avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel George Mocanu

Activitate Gabriel George Mocanu

Răspuns la discuția CIM determinat pe doua luni
Bineinteles ca decizia trebuie inregistrata la ITM in termenul legal.
Ma scuzati .... dar nu se intelege cea de a doua perte, probabil ca este vorba de o eroare de redactare.

Privitor la concediul de odihna, raspunsul este urmatorul...... conform Codului Muncii , concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata, deci acea persoana are dreptul la CO aferent celor trei luni lucrate.
Răspuns la discuția preaviz legea 329/2009
chiganora a scris:

Nu am primit inca niciun raspuns la intrebare.Chiar asa de aiurea a fost intocmita legea 329 ca nimeni nu isi asuma raspunderea pentru a ma lamuri la intrbare? Va multumesc.


Va rugam frumos sa reformulati intrebarea sau sa ne dati linkul pentru postul unde ati pus aceasta intrebare
Răspuns la discuția salarizare 2010
Daca la salariul de incadrare din dec.2009 adaugand toate sporurile pe care le avea acea persoana, se obtine un salariu sub 705 lei, acest salariu va fi alineat la nivelul de 705 lei. In cazul in care salariul de incadrare + sporuri (la nivelul lunii decembrie) depaseste 705 lei, valoarea rezultata reprezinta noul salariu de incadrare.
ATENTIE !!!!!! acest lucru este valabil doar pentru bugetari.
Răspuns la discuția Salariul minim pe economie
Daca sunteti salariata la o unitate bugetara, salariul minim este 705 lei, daca sunteti la o societate privata 1200 lei(conform coeficientilor de ierarhizare din CCM unic la nivel national). Destul de ciudat dar asta este Romania.
Răspuns la discuția audit intern
Nu sunteti explicit in prezentarea spetei. Bineinteles ca poate fi numita o alta persoana in aceasta functie (daca aceasta corespunde dpdv al cerintelor impuse de post - atentie sunt cerinte speciale) dupa ce titularul postului iese la pensie. Decizia de numire nu este semnata de conducatorul unitatii? Cred ca acesta are delegare de competenta pentru a numi persoane pe functii si bineinteles, ulterior aceasta numire va fi validata de CA sau de AGA in functie de cerintele statutare.
Din pacate....drumul spre iad e pavat cu intentii bune.

Nu se poate face nimik si unchiul dumneavoastra trebuie sa restituie pensia deoarece asa cum ati mentionat, pensia de invaliditate grad II, inseamna retragerea totala din activitate. Statul interpreteaza cam de maniera urmatoare.....prin faptul ca a lucrat , inseamna ca decizia medicala a fost eronata. Deci prin necunoasterea legii, fostul angajator prin intentia de a-l ajuta, mai mult rau i-a facut. Oricum cuantumul acela de 238 de lei/luna pentru pensie invaliditate grad II mi se pare foarte mic si cred ca este o eroare.
Răspuns la discuția Consultanta privind somajul
Avand in vedere ca ati incetat contractul de munca cu acordul partilor, nu aveti nici o sansa sa va inscrieti la somaj.
Singura varianta ca sa puteti beneficia de somaj , este sa va gasiti un angajator care sa va faca un contract pe perioada determinata de o luna si la expirarea contractului, sa va inscrieti la somaj, chiar daca va fi o angajare formala si va veti plati singura darile la stat pentru acea luna (~ 300 RON).
Răspuns la discuția codul muncii
Situatia sociala a unui angajat se analizeaza la concediere, daca intr-o societate se desfiinteaza unul dintre mai multe posturi similare intr-o intreprindere. Spre exemplu , sunt 10 posturi de sudori in intreprindere si se desfiinteaza doua. In aceasta situatie, angajatorul este obligat sa concedieze personalul in functie de criteriile care stabilesc ordinea de prioritate la concediere prevazute in CCM-ul aplicabil iar criteriul social este unul dintre ele.

In alte situatii, situatia sociala nu conteaza.
Daca dumneavoastra va reluati activitatea, nu este nici o problema sa intre sotul in CIC pana implineste copilul 2 ani, dar si sotul trebuie sa indeplineasca cerintele de stagiu (12 luni in care sa fi realizat venituri din activitati profesionale, anterior lunii de nastere a copilului) si bineinteles se va intocmi un nou dosar pentru sot.