Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
si eu sunt curios ce raspunsuri primiti ? codul familei spune despre bunurile proprii dar din cate stiu eu nu spune nimik de datorii. Ce te faci daca sotul (ia) in loc sa vina si el cu ce va bunurii vine cu o datorie si in caz de neplata a acesteia la ce este obligat celalalt sot ?
Oare ar trebui introdus ca inainte de casatorie sa faci si o verificare la Biroul de credite sau Centrala riscurilor bancare , eu acum glumesc dar este destul de serioasa problema ce te faci daca este inscris pe acolo si din cauza unuia dintre soti nu poti solicita un credit ? inca nu sunt casatorit dar ma-ti pus pe ganduri cu acest msg
Pentru nepotul casatorit poate face act de donatie, de exemplu, iar pentru cel necasatorit, act de vanzare-cumparare :)
Expunerea dvs. este neclara, insa daca bunica vrea sa lase direct nepotilor, bunurile sale imobile, poate printr-un act de donatie sa faca acest lucru insa ar putea si printr-un contract de vanzare-cumparare.
Explicatia "actul de vanzare-cumparare include ca mostenitor si copilul din alta casatorie, dar nu stiu in ce masura", este ambigua...poate reveniti cu lamuriri privind situatia de fapt exacta.
Am inteles ca bunica vrea sa dea "o parte din pamant" nepotilor...