Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta este undeva in zona gri a legalitatii. Da, pe card va vireaza intreaga suma negociata ca salar, este fiscalizata si se platesc taxele aferente numai ca diferenta intre salariul din contract si ceea ce va plateste de fapt este considerat ca bonus sau prima de performanta ramanand la latitudinea angajatorului daca da sau nu acei bani. Daca nu va miscati cum vrea el, poate oricand sa taie partial sau complet acel bonus, prima si nu aveti cum sa-l fortati sa plateasca,."luna asta nu ai atins targhet-ul asa ca primesti numai jumatate din bonus" .... si nu aveti ce sa faceti. Sau cum am patit eu la un astfel de angajator, Toate bune si frumoase pana cand a inceput povestea cu covid-ul si am intrat in somaj tehnic. 3 luni, am primit 75 la suta din salar, dar din salariul de pe contract nu din cel negociat, angajatorul a spus ca din moment ce nu lucram nu are de ce sa ne dea bonusul ce reprezenta diferenta dintre salariul negociat si cel oficial. Dupa 3 luni, s-a ajuns la concediere colectiva si conform contractului de munca trebuia sa ne plateasca 3 salarii compensatorii plus drepturile la zi, concedii neefectuate etc. Evident ca toate sumele platite au fost raportate la salariul oficial si nu la cel negociat. Si legal nu puteam sa facem nimic.
2#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie studiat contractul semnat de tatal dvs. In principiu, la momentul decesului imprumutatului contractul inceteaza de drept. Cu toate acestea, datoriile tatalui dvs. pana la momentul decesului intra in masa succesorala si daca mostenitorii accepta succesiunea si devin obligati pentru pasivul succesoral. In ceea ce priveste rezilierea contractului la 60 de zile de neplata, trebuie analizate clauzele contractuale, rezilierea poate fi stipulata caun drept a imprutumtatorului iar nu ca o obligatie, de aceea nu au utilizat acest drept, convenindu-le sa se cumuleze sume mai mari de recuperat. Solicitati o consultanta juridica unui avocat care va poate indruma numai dupa studierea tuturor documentelor relevante.
3#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Este evident că ați fost victima unui escroc sentimental, care profitând de starea dvs. de vulnerabilitate a solicitat bani sub diferite pretexte. Cu siguranță nu veți recupera acești bani, iar dacă insistați veți fi amenințată. Nu veți rezolva nici recuperarea banilor, nici ”împăcarea” cu acest individ, pentru că nu a avut nicio intenție serioasă cu dvs. Dacă vă șantajează pentru poze, video-uri sau mesaje care ar putea avea un conținut neadecvat/care ar fi în dezavantajul dvs., nu îl luați în considerare, e genul de om laș care doar vorbește, nu acționează, vrea doar să vă inducă o stare de temere și eventual să vă șantajeze cu alte sume de bani. Sfatul este să blocați orice nr. al acestei persoane și să nu răspundeți dacă vă sună pe alte nr de telefon (tip cartele). Dacă nu va mai primi alți bani de la dvs. își va pierde interesul și va cauta alte victime. După modul de acțiune, ore târzii în noapte și stări de anxietate pentru a induce milă, e cert că mai erau și alte victime concomitent cu dvs. Dovediți că sunteți o persoană puternică și nu încercați să vă amăgiți că a fost doar un incident minor și că vă iubește. E trist/dur, dar adevărat. Succes!
4#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
depuneti cererea de divort in instanta ( cereti si in instanta in cererea de divort sa constate ca regimul matrimonial inceteaza la data introducerii cererii de divort si ca urmare, bunurile cumparate dupa aceasta data in nume propriu sunt proprii) , luati cu act de donatie banii de la parinti, creditul in nume propriu si cu certificat de grefa prin care sa aratati sa ati depus cererea de divort, va prezentati la notar pt a cumpara casa. Cereti notarului sa mentioneze ca :
(Art. 385. )-
(1) În cazul divorțului, regimul matrimonial încetează între soți la data introducerii cererii de divorț.
asa cumparati in nume propriu.
Discutati si la banca de varianta asta, ca riscati sa nu va dea banii.
De la teorie, la practica, e cale mai lunga.
E insa logic sa puteti cumpara bunuri proprii fara sa va incurce un proces de divort, care da, poate dura.
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu cum a fost în alte state, dar la noi aceste sume au fost ajutor de stat / indemnizații... nu s-au acordat din fonduri europene.
Din păcate mai aveți puțin timp pentru a plăti, ar trebui s-o faceți până pe 25 mai, când e și ultima zi de depunere a declarației.

În schimb, puteți depune declarația de-acum și ar fi bine s-o faceți. Nedepunerea declarației fiscale în termenul legal este contravenție și se sancționează cu amendă.
6#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi la închisoare și să mintă că e în UK. Au acces la internet acum și nu pot să spună unde sunt, de aceea spun că sunt în străinătate și nu pot veni în România. Este foarte dubios omul. Eu aș fi închis orice comunicare din momentul în care mi-ar fi cerut bani.
7#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fals. Eu am fost in situatia asta. Aveam un salariu de baza si grosul mi-l luam din bonificatii de santier, ore de noapte, prime de fidelizare si tot felul de alte prostii. Complet legal, cu fluturas cu tot ce trebuie. Dezavantajele sunt cele de mai sus, o zi buna
8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti intr-o totală confuzie.
Certificatul de moștenitor este eliberat de notar, dar nu se autentifica.
Catre user: Dacă fratele "Nu a fost trecut", cel mai probabil nu a fost declarată existenta acestuia, cand s-a dezbătut succesiunea după bunici.
Atât martorii cât și prietena dvs, au declarat că este singura nepoată.
Si da, veti avea probleme, pentru că certificatul de mostenitor este anulabil.
Oricand poate aparea fratele prietenei dvs.
Si va sfătuiesc călduros, daca este asa, să nu va lasati convinsă de argumente precum "e, da nu vine, ca el e tocmai in orasul X, ce treaba are el? Nici nu se pune problema "
9#
Răspuns la discuția Plângere penală ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ii puteti face plangere penala pentru inselaciune și santaj/amenintare, depinde care a fost scopul amenințărilor. Va puteti constitui parte civila in procesul penal si solicita sub forma de daune materiale banii pe care efectiv i-ati dat lui și totodată puteti solicita daune morale pentru prejudiciul cauzat ca urmare a conduitei acestuia. Acestea vor fi relativ mici, nu vă imaginati ca veti primi foarte multi. Avantajul in penal este acela ca nu platiti taxa de timbru pentru pretentiile solicitate, dezavantajul este acela ca dureaza de obicei ceva vreme pana se solutioneaza dosarul.
Ati putea incerca și un proces civil daca i-ati dat sub forma de imprumut. Daca nu, nu prea aveti sanse in civil.
10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai pot solicita incetarea regimului matrimonial al comunitatii legale de la momentul depunerii cererii in instanta?

nu asta aveati de solicitat , ca asta e stabilit prin lege.
nu conteaza cine a depus actiunea, luati certificat de grefa.
11#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand tatal dumeavoastra ar putea cere partajul bunurilor comune, chiar daca nu sunt divortati, iar dupa aceea puteti incheia un contract de intretinere. Ca sa va lamuriti va las aici dispozitiile privind lichidarea comunitatii de bunuri inaintea divortului
Art. 358: Partajul în timpul regimului comunităţii
(1) În timpul regimului comunităţii, bunurile comune pot fi împărţite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînţelegere.
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) Bunurile atribuite fiecărui soţ prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărţite rămân bunuri comune.
(4) Regimul comunităţii nu încetează decât în condiţiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărţite potrivit acestui articol.
12#
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din câte înțeleg eu, telefonul este un fel de computer de serviciu, care aparține angajatorului și poate fi folosit exclusiv în interesul serviciului. În consecință ce aveți de ascuns? Nu precizați nimic legat de specificul activității, dacă aceasta se desfășoară și în afara sediului, caz în care mobilul poate arăta angajatorului unde sunteți și, dacă sunteți unde ar trebui să fiți.

Dacă nu vă convine, vă stânjenește în alte "activități" decât cele legate de serviciu, asta este, nu rămâne decât să vă dați demisia; mai există și alți angajatori.

teo0605 a scris:

Buna ziua. De curand angajatorul meu a decis sa ne inmaneze telefoane "de serviciu" pe care au cerut sa dam acces total la supraveghere, parole, date mobile,gps etc. E normal sa acceptam asa ceva? Ma simt supravegheat si urmarit fara sa am nici cel mai mic control asupra device-ului. Pot refuza accesul de control la telefon? Multumesc!


13#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fratele a dat vreo declarație de renunțare la mostenirea bunicilor?
Citiți în certificatul de mostenitor.
Dacă nu a renunțat la succesiune si nici nu figurează ca moștenitor, va recomand sa nu cumpărați.
14#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa trecerea celor 30 de zile, decizia casei de pensii nu mai poate fi atacata si este definitiva.
15#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de intretinere este mult mai greu de atacat decat o vanzare simulata, care poate fi atacata mult mai usir.
16#
Răspuns la discuția Demisie in Concediu medical
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei muncii nu exista "demisie la zi "... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Contractul individual de munca se suspenda de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporara de munca.

In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CEDO a dat dreptul la spionarea angajatului.
În speta, era vorba de calculator.

Lăsați telefonul la serviciu.
Este simplu.

Nu are dreptul.de a intercepta convorbirile telefonice și de a asculta ce vorbiți folosind microfoane în telefon sau alte aplicații de ascultare ambientala.

Puteti evita insa toate acestea chiar de ar exista.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult ca sigur va pune salariu minim pe CIM si apoi restul pana la suma finala vi-l da din diverse bonificatii, sporuri, ore de noapte si alte chichite procedurale ca sa fie ok. (Ati specificat ca va vireaza banii in cont, deci automat va plati taxele la ei pentru ca-s usor de urmarit prin virament).

Dezavantajul pentru dumneavoastra este ca un eventual somaj tehnic, cred ca se calculeaza din salariul de baza, plus ca acele "sporuri" pot sa dispara oricand pe diverse tertipuri (in special daca sunt fictive).
19#
Răspuns la discuția Urgent! - evacuare copil major
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma scuzati, de ce faceti asta ?
Daca nu ati proceda asa, probabil ca ar fi nevoit sa caute de munca ca trebuie sa manance.
oricum, notificati-l sa elibereze spatiul, dati-i un termen si apoi adresati-va judecatoriei pt a cere evacuarea lui.
Daca nu ii convine si devine violent, solicitati emiterea unui ordin de restrictie si protectie is va pleca si mai repede.
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa fiu sigur

sigur ca o dati de gard.
dvs nu cumparati, nu intentionati sa dati bani, asa ca un contract fictiv e mai usor de desfiintat.
Parintii, divortati sau nu, trebuie sa faca partaj ca sa se stie cota tatalui, sa aiba o cota determinta pe care sa v-o dea si cum dvs sunteti singurul care il ingrijeste, cel mai potrivit e contractul de intretinere.
Orice act poate fi atacat, nu toate atacurile au succes, insa.
Pastrati dovezi ca va ingrijiti tatal ( dupa ce semnati contractul)
Poate o convingeti si pe mama sa va dea, in acest caz, nu ar mai trebui sa faca partaj, va dau impreuna.