eclair
Utilizator 10din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Realmente aveti o mare problema atunci când spuneți ca ați meritat bătaia... Niciun om nu merita sa fie lovit. v-aș sugera sa discutați cu un psiholog, deoarece ați suferit o trauma, de care înțeleg ca nici măcar nu va dați seama. Sunteți in primejdie alături de o persoana capabila de astfel de acte. Măcar o data autoritățile au intervenit corespunzător. Aveți grija de dv.
Nu aveți ce sa primiți deoarece nu exista o contravenție pt faptul ca ați filmat.Chiar dacă au un regulament care permite sau nu filmarea nu înseamnă că puteți fi sancționat.O eventuala amenda ar putea fi totuși aplicata pt tulburarea liniștii publicein cazul în care v ați certat cu polițiștii,casiera etc..
Se numește sindromul Stockholm. Victima se solidarizează cu agresorul. La origine este o strategie de supraviețuire în condiții de pericol, care are însă efecte psihologice perverse. Mergeți așadar la terapie, pentru că retalierea normală la infidelitate nu e bătaia cu vătraiul, pe deasupra după destul de mult timp, ca în bancul cu Ion care afla acum cum a murit Mihai Viteazul, ci divorțul sau separarea în fapt pentru o vreme. În rest, sper să nu vi se împlinească dorința actuală și să nu vă vedem în sac de plastic la știrile de la ora 5.
DinuX
Utilizator 8din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred ca bataia poate fi justificata in vreun fel. Asa poate ati fi meritat si sa va omoare?!
Violenta nu are ce cauta intr-o familie, asta nu este nici dragoste, nici respect, nici prietenie.
Pe parte penala depinde de ce anume ar sustine si proba parintii acestui copil. In esenta, incercand sa va aparati fiul minor de alt minor, ati intimidat un copil. Nu e mare lucru, din pacate, in practica penala romaneasca. Tineti minte ca maine copilului dv. i s-ar putea intampla asta in scoala, sa fie agresat de alt parinte. Sper ca intelegeti gravitatea pericolului...
Totusi, imi pare ca nu va cunoasteti drepturile si obligatiile. Diriginta nu a spus directorului, dv. ati facut asta?
Rolul unui parinte este sa se ocupe de copilul sau. Sa il educe sa nu fie agresiv, agresat, sa ii sustina drepturile in scoala, pe strada etc.
Copiii altora nu sunt treaba noastra. Nici macar sa discutam cu ei. Ei sunt treaba parintilor lor si treaba educatorilor pe care ii au la scoala, nu a noastra. Discutia cu alt copil se face doar cu acordul parintilor lui si este amicala, nu de pe pozitii de forta.
Sper ca in urma acestui incident fiul dv. nu a suferit urmari. De regula prezenta fizica a parintilor ca sa ia apararea copilului la scoala produce urmari nefericite, razbunari, escaladari ale situatiilor. Cand nu e asa, aduce un motiv in pus de luat in ras. Sper ca fiul dv. sa nu fi simtit urmarile.
Cereti scolii sa ia masuri. Diriginta sa cheme parintii, sa se sfatuiasca cu c onsilierii, sa prezinte situatia in Comisia antiviolenta, cereti ce programe sunt pentru victima, agresori si martori, discutati la DGASPC, politie. Sunt lucruri de facut, si, mai ales, cautati sa va ajutati copilul sa nu ramana o victima. Sunt modalitati de a reactiona care descurajeaja continuarea agresivitatii, il poate face pe agresor sa il ocoleasca.
Nu agresati, va invatati copilul ca e acceptat in societate acest comportament. Cautati, sunt modalitati pe internet sa va ajutati copilul!
In rest, nu cunosc daca anume cineva va face vreo plangere, nu pentru asta mi-as face griji. Va e acum teama ca fiului dv. Invatati-l sa apeleze la autoritati, sacaitor, enervant, continuu. Pentru asta, faceti la fel, discutati cu un avocat sa va ajute atat in relatie cu scoalaa, cat si sa va clarifice referitor la luatul acela de gat.
LidiaMuraru
Utilizator 7din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
NU trebuie să doriți să rămâneți în casă cu un individ care a fost încadrat în tentativă de omor. Asta ar da convingerea că sunteți ”sănătoasă la cap”. Deci, dacă dumneavoastră NU aveți grijă de dumneavoastră, acum, slavă Domnului că autoritățile POT interveni. Să nu vă pară joacă tentativa de omor.
Dacă hotărârea este definitiva nu mai aveți soluții.Onorariul solicitat este enorm pt astfel de spete,trebuia solicitata reducerea acestuia fie la fond când au fost puse concluzii,fie în apel ca motiv de apel.In provincie sunt reduse onorarii modice de 1000-1500 de lei automat de către instanta pt a da peste nas anumitor av asa ca soluția pe acest aspect lasă loc de multe interpretări..
hotumattua
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate domn, dvs. ați făcut o vânzare "as is" sau, pe românește, "văzut, plăcut, luat". Punct! Restul sunt vorbe de clacă. Sigur, oricine vă poate chema în judecată pentru orice, accesul la justiție este un drept constituțional; dvs. puteți, de pildă, să revendicați Casa Scânteii, primiți număr de dosar, termen și, la prima ședință, instanța vă va cere să furnizați probe. Rezultatul însă va fi respingerea cererii.
Așadar, dacă respectivul vă mai contactează, spuneți-i să facă tot ce crede că este legal să facă.
adam77
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Sugestia mea e că dacă părinții acelui copil vă fac plângere să nu vă eschivați de la cercetarea poliției. Declarați clar că din cauza faptului că nici dirigintele și nici directorul nu au luat măsuri, ați fost nevoit să mergeți la școală și să încercați să discutați cu elevul agresiv, iar intenția Dvs. nu a fost să-i afectați integritatea fizică și nici să-l agresați pe elevul X, ci doar să-l aduceți la o discuție. Mai spuneți și că nu a fost afectat în nici un fel de acțiunea dvs.
Apoi, faceți o reclamație în scris către directorul școlii, dați amănunte și cereți să ia măsuri imediate. Și mai puteți adăuga, că în lipsa unor măsuri ferme pt. corectarea elevului agresor în termen de... 10 zile lucrătoare (sau alt termen pe care îl doriți dvs.) veți fi nevoit să vă adresați instituțiilor ierarhic superioare (inspectoratul școlar....) și Poliției. Știți cum e în România... Fără hârtii nu faci nimic.
Ideal era să le fi avut depuse de măcar o săptămână și apoi să-l fi luat de gât pe nesimțit. Ați fi fost cumva justificat...
Succes!
ipso
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteți solicita mostenitorului/rilor sa va facă act vc prin notariat.
Dacă nu vor, deschideți acțiune în instanta pentru recunoașterea chitanței și respectiv a cumpărării acelui imobil.
Va recomand avocat.
Rezolvați acum, nu așteptați ani și ani. Nu se știe ce poate interveni și pierdeți bunul cumpărat.
eclair
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Si ce propuneți stimate Daddy Erik. ? sa mai primeasca 2-3 batai ??!! sau sa fie lapidata ca tot ne referim la termeni biblici. si daca tot ne referim la biblie "cine e fără pacat sa arunce prima piatra " dar aici este vorba de siguranță fizica si psihica a unei femei care se identifica cu agresorul, îl compatimeste , îl scuza si se considera vinovata.. trăim in 2024 nu la 1100. a greșit moral in căsătorie, ok, dar asta nu da dreptul nimănui sa o lovească . aceasta persoana trebuie ajutată , înțeleasă si trimisa de urgenta la un psiholog cu care sa discute problema, nu cred ca are nevoie de încurajări sa accepte violenta domestică.
florinm.
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă nu ați distribuit public filmarea (nu știm care este motivul pentru care ați filmat), nu aveți ce să pățiți. Dacă ați publicat filmarea pe internet cu chipul casierei vizibil și identificabil (văd din ce în ce mai multe cazuri de diverși cetățeni care consideră că au dreptul să-și facă dreptate în spațiul public, la fel cum se aplica justiția în Evul Mediu și, pe cale de consecință, fac publice tot felul de fotografii sau clipuri video care n-au ce să caute în spațiul public), atunci puteți avea o mare problemă, întrucât, pe lângă amenda de la poliție, casiera, dacă cunoaște legea, vă poate reclama la ANSPDCP pentru încălcarea GDPR, iar aici amenzile sunt mai mari.
În schimb, casiera poate fi amendată pentru apelare nejustificată a numărului 112, care se apelează doar în cazul unei urgențe care pune în pericol viața persoanelor (filmarea cu telefonul nefăcând parte din categoria acestor urgențe). Asta, bineînțeles, dacă într-adevăr a sunat la 112. Poate că a sunat la ofițerul de serviciu al unității locale de poliție, nu la 112.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Actele de mana nu sunt acte de proprietate.
Înscrisurile prin care se transmite proprietatea asupra imobilelor se încheie în forma autentica (la notar).
Demisia cu acoprdul partilornu exista in legislatie ..fie vorbim de o demisie , fie de o incetare a c.i.m. cu acordul partilor .. desfiintarea postului nu se incadreaza aici ci la art.65 C.mun.
Art. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi miroase a inselatorie. Riscurile erau la dumneavoastra si ei erau cu profitul. Intentionat cred ca introduceau altceva. La cine mergea, mergea, la cine nu retur in conditiile aratate. Nu mai zic de impozit pe venit
georgiana.td
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Obțineți cartea de identitate cu domiciliul in IF
2. Mergeți la taxe si impozite la sectorul in care locuiti si solicitati transferul dosarului masinii in IF. Puteți sa il primiti și să il duceti personal, sau il trimit ei prin postă.
3. daca duceti dosarul personal, odată cu depunerea lui solicitati un Certificat fiscal pentru inmatriculare.
4. mergeti la DGPCI Ilfov, in Pipera, unde predati numerele de Bucuresti si talonul. În cateva ore va dau numerele de Ilfov si noul talon. Dacă doriți numere preferentiale durează 0 zi-două. Vă recomand să faceti programare, eu am rezolvat in 4 minute. Pentru acte si proceduri vedeti aici : [ link extern ] .