avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate AnnaKarenina

Activitate AnnaKarenina

Răspuns la discuția NELAMURIRE CERCETARE PREALABILA
=D>:D
va multumesc frumos pentru raspunsuri.
acum este totul clar.
Buna dimineata.

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Firma privata cu urmatoarele posturi/functii existente:
-administrator legal
-director executiv
-economist-jumatate de norma
-specialist IT-jumatate de norma
-8 lucratori comerciali

Trebuie facuta o cercetare prealabila pentru o abatere disciplinara-absente nemotivate,unuia dintre angajati-un lucrator comercial.Am luat de la ITM documentele tipizate necesare fiecarei etape a acestei proceduri...insa acum apar neclaritatile:

1.Cine face nota de constatare a abaterii disciplinare???-concret, din organigrama disponibila.
2.Reprezentantul legal al firmei pe cine poate desemna-din cei pe care ii are la dispozitie,sa efectueze cercetarea prealabila???
Este legal sa desemnam un inspector de personal,autorizat ITM,cu care noi avem relatii contractuale sa realizeze aceasta cercetare???-poate fi o varianta???
3.Reprezentantul legal al firmei poate asista-fara dreptul de a interveni in realizarea cercetarii,la derularea acesteia???
4.Sotia/sotul celui "cercetat" poate asista/interveni in realizarea cercetarii???Desi nu are niciun fel de relatie contractuala cu firma.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O zi buna tuturor.
Buna seara,
supun atentiei dvs. urmatoarea problema:
un angajat al societatii-soc. privata cu 12 angajati,a beneficiat in decursul anului 2009 de 183 de zile de concediu medical.
Dupa aceste 183 de zile a intrat la Comisia de Expertiza a capacitatii de munca in vederea pensionarii pe caz de boala.A obtinut raspuns nefavorabil din partea acesteia-nici nu se putea altfel din moment ce s-a prezentat la Comisie ,pentru pensionare cu codul de diagnostic 325-tulburari ale afectivitatii si nu-mai-stiu-ce.
Ziua de 11 Noiembrie 2009 este ultima zi acoperita de concediul medical.In perioada 12-22 Noiembrie a avut loc toata tevatura cu plimbarea pe la Comisie si raspunsul nefavorabil.Pe data de 23 Noiembrie angajatul ne-a comunicat telefonic faptul ca i-au mai fost acordate inca 45 de zile de concediu medical pe motiv ca pana acum i-a fost prescris gresit tratamentul-asta a fost explicatia angajatului,insa aceste 45 de zile de CM incep din data de 23 Nov.
Acum...intrebarile mele sunt:

1.Este legal acest nou concediu medical pe cod de diagnostic 325-tulburarea afectivitatii..bla..bla???...acordat dupa respingerea dosarului de pensionare???
Si daca totusi este legal,nu trebuia sa fie dat in continuarea celor existente???De ce exista o perioada de 11 zile(intre12 si 22 NOV) neacoperita de concediu medical???

2.Acest nou concediu este unul "in continuare' sau unul initial???
Cu cele 45de zile acordate cu acest ultim concediu intram in anul viitor cu 6 zile.
Asta inseamna ca o luam de la inceput???Cat ii mai poate acorda acest medic expert concediu medical???pentru ca totusi am citit in Codul Muncii ca sunt destul de clare situatiile in care se pot intinde cu concediile medicale pe 1 an si ceva sau chiar 2 ani.

3.Ii voi accepta la plata si acest nou concediu medical insa am de gand sa fac si niste sesizari foarte bine intocmite de catre juristi specializati peste tot pe unde se pot depune si am de gand sa solicit si platesc si o contra-expertiza la diagnosticul buclucas.Sunt convinsa ca nu voi reusi sa dobor eu sistemul insa am sansa ca acest angajat sa nu mai primeasca alt concediu medical pe mai departe.

Ce parere aveti???Procedez bine???Stiu sigur ca aceste CM au fost date pe "florile marului",ca afectiunea celei in cauza este una fictiva si a capatat-o cand a aflat ca societatea se pregateste sa trimita in somaj 2 persoane.

Stiu ca multi vor fi tentati sa-mi spuna ca nu afecteaza societatea aceasta problema...ca-si va recupera banii de la Stat.
Da...asa este...si-i va recupera...in 2 ani si ceva...incepand de la data solutionarii problemei...ca Onor Staul Roman asa stie sa faca protectie sociala pe spinarea intreprinzatorilor privati-care altfel sunt considerati "exploatatori".
Iar in tot acest timp...salariul il primeste de la mine-societatea care chiar se confrunta cu probleme economice in ultimul an...si ne afecteaza aceasta cheltuiala inutila.

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dvs.:)