poate schimba.
Adresati-va in scris si conducerea as. prop. trebuie sa va raspunda la fel.
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vechime in munca dar este stagiu de cotizare.