Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti obligatia si morala si legala sa aveti grija de ea, faceti cu randul ca sunteti 4 persoane.
intretinerea ei nu are legatura cu mostenirea, legal tot in 2 se va imparti asta daca bunica nu isi da casa cuiva, acuma cat traieste.
2#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs vreti sa demascati o ilegalitate, nu se pune problema de dtae cu caracter personal ca nu le faceto publice, dvs va adresati unor autoritati
3#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa mai faceți dacă ați depus demisia,practic ati cedat psihic si ii dati satisfacție.Daca nu cedati si va desfacea contractul de muncă aveați sansa sa contestati în instanță și chiar să castigati dacă concedierea era abuzivă.Acum e tardiv....
4#
Răspuns la discuția Escrocherie sentimentala
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca aveti nume predestinat, ce povestiti e banc.
imi pare rau mie pt banii aia, mai bine ii dadeati de pomana la cei sarmani, decat sa alimentati un excroc cu bani.
ala nu e niciun general , e un excroc care a gasit o naiva pe care sa o stoarca de bani.
il dadeati dracu de pachet, ce 800 de lire?! si de la 800, ati tot trimis pana ati trimis 11 mii?
generalii nu au nevoie sa cunoasca femei pe net, asta e excrocherie de ani de zile, povestea dvs e mai recenta, nu inteleg cum ati cazut in plasa.

puteti face plangere, dar faceti degeaba. Nu mai trimiteti bani si celor pierduti, puneti-le cruce
5#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă persoana bolnavă nu este pusă sub interdicție, nu se poate vorbi despre un reprezentant legal.

Aceasta, din punct de vedere legal, are posibilitate de a-și exercita drepturile recunoscute prin lege.

Pentru a avea un reprezentant legal, unul dintre părinții adoptivi va trebui să ceară punerea sub interdicție judecătorească a fiului.

Punerea sub interdicție se face prin instanța de judecată, conform art. 935 Cod de procedură civilă.

,,Cererea de punere sub interdicție judecătorească a unei persoane se soluționează de instanța de tutelă în a cărei circumscripție aceasta își are domiciliul.,,

Procedura este destul de complexă, presupune și o expertiză psihiatrică, dar, în opinia mea, merită să o faceți, pentru că, la sfârșitul ei, se va numi un tutore, care va putea să-i gestioneze toate problemele.

Tutorele poate fi chiar mama adoptivă.

Nu este necesar ca proprietatea să fie trecută pe numele copilului bolnav, mai ales, raportat la starea acestuia.

Acum depinde, vă interesează strict din punctul de vedere al plății impozitelor sau doriți o rezolvare legală, de durată, a situației juridice a fiului bolnav.
6#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
adica nu au inscris alti parinti pe masura ce terminau scoala copiii parintilor membri la un moment dat? Acum nu mai exita asociatie de partinti, sau s-a infiintat intre timp alta? Merita "reanimata" = adica sunt ceva bani in acel cont? In numele cui intrebati? Caci da, daca nu functioneaza si nu se poate sau nu se doreste reactivarea ei ar trebui dizolvata, dar asta costa ( trebuie platit lichidatorul....). Ar putea fi considerati raspunzatori pt situatia asociatiei membrii Consiliului Director ca era rolul lor sa atraga noi membri, sa convoce sedinta de AG sa aleaga alt presedinte cand a decedat cel actual etc. deci ar trebui in mod normal ei sa suporte costurile rezolvarii situatiei actuale
7#
Răspuns la discuția Escrocherie sentimentala
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai aveti ce recupera si de la cine . Asta este o filiera internationala care escrocheaza persoane din intreaga lume si au o gama infinita de strategii pe care le aplica in functie de victime . Totul a inceput undeva in Africa si sunt localitati intregi care traiesc numai din banii primiti de la cei ca d-voastra , fiecare isi primeste partea incepand de la postas , politist , etc si au complici in toata lumea pentru ca banii sa treaca prin mai multe locatii si sa li se piarda urma pana la destinatie . Firma de curierat mentionata de d-voastra nici nu exista . Pacat ca nu ati fost mai vigilenta dar omul din greseli invata , cam costisitoare greseala din pacate .
8#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați omis ceva virgule și se crează oareșce confuzie. Despre a cui succesiune vorbiți? Despre a bunicii („mama cu 2 fete”) care este încă vie?

Dacă apartamentul despre care vorbiți este proprietatea bunicii, atunci el se va împărți la moartea bunicii. Nu acum, când aceea care a murit este una dintre fiicele bunicii. („una a murit”).

Și da, așa se va împărți. 1/2 pentru fiica în viață și 1/2 pentru copiii fiicei predecedate. Dar cu condiția ca apartamentul să mai existe în patrimoniul bunicii la vremea decesului ei.

Or, în situația dată (când o mamă și-a îngropat un copil) există din partea bunicii o mare tentație (ca să nu-i zic anxietate, frică etc.) de a încheia un contract, eventual de întreținere, cu fiica rămasă în viață. Și atunci, ceea ce spune mătușa s-ar putea să devină ... profeție autoîmplinită. (nu pentru că ar „lua mai mult”, ci pentru că există riscul să nu mai aveți ce lua).

Discutați cu bunica. Într-așa fel încât să înțeleagă că n-ar fi cazul să vă pedepsească pe voi (nepoții/copiii copilului ei îngropat) pentru „vina” (pe care nu o aveți) de a vă fi murit mama înainte de vreme. Mai ales în condițiile în care aveți și grijă de ea, atâta cât puteți.

Legal, descendentul în grad mai apropiat (fiica bunicii) este obligat la întreținere înaintea celui (celor) în grad mai îndepărtat (nepoții de fiică).
9#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Nihil sine Deo!"
" Cine isi uita trecutul este condamnat sa-l retraiasca"
cam asa suna unele dintre citatele celebre devenite proverbe la noi in tara!
Si mai sunt multe proverbe de care am uitat:" Ce nu te omoara, te intareste "
Am uitat si de exemplul fachirului care si-a inoculat venin de scorpion de-a lungul anilor si a devenit imun la veninul scorpionilor... s.a.m.d. Cam asa e cu vaccinul, luam doza 1, doza 2, doza 3.... si daca trebuie doza 4 si castigam o anumita imunitate care va face ca virusul SARS-COV-2 sa devina o simpla raceala cu timpul ( 2-3-4 ani). Dar daca nu se vaccineaza lumea la indemnul unuia sau altuia atunci situatia degenereaza. Asa vom avea din ce in ce mai multi morti!
Toti cei care indeamna lumea sa nu se vaccineze ar trebui acuzati de zadarnicirea combaterii bolilor si cel putin amendati penal cu 20000 lei daca nu inchisi vreo 6 luni !! Ei se iau dupa proverbul : "Dupa mine, potopul!"
Dar cei care trebuie sa aplice aceste legi se lupta pentru putere si privilegii fara sa le pese de cetatenii Romaniei care sunt din ce in ce mai debusolati. Vorba proverbului:" Satulul nu crede flamandului!"
Eu personal m-am vaccinat cu a treia doza de Pfizer. Mi-am vaccinat si copilul de 13 ani. I-am fortat si pe socrii( 79 si 81 ani) sa se vaccineze. In urma cu 2 saptamani socrii au devenit pozitivi dar au trecut cu bine. Cateva zile de rinoree si o tuse usoara dar cu ingrijire din partea noastra( cumparaturi , vitamine si antivirale si manacare dusa acasa la ei unde erau in carantina) sunt OK, Multumim Lui Dumnezeu !
Vaccinati-va oameni buni ca sa revenim la viata normala!
Indemnatii si pe cunoscutii vostrii sa faca acest lucru: sa se vaccineze!
10#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
art 516
(1) Obligația de întreținere există între soț și soție, rudele în linie dreaptă, între frați și surori, precum și între celelalte persoane anume prevăzute de lege.
11#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
:) e simplu
- are apometrele defecte de cand lumea si doreste sa plateasca 6mc pt 2 persoane
- nu ii merg caloriferele care sunt modificate si probabil inversat turul cu returul
- mai are ceva dubios prin dormitor si a gasit motiv ca e usa blocata(probabil si-a demontat caloriferul la vizita furnizorului ca sa primeasca vreo reducere si apoi a instalat cine stie ce traznaie)

practic pe scurt, daca se poate sa nu plateasca apa si caldura ar fi ideal

12#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si politia LOCALA pentru functionare neautorizata sau in afara programului de functionare.
13#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
BX, acest vaccin nu aduce imunitate, ci rezistență la boală. Sau pregătește organismul să se apere, să producă anticorpi. Atât e de simplu. Oare de ce ocoliți explicațiile științifice?
14#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru schimbarea produsului sau pentru rambursarea preţului va puteti adresa comerciantului doar in perioada de garantie.
Pentru vicii ascunse va puteti adresa producatorului (doar sa-l sesizati) fara a cere despagubiri. Va poate multumi pentru sesizare si/ sau oferi o promotie (mai greu de crezut).
15#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti fi presedinte si nu cere nimeni sa existe ceva departament financiar - prin statut puteti pune in atributiile presedintelui sarciniel de trezorier si o putere importanta de decizie ref. alocarea fondurilor fundatiei, pastrand pentru Consiliul Director doar atributii mai generale cum e la fundatii aprobarea bugetului anual si apronarea operatiunilor patrimoniale f. importante care sunt considerate de lege acte de dispozitie si deci trebuie decise de organul suprem - consiliu director - nefiind legal sa poata fi decise de o singura persoana fie ea si presedintele / fondatorul..... oricum e de retinut ca legea impune organe de conducere colectiva nu doar la asociatii ci si la fundatii, nu puteti in mod legal sa conduceti fundatia cum ati conduce un SRL la care sunteti unic asociat si administrator... toate deciziile importante si aspectele strategice trebuie decise de Consiliul Director ca organ colectiv, nu e voie sa fie in atributia unei singure persoane. Ca acum unii mai "dribleaza:" cerinta asta legala facand Consilii Directoare in care celelalte persoane sunt doar "de paie" gen bunica si strabunica fondatorului, e alta poveste......
16#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Soțul supraviețuitor îl moșteneste pe soțul decedat indiferent dacă au avut sau nu copii.
17#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
un cosmar care nu se mai termina.

se va termina in 14 zile sau cate sunt de preaviz.
pe viitor, nu mai fiti supus, nu mai indepliniti sarcini care nu au legatura cu serviciul, ce e aia sa va duceti dupa mancarea lui sau sa ii spalati masina? Cum va educati sefii, asa ii aveti.
Multi sunt parveniti si mitocani si daca ii lasi, te calca pe cap.
Ce pot face mai departe

va cautati de lucru in alta parte, aici relatia cu individul asta nu se va schimba, chiar daca s-ar putea sa va retrageti demisia ( ceea ce nu se poate).
18#
~ Conținut șters la cerere ~
19#
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar dacă i-ar fi lăsat vreun testament. Altfel, soția dvs. nu o moștenește, nefiind rudă cu defuncta (care nu-i era mama, ci doar soția tatălui său).

Mai devreme sau mai târziu o să vă găsiți unii pe alții (și ei au un interes).
20#
Răspuns la discuția Proprietar cota parte
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cat locuiti acolo, cu acte sau fara, cu mutatie sau fara, puteti sa le interziceti accesul
dupa ce dezbat succesiunea, daca ei vor sa foloseasca si dvs le interziceti, pot cere in instanta despagubiri pt lipsa de folosinta , cand cer si partajul.
dar dvs le puteti interzice accesul