Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
~ Conținut șters la cerere ~
2#
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.aveti mici o obligație față de persoana respectivă.Daca stropeati si se intoxica datorita actiunii dvs era o problema,faptul că a mirosit e culpa dansei.Incercati ss chemați o firmă specializată nu mai faceți dvs diverse , potiuni"cine stie ce se mai intampla...
3#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asistența medicală, pentru vecină, este gratuită. Dacă se consideră parte vătămată, poate face plângere unde vrea dânsa. A răspunde solicitărilor fiicei înseamnă a vă recunoaște o posibilă vinovăție, și de aici pot urma o mulțime de posibile consecințe. Nu mai discutați nimic cu fiica și, dacă insistă, spuneți-i că vă considerați hățuită și veți face dvs. plângere penală.
4#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ar fi mai ok sa fac?

NU va casatoriti, in cazul acesta, investitia este riscanta!

Daca vreti sa fiti acoperaita 100%, pt imprumut, faceti un act notarial de imprumut, cu fideiusor (mama, tata, sora, etc, cineva solvabil, din partea imprumutatului, adica viitorul sot). Daca viitorul este insolvabil, este singura solutie buna.

Daca insa, dragostea e mare, intrati codebitor la banca si o sa aveti 50% din drepturi si 100% din obligatii,
daca insa dragostea e "smoke and mirror" atunci aplicati prima varianta din mesaj. BAFTA !!
5#
~ Conținut șters la cerere ~
6#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie mai întâi să divortati si sa faceti partajul, daca ati avut bunuri comune dobândite cu sotul dvs in aceasta perioada.
Ulterior, orice bun achiziționat de dvs este bun propriu si puteti dispune de el cum doriti si catre cine doriti.
Ar fi indicat sa contactati un avocat si sa va consultati pentru rezolvarea acestor probleme.
Daca aceasta casatorie este doar formala, ar fi indicat sa ii puneti capat cat mai curand deoarece poate produce consecințe juridice asupra dvs in mod pagubitor: puteti fi urmărită de creditorii sotului dvs pentru împrumuturi luate de acesta in perioada casatoriei , în caz de deces acesta va poate moșteni averea alături de fiul dvs etc.
7#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dati declaratie in interval de 1 an de la decesul bunicului, se numeste "renuntare expresa".
Daca dati declaratie dupa implinirea temenului de 1 an de la decesul bunicului, se numeste "declaratie de neacceptare" (adica declarati ca nu ati efectuat niciun act de acceptare tacita a succesiunii bunicului).
Efectele ambelor feluri de declaratii sunt aceleasi: veti fi straini de succesiune.
Veti avea nevoie la notar de certificatul de deces al bunicului, de certificatul de deces al mamei/tatalui dvs, de certificatul dvs de nastere (si de casatorie, daca v-ati schimbat numele) si actul de identitate.
Fiecare declaratie costa cel mult 100 lei.
8#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este niciun risc in afara de cel prin care sa platiti imprumutul si sa nu primiti nimic in schimb. Verificati si codul civil privind pretul fictiv, consecinte, samd. Astfel de porcarii se fac, nimic de zis, insa ramane de vazut in ce masura va asumati riscul. Bafta!!
9#
~ Conținut șters la cerere ~
10#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul si partajul sunt procese distincte.
Mai intai se finalizează divortul unde se stabileste locuinta copiilor, program de vizita, pensia de intretinere si exercitarea autoritatii parintesti.
Ulterior, sotul interesat poate solicita partajarea bunurilor dobândite în timpul casatoriei. Aici nu are importanta cati copii aveti sau varsta lor.
Daca sotia v-a ajutat la activitatea firmei, avand un aport semnificativ, Da, poate emite pretenții si aici.
Ar fi indicat sa alegeți un avocat si sa mergi la o consultanta juridica pentru a fi sfătuit in concret, după ce expuneti situatia in amanunt.
11#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana cumnata devine proprietar, mama poate circula cu masina.
Daca poate dovedi ca sunt si banii ei in masina aia, poate sa ii ceara de la sora decedatului.
12#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ca ordinul e emis de instanta si ca e valabil mai multa vreme ( o luna, 3 luni, 6 luni) decat cel provizoru emis de politie,, nu inseamna ca e definitiv !!!
Apropo, cu placere!
13#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un contract de imprumut la notar, nu e necesar sa treceti un termen. In acest caz, termeul de prescriptie e de 3 ani, insa pe perioada casatoriei , termenul de prescriptie e suspendat.
Dupa un eventual divort, veti apela imediat la executor.
14#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti sa legalizati grefierul verifica data la care s-a comunicat partii adverse,legalizarea făcându se doar cand expira termenul de apel pt toate părțile.
15#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul poate pretinde in cadrul procesului de partaj cota parte din partile sociale ale societatii (nu va deveni asociat, nu i se vor atribui in natura) daca capitalul social initial al societatii a fost aportat din bani comuni.

Partile sociale vor fi evaluate iar fostul sot va putea obtine contravaloarea partilor sociale aferente cotei sale de contributie la totalitatea bunurilor comune, cota care se stabileste in cadrul procesului de partaj.
16#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părinții decedeaza înaintea mătușii, copiii vor moșteni și obligația întreținerii
17#
Răspuns la discuția Cedare teren primariei
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este evident ca se intentioneaza largirea strazii la 7 m carosabil +1m +1m trotuare, probabil exista ceva in sensul asta in documentatiile de urbanism, stiu ca s-a schimbat acum ceva ani si legislatia. Mie personal mi se pare o practica abuziva, dar am vazut si in Bucuresti aceasta conditionare pentru obtinerea autorizatiei de constructie. In mod normal ar trebui expropiere contra pret, nu cedare cu titlu gratuit... parerea mea...
18#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul este simplu: căutați un alt dezvolator! Numai faptul că are nerușinarea să vă propiună o ilegalitate este de natură să vă simțiți jignit. Această escrocherie, cu dezvolatatorii imobiliari "pe persoană fizică" este foarte răspândită.
19#
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa spuneti la doamna sa nu mai faca pe ea, a ajuns poporul asta plin de oportunisti, doamna nu stie cum miroase o solutie adevarata de gandaci, va spun eu, ca dupa ce firma a venit si a dat cu solutia m-a gonit din casa 3 ore, dupa care am revenit si am deschis toate geamurile si m-am mai plimbat vreo 3 ore, daca doamna mirosea solutia aia inseamna ca deja se ducea de-a dreapta tatalui, si nu mai hartuia oamenii care vor sa faca ceva pentru ceilalti, si nu mai avea nevoie de analize
20#
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
zifrumoasa a scris:
... nu inteleg de ce nu pot de exemplu sa se ofere cand am nevoie ...


Să presupunem că eu și dvs. ne-am întâlni într-o zi toridă de vară.

În care dintre cele două variante de mai jos mi-ați oferi un pahar cu apă?

În varianta în care eu aș grăi nevoia mea și aș apela la dvs. sub forma:
Mi-e sete. Vă rog să-mi dați un pahar cu apă”. (sau: Vreți, vă rog, să-mi dați un pahar cu apă?)

Sau în varianta în care eu v-aș reproșa din senin (și înainte ca dvs. să fi aflat nevoia mea - ca și cum dvs. ați fi fost datoare să ... ghiciți că mi-e sete.)
Nu înțeleg de ce nu vă oferiți să-mi dați un pahar cu apă!!!

Eu cred că, în varianta 2, oricât de elevat ar fi un om, ar avea tendința (chiar dacă și-ar înfrâna-o până la urmă) să-mi verse mai întâi un pahar în cap. (și abia apoi, de milă, de silă, l-aș căpăta, poate, și de băut).

Ceea ce a spus judecătorul se traduce cam așa: Cereți și (poate) vi se va da...
Și ar fi fost și mai bine dacă ar fi folosit sintagma „nevoie”, în loc de „problemă”.