Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
v-ati oprit si in 3 min ati dat 200 ml de votca pe gat? chiar aveti nevoie de avocat..
2#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.va "hazardati"in plangeri penale sau alte minuni,O plângere penală durează ani pana se soutioneaza.Nu.va sfătuiesc nici sa faceti economie cu un onorariu de avocat ,riscati să pierdeți luni de zile în plus,sa va fie anulată acțiunea ca informa în procedura prealabilă etc.Persoana respectiva este versata daca isi permite sa puna astfel problema,probabil va încerca să speculèze orice eroare a dvs.
3#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
O notificati prin avocat ca oricum ajungeti la.proces sau prin executor judecătoresc . Nu inseamna ca procedura de notificare e obligatorie prin avocat sau executor, o puteti face si dvs. Termenul dat pt mutare e de 5 zile.
Cereti evacuarea ei pt lipsa de titlu si despăgubiri pt lipsa de folosință.. sau chiria aferentă timpului stat pana la eliberare.
Parerea mea e ca aveti o problema si cu fostul proprietar care s-a obligat prin contract sa va lase ap liber, vedeti ce scrie in contactul de cumpărare legat de acest aspect.
Prin cumpărare, aveti si dreptul de folosință, trebuia respectat.
4#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reziliati contractul de furnizare a energiei electrice.Pleaca singuri
5#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Instanta de judecata da eficienta interesului superior al minorului.

Cata vreme acesta este bine crescut si educat, instanta poate determina locuinta acestuia la dvs.

Se va efectua o analiza comparativa a elementelor situatiei de fapt pe care le prezentati dvs, respectiv le prezinta tatal.

Instanta de judecata va analiza si vointa minorului.

Practica juridica nu este unitara, uniforma , in ceea ce priveste activitatea de prostitutie, aceasta fiind stabilita ca fiind o contraventie, nu o infractiune.

Instanta de judecata va avea in vedere condamnarile suferite de fostul sot.

Cu precadere, instanta de tutela va examina modalitatea in care fiecare dintre parinti isi exercita atributiile parentale, pentru a le stabili drepturile.

O zi frumoasa,

av .Stoica Ioana.
6#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum de au ajuns acolo acei indivizi, se cunosc cu chiriasul?
Ce a zis politia sosita la fata locului ? trebuia mers si depusa plangere scrisa..
Chiriasul are contract, deci poate actiona in nume propriu impotriva indivizilor.
sa depuna plangere scrisa la politie, la parchet
luati legatura urgent cu un avocat.
7#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri!
N am sa inteleg niciodata de ce drepturile unei persoane de niciunde, care nu are contract si care se foloseste de bunurile mele, sunt superioare drepturilor proprietarului. Eu trebuie sa stau cu chirie luni de zile pana se rezolva situatia, pot ramane fara o parte din bunuri iar in acest timp, o femeie oarecare se lafaie in casa mea..
Unde este dreptul de proprietate consfintit prin constitutie, daca nu sunt stabilite de legiuitor cai simple de rezolvat, cu documente justificative iar eu ca proprietar trebuie sa investesc timp, bani, nervi, drumuri pentru evacuarea unei persoane care nu are absolut niciun drept sa stea in locuinta mea?! In acest fel acesti indivizi prind tupeu si isi aloca niste drepturi imaginare sub umbrela unei legislatii schioape.
8#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
partajul e intre soti.. nu au legatura copiii cu partajul bunurilor sotilor.
prin partaj, sotul lasa casa sotiei, contra unei sulte- bani pt cota sa, pe care acesta o poate cheltui cum dorste, ca nu e nimeni obligat sa lase mostenire..
vanzarea catre copii, este alta poveste, ambii soti vanda casa copiilor in cote egale, .. dar de ce ar ramane ei fara casa ca sa ii impropietareasca pe copii ? sa traga dupa fiecare sa aiba grija de ei cand vor fi neputinciosi ?
Nu va grabiti sa le dati altora casa dvs, chiar daca va sunt copii.
9#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanța ar trebui să facă o delimitare între profesia dvs și creșterea copiilor. Câtă vreme ceea ce faceți nu reprezintă un risc pentru copii, instanța nu are de ce să rețină ca un fapt grav ceea ce faceți.
10#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Totusi nu inteleg cum l ati cumparat liber de sarcini? Fosta chiriasa era ascunsa in debara sau cum..?
11#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce face , măsurile de prevenire a răspândirii virusului se vor aplica continuare , nu încurcă cu nimic masca, se obisnuiesc.
S-au făcut studii, saturatia de oxigen nu scade, iar copiii se vor obișnui sa
o poarte.
12#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
va fi o procedura mai urgenta, asta cu evacuarea pt lipsa de titlu.
13#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, e greșită părerea legată de decizia angajatorului condiționată de ce zice medicul de medicina muncii. Acel medic poate sa aibă o opinie profesionala într-o problema de decizie profesionala. Aici, în cazul unui test Covid-19, cu o singură opțiune unanim acceptată în toată lumea, testul PCR, nu are nici o importanță și relevanță părerea medicului de medicina muncii, care, nu are nici competență (nu e vorba de o boală profesionala) și nici nu are de decis între mai multe variabile. Singurul lucru ce contează este obligativitatea angajatorului de a asigura sănătatea angajaților săi, pe banii săi și a angajatului de a respecta deciziile angajatorului în domeniul securității și sănătății în munca. Art. 175 din codul muncii tocmai asta spune. Angajatul nu poate refuza legal acest test.
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de ce sa se elimine ? Dvs. nu doriti ca al dvs. copil sa ramana sanatos ? Daca se elimina mastile si apare un caz de copil infectat , in extrem de putin timp s-ar extinde si , la cateva cazuri , se inchide scoala . Preferati cursurile on-line ? Chiar azi am vazut la tv ca a aparut primul caz grav la un copil de 8 ani , este la terapie intensiva cu complicatii atat la plamani cat si cu acel sindrom Kawasaki ( sindrom inflamator multisistem ) . Nu-i mai bine sa previ decat sa vindeci ? Inca nimeni nu stie ce urmari pe termen lung va avea boala , va asumati riscul pentru copilul dvs. ? Puteti strange semnaturi , dar pe cine ar trebui sa asculte legiuitorul , pe medici sau pe semnatari ? Poate va mai ganditi...
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabriela Bejan a scris:


Imi pare rau pentru mama, posibil ca intr-un eventual proces, instanța să fie mai blândă si copiii să rămână la ea.
Riscul ca minorii să fie luați de DGASPC e unul destul de mare daca cineva ii sesizează. Nu e de dorit acest lucru, însă există și această posibilitate.

N-are de ce să fie blândă instanța, nu trebuie decât să fie corectă.
Și care minori? E vorba de un copil minor, fetele-s majore.
Iar mama nu face lucruri acasă, copilul e bine îngrijit, a crescut lângă ea, cum să-l ia statul pentru pe baza unei sesizări la DGASPC care poate fi falsă? Cum probează funcționarii ăia ce ziceți dvs.? Nu mai funcționează așa lucrurile, s-a dus vremea când o hârtie de la un binevoitor îți dădea viața peste cap.

Eu am avut un dosar în care ambii părinți au fost condamnați pentru trafic de minori și copiii au fost luați de stat, unul fiind victima traficului de minori și celălalt născut în timpul procesului.

Nicio legătură între ce ziceți dvs. și cazul femeii din topic. Ea nu a fost condamnată pentru nimic.

16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu va intelegeti, veti dezbate succesiunea in instanta, masa succesorala se imparte astfel - sotul mosteneste 1/4 si dvs 3/4. Ce aveti de impartit e casa mamei proprie, partea ei din bunul comun si partea ei din banii din cont. Bunurile comune apartin in mod egal sotilor.
sotul mamei poate recunoaste ca banii au fost toti ai mamei si sa nu aiba pretentii decat la 1/4 sau chiar poate renunta la mostenire, vedeti intai cum va intelegeti.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Muncii, angajatorul are dreptul :
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

In speta, nu prea aveti cum sa ocoliti acea decizie , decat daca se anuleaza in instanta.
18#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va hotarati totusi sa faceti o notificare (chiar si redactata de un avocat) trimiteti prin executor judecatoresc, prin procedura executorul confirma expeditia chiar daca detinatarul nu semneaza si e nevoit sa o puna la cutia postala. Apoi expeditia prin executor judecatoresc poate intimida unele persoane.

Avand in vedere ca respectiva persoana nu are niciun titlu valabil solicitati distribuitorului de energie electrica debransarea locuintei, s-ar putea sa plece singura...
20#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactați de urgenta un avocat pentru a începe prin instanta procedura speciala de evacuare.prevazuta la art 1033-1048 Cod Civil.Obtineti hotărârea și apoi vedeti cum o puneti.in executare daca e iarna sau primavara etc.