avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate gena_b

Activitate gena_b

Nu are asigurare, cred că tocmai de aceea se încearcă mușamalizarea incendiului și făcut să pară că este vorba de o cheltuială curenta de întreținere și igienizare a spatiilor comune.
Întrebarea e daca e pot să mă opun la plata acestei lucrări în condițiile în care nu mă fac vinovată de incendiu?
Are rost sa iau legătura cu un avocat, sau decizia majorității (care este in favoarea celor de la administrația blocului), mă pot obliga la plata cheltuielilor comune?
Decizia se poate contesta, sau este inatacabilă?

Szekely Barna a scris:

Daca are asigurare care cuprinde și răspundere civilă, ar putea în limita răspunderii să plătească asiguratorul.

Mulțumesc pentru răspuns. Cine trebuie sa acționeze în judecată vinovatul in cazul in care aceasta refuza sa plătească? Administrația sau noi, locatarii?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Conform legii 196/2018, art 30, alin 5, dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.

Buna ziua, am o întrebare: daca in blocul in care locuiesc s-a produs un incendiu la parter de la o lumânare nesupravegheata și scara blocului a fost afectată (necesita igienizare /reparatii), cine trebuie să plătească pentru aceste daune?
Sunt obligata sa dau eu in judecată vinovatul? Sau asociația de locatari tebuie sa recupereze banii de la vinovat?
Menținonez că asociația dorește să contribuim la aceste lucrări toți locatarii blocului, deși nu este vorba de o lucrare curenta de igienizare.
Răspuns la discuția Contestatie contributie CNAS
Multumesc mult pentru informatie!
nu au fost acorduri de acest gen, iar normal ar fi fost sa se plateasca mai intai datoriile catre banci si apoi sa se imparta suma ramasa in doua parti egale! din pacate nu s-a procedat asa, dar nu mai conteaza!
bine ca s-a terminat intr-un final cu partajul...
Răspuns la discuția Contestatie contributie CNAS
in caz ca acest lucru nu este posibil, doresc totusi sa ii dau in judecata pentru contestarea datoriilor pe care ei mi le impun
va spun doar ca eu din 2012 le tot trimit celor de la CNAS fel de fel de documente si degeaba, m-am trezit cu datorii la anaf din cauza lor, desi sunt din 2011 asigurata in sistemul national sanitar din italia...e o lupta cu morile de vant!
da suntem destui in aceasta situatie, numai ca putina lume stie ca a aparut aceasta lege! as vrea si eu sa stiu ce trebuie facut...am citit undeva ca trebuie completat un chestionar si trimis la ANAF
este un mister! eu din 2012 tot trimit in tara documente la CNAS Braila si ei ma tot anunta ca trebuie sa le platesc! nu stiu nici ei ce documente vor, cred!
da e nevoie, pentru ca asa sunt legile in Romania facute, sa te puna pe drumuri aiurea!