avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate viorelbv

Activitate viorelbv

Răspuns la discuția Aok germania
Multumesc!

Demos a scris:

Nu va inteleg, ati fost dat in judecata si condamnat?!?
De ce sa angajati un avocat, va dau banii afara din casa?!?
Ati afirmat ca un coleg din De v-a adus la cunostinta ca datorati AOK-ului o anumita suma.
Deci, nu sunteti inca in contencios ca sa aveti nevoie de o reprezentare legala in De.
Sunteti intr-o faza intermediara in care AOK va reclameaza o suma pe care ei o estimeaza ca fiind datorata.
Daca dvs nu ati beneficiat de serviciile lor de asistenta sociala incepand de la data ruperii contractului de munca inseamna ca nu le datorati nimic!!!
Procedati asa cum v-am indicat, o declaratie scrisa si tradusa din partea dvs, pusa la posta cu confirmare de primire, ajunge!
O "Subsemnatul X, domiciliat Y, identificat cu Z declar ca...." tradusa cu copia ruperii de contract de munca (automat aceasta din urma in germana) este arhisuficienta!

Răspuns la discuția Aok germania
Bună ziua! Am cerut să mi se dea rezilierea contractului de muncă și adresa unde am fost asigurat (Aok). Dar nu primesc nici un răspuns de la patron. Cum sa procedez mai departe.Cam ce costuri ar fi cu un avocat sa se ocupe de tot. Vă mulțumesc!


Demos a scris:

In contractul semnat erati in mod cert deasemenea instiintat ca veti fi automat afiliat la AOK Gesundheitskasse, casa de asistenta sociala a regiunii respective la care era aderenta societatea cu care ati semnat contractul de munca.
Deasemenea, trebuie sa stiti ca aderarea la o casa de securitate sociala este obligatorie in DE.
In acelas timp, o data aderent al casei de asistenta sociala este de datoria dvs sa informati aceea casa de orice schimbare in activitatea dvs de salariat.
Deci, era datoria dvs sa instiintati AOK Gesundheitskasse de faptul ca ati incetat colaborarea cu anajatorul german.

Ce trebuie facut in ziua de azi este o notificare a AOK Gesundheitskasse in scris cu confirmare de primire cum ca contractul dvs cu angajatorul german a fost reziliat de comun acord la data X.
Va trebui sa anexati la acest curier copii dupa rezilierea amiabila a CIM german, copie dupa CIM la angajarea in Ro si primul stat de plata (totul cu traduceri facute de catre traducator agreeat de catre MdJ).
AOK Gesundheitskasse, va recalcula ceea ce datorati au pro rata temporis si veti primi acasa instiintarea de plata.
Va va ramane de plata in jur de 1000 €.
Daca nu faceti nimic veti fi dat in judecata, judecat si executat in De dupa care veti fi urmarit si executat in Ro.

Răspuns la discuția Aok germania
Am lucrat cu contract de munca pe Germania,da am semnat un contract de munca (numai ca nu era tradus si nu prea stiu ce scria acolo),plicul cu suma de plata lam primit la adresa unde am stat,cu angajatorul am ancheiat colaborarea pe calea amiabila.Lam si sunat si iam povestit despre anstiintarea de plata si a zis ca se intereseaza la contabila ,dar nu am primit nici un raspuns pana an prezent!
Discuție Aok germania
Buna ziua ! An 2017 luna noiembrie data de 25,am plecat din germania după ce mi sa facut angajarea de circa luna jumătate,stiam ca sunt angajat ,dar nu am stiut ca sunt asigurat ,Aok.Nu am avut de unde sa stiu ca angajatorul mia facut asigurare,deoarece eu nu am ,nu am avut,card de asigurare pe germania,.Asa ca an 2018 luna noiembrie ma sunat un coleg ca am de plată la Aok suma de 10100 de euro, eu sunt angajat an romania din îanuarie 2018 până în prezent. Ce ar urma să fac. Vă mulțumesc!
07 12 2017 accident cu victima (vinovatul la luat salvarea) 14 12 2017 sa facut constatarea de dauna .de atunci după nenumărate telefoane si mailuri si pana an prezent anca nu am primit despăgubirea. An luna iunie mi sa facut o oferta (mi sa oferit o suma mica de bani din care eu am cerut maxim) inițial nu am acceptat dar fiind timpul scurs foarte mare am acceptat suma de bani oferită de ei.Pe data de 11 07 2018 am facut cererea de despăgubire oferită de Asirom, pe data de 16 o7 2018 mi sa facut o contra oferta de despăgubire mult mai mica dar aici am intrat antro mare problemă, masina mea cu dauna totala este un vw touran, iar Asirom mia facut oferta pe un vw polo ,acest email cu oferta al am an pc ca si celelalte mailuri. Deci după lege deja trebuia sa iau despăgubirea dar nu stiu ce se intampla. Sunt 9 luni de la accident, ce ar trebui să fac? Va multumesc!
cum sa procedez? acum un an am fost sa platesc impozitul pe pamant,unde au locuit bunici din partea mamei,nu a fost facuta intabulare , partaj sau altceva.dar an schimb sau platit impozitele la zi.au ramas ca mostenitori doua persoane mama si o sora de ai ei! bun am ajuns cu mama acolo si ce sa vad an loc de numele bunicilor era trecut ca propietar sotul surorei lui maicamea!am ramas blocat , erau si ei de fata si nu antelegeau de ce!! cum este posibil ?,mama fiind an varsta a platit surori mereu impozitul si ea la randul ei a platit la primarie!acum un an am duso si pe mama la primarie si asa am aflat despre schimbarea propietarului! dar cum este posibil fara partaj testament sau un alt act de propietate?sa se schimbe numele de pe propietate??