avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate cristinamaria22

Activitate cristinamaria22

Buna ziua,

In martie 2013, mama mea face 1 an si 6 luni de cand este pensionata pe caz de boala. In noiembrie 2009 a fost operata de neoplasm de col uterin stadiul 2B.
Incadrarea la pensie a fost de invaliditate gradul 3, cu 4 ore de munca.
Dorim sa stim daca mai are dreptul la pensie, dat fiind faptul ca medicul de la medicina muncii i-a supus ca din martie nu ii va mai prelungi perioada de pensionare.
Va multumesc!
Doi ani si 7 luni
Referitor la drepturile acestea ale tatalui (fara obligatii), revin si arat:
Inainte de a ma desparti de fostul meu sot, l-am ajutat in demersurile sale de a contacta o firma de intermedieri locuri de munca, pemtru ca acesta sa plece la munca in strainatate.
Divortul nostru a avut loc in anul trecut, in luna octombrie, divort la care fostul meu sot nu s-a infatisat, fiind reprezentat prin procura de mama sa si de avocata pe care a angajat-o.Lipsa lui s-a motivat prin faptul k el e plecat din tara.
Foastul sot a solicitat ca program de vizita doua week-end-uri din luna, plus O SAPTAMANA IN CONCEDIUL DE ODIHNA. De asemenea, s-a stabilit plata unei pensii alimentare de 150 de lei lunar, el declarand ca nu este incadrat in munca.
Prin luna martie, fostul sot a revenit in tara, solicitandu-mi sa o pregatesc pe fata noastra pt ca el sa o ia la vizita o saptamana ( conform programului de vizita stabilit in cadrul hotararii de divort). Am refuzat acest lucru, solicitandu-i o copie dupa contractul sau de munca, prin care sa mi se ateste ca el a lucrat cu forme legale undeva, si este in acel CONCEDIU DE ODIHNA( eu asa stiu, ca daca ai concediu de odihna inseamna k ai muncit).
Fostul sot a refuzat sa imi arate acea copie de contract, in schimb dupa cateva saptamani a venit la usa mea cu executor judecatoresc si politie, pentru a o lua pe fata noastra. Am refuzat, am formulat contestatie la executare, care mi-a fost respinsa, si am fost nevoita sa ma supun hotararii instantei.
Ulterior, am formulat o actiune in instanta, in care am solicitat o marire de pensie alimentara, presupunand ca daca fostul sot a luat-o pe minora in saptamana aferenta concediului de odihna, atunci are un loc de munca, deci si veniturile sale sunt altele.
Fostul sot scrie negru pe alb in intampinare "Declar ca nu sunt incadrat in munca", instanta imi spune mie sa caut firma prin care el a plecat la munca in strainatate, eu caut firma in cladirea de birouri in care stiam k avea sediul, constat ca firma a disparut.. Si cazul e inchis!
Cu toate ca in procesul verbal de executare eate notat ca fostul sot o ia pe minora in saptamana aferenta concediului de odihna, acest lucru nu a contat pentru instanta, iar eu am ramas cu ochii in soare din nou. Fostul sot poate sa isi ia "concediu" de cate ori vrea el, si tot de atatea ori sa ia copilul cate o saptamana.
Despre asta e vorba, sunt unii parinti care cred k au doar drepturi, nu si obligatii fata de copii lor. Copilul nu se hraneste cu vizite, nu se imbraca si nu se incalta cu vorbe frumoase ...
Va multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi. Legislatia noastra, de cele mai multe ori exagerat de interpretabila, nu stabileste clar niste reguli dupa care sa ne ghidam. Mi se pare aberant sa nu poti "sanctiona" un parinte ( in cazul meu tatal minorei) in momentul in care el nu se prezinta la programul de vizita stabilit, dar nici nu anunta in prealabil ca nu vine. Mi s-a intamplat de multe ori sa trezesc copilul de dimineata in ziua de vizita a tatalui, sa o pregatesc si sa stau pe balcon uitandu-ma pe geam cu zecile de minute sa vad daca vine sau nu sa o ia (evident nu venea, apuca-te si dezbraca copilul, si tine-l in casa, nu iti face nici tu alt program, pt k nu se stie daca se gandeste sa apara intr-un final...).
De asemenea e la fel de anormal ca tatal care a declarat la divort ca nu are venituri si plateste pensie alimentara la salariul minim pe economie( respectiv 150 de lei lunar), si care a cerut minora la vizita o saptamana IN CONCEDIUL DE ODIHNA, sa vina cu executor judecatoresc la usa mea si cu politia, si sa ia minora in cadrul acestei saptamani. Eu stiu ca ai concediu de odihna daca muncesti cu forme legale undeva. Am formulat contestatie la executare, aratand instantei ca fostul meu sot plateste pensie alimentara aferenta unei persoane care nu realizeaza venituri, deci nu munceste nicaieri, astfel ca e absurd sa ceara copilul la vizita in cadrul concediului de odihna.
Instanta mi-a respins contestatia la executare, obligandu-ma si la plata onorariului de executor...
Asa ca incepe sa nu ma mai mire nimic...
Doresc sa precizez ca domiciliul meu si al minorei este in apartamentul-proprietate personala a parintilor mei, deci nu proprietate a mea. Parintii mei sunt revoltati, mai ales datorita faptului ca de-a lungul timpului au avut parte de numeroase injurii din partea fostei mele soacre.
Domnule Martonze, va multumesc pentru acest raspuns, care ma surprinde putin.
Atat timp cat in hotararea judecatoreasca este precizat ca reclamanta isi va exercita programul de vizita in domiciliul paratei, cum pot eu sa nu o primesc, nu ar incalca sentinta data?
Va multumesc din nou pentru raspuns.
Mi s-ar fi parut si mie ok, in conditiile in care tatal ar fi recunoscut ca are un loc de munca in strainatate, care nu ii permite sa isi exercite programul de vizita, si ar fi platit pensia alimentara aferenta salariului sau. Insa in conditiile in care tatal minorei sustine ca nu este incadrat in munca, de ce este logic ca instanta sa ii acorde bunicii program de vizita?
Si gandind-o altfel, programul de 8 ore pe zi acordat bunicii, este de la 10:00 la 18:00. In acest interval copilul doarme la pranz, pentru ca acesta e programul sau, este un copil de 2 ani si cateva luni. Ce fac eu cu fosta mea soacra (cu care nu ma inteleg deloc) in cele 2-3 ore in care copilul doarme? Sunt totusi 8 ore pe zi, nu sunt 2...
Si luand-o altfel, in conditiile acestea ar putea ca prin absurd vorbind, si parintii mei sa ceara program de vizita, ca si bunici, asta ce inseamna, ca acest copil minor este intr-o permanenta vizita cu rudele...?
Va multumesc pentru raspunsul acordat.
Aceste prevederi legale imi sunt cunoscute si mie.In cadrul acestui proces, judecatorul instantei de fond, a dat o sentinta halucinanta pentru mine. Ii acorda reclamantei (fosta mea soacra) un program de vizita dupa cum urmeaza: o zi pe saptamana, 8 ore pe zi, la domiciliul paratei (adica la domiciliul meu!!!)
Logica judecatorului nu o inteleg, atat timp car fosta mea soacra ma actioneaza in judecata, inseamna ca eu si ea nu ne putem intelege pe cale amiabila, mai exact nu putem comunica.Cum poate domnul judecator sa mi-o aduca in casa de patru ori pe luna, cate 8 ore?
Tin sa precizez ca tatal minorei, dupa cum am spus mai inainte, beneficiaza de program de vizita, pe care si-l mai exercita cand vine in tara.
In conditiile acestea, se permit doua programe de vizita pentru acelasi copil?
Aceasta sentinta am atacat-o cu apel, urmand ca luna urmatoare sa ne judecam la tribunal.
Cu toate acestea, mi se pare ilogic ca bunicilor parintelui caruia nu i-a fost acordata custodia sa li se acorde program de vizita, atat timp cat parintele respectiv este in viata, este in libertate etc...










Buna ziua,

In urma divortului, tatal fetitei mele minore a cerut un program de vizita, pe care eu i l-am acordat, respectiv de doua ori pe luna, o zi in domiciliul sau.
Fosta mea soacra, m-a actionat in instanta pentru ca si ea, la randul ei , sa beneficieze de un program de vizita pentru minora, respectiv de patru ori pe luna, in domiciliul sau.
In motivarea actiunii, aceasta justifica lipsa din tara a tatalui minorei, care, sustine fosta mea soacra, s-ar afla la munca in alta tara.(cu toate ca tatal a declarat ca nu realizeaza venituri, nu este incadrat in munca, astfel fiind obligat la plata unei pensii de intretinere de 150 lei lunar).
Ma poate obliga instanta la acordarea acestui program de vizita catre bunica, avand in vedere ca tatal minorei deja beneficiaza de un program pe care l-a solicitat in cadreul procesului de divort?
Buna seara,

Am adus-o in Spania pe fiica noastra minora (7 luni).Eu lucrez aici.Vroiam sa stiu,are cineva idee daca ea are dreptul la alocatie aici?
Multumesc anticipat!