avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate seceleanugina

Activitate seceleanugina

Buna ziua.In calitate de mostenitor sezinar ( nu am bani de succesiune ) cu domiciliu la adresa de sezina, si in conditiile in care din nefericire nu am nici o sursa de venit stabila , am dreptul la ajutorul de incalzire ?
Multumesc pentru raspuns si sfat .O zi buna .
Multumesc pentru raspuns ,dar alt avocat este de parere ca ,,La instanta de judecata
Un prim avantaj este cel de ordin financiar, in sensul ca, mostenitorul economiseste taxele legale si onorariul notarului public.

Deschiderea succesiunii la notarul public necesita o suma de bani mult mai mare decat in cazul sesizarii instantei de judecata de catre mostenitor.,, Pe de alta parte, eu ma intretin din ajutorul unei matusi , de aproape doi ani , ne avand un venit stabil si asta imi sporeste increderea ca ma incadrez la ajutorul judiciar . Imi trebuie succesiunea pentru ca doresc sa vand proprietatea pe care din nefericire nu o pot intretine financiar
Buna ziua. Lamuriti-ma va rog intr-o problema. Sunt unica mostenitoare a unui apartament cu doua camere ramas in urma decesului parintilor mei unde si locuiesc , aici avand adresa de domiciliu . Din nefericire, situatia mea financiara este dezastruoasa, fapt pentru care, vreau sa deschid succesiunea in instanta .Voi face cerere de ajutor public judiciar dar nu am bani de avocat. Intrebarea mea este daca pot depune singura actele pentru aceasta actiune si daca trebuie totusi sa platesc ceva taxe ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția proces pe rol
Bine, m-am exprimat gresit dar concluzia tot una este : trebuie sa platesc 1350 nu 400 cum ar fi normal pt ca administratorul nu face incasari partiale.

@Adam Grecu
Din respect pentru interesul d-voastra, va informez ca nu ati inteles bine despre ce este vorba . Mergeti la originea acestui subiect si urmariti discutiile purtate ca sa intelegeti mai bine.
Răspuns la discuția proces pe rol
Reglementate de art.274-277 Cod proc. civila, reprezinta ansamblul sumelor de bani, pe care trebuie sa le suporte partile in legatura cu activitatea procesuala.

"Reprezinta cheltuieli de judecata: taxe de timbru, plata expertilor, despagubirea martorilor, onorariile avocatiale, alte taxe de procedura si impozit; alte cheltuieli, pe care partea demonstreaza ca le-a facut in legatura cu litigiul."

In cererea de fond asociatia a cerut instantei " obligarea la plata a debitului si a cheltuielilor de judecata " .Procesul este in desfasurare deci asociatia nu are cum sa-mi treaca INCA la plata cheltuieli de judecata .Inteleg ca in cazul altor administratii, aceste sume sunt trecute separat dar nu sunt comasate cu cheltuielile de intretinere asa cum se intimpla in asociatia din care fac parte.
Eu am cheltuieli de intretinere 270 lei + penalizari 130 + 950 ONORARIU AVOCAT = TOTAL DE PLATA 1350 LEI


Răspuns la discuția proces pe rol
Multumesc pentru interventie dar aici nu discutam nici moralitatea nici logica . Din fericire am raspunsul unui avocat care suna asa: ''Mesaj Stimată doamnă,

Așa cum arătați, cheltuielile de judecată, mai ales cele neacordate încă de instanță, nu pot fi trecute la întreținere.

Contestați, deci debitul.

Cu stimă,
av. Andrei Grigoriu "

Răspuns la discuția proces pe rol
Cred ca nu am fost suficient de explicita .Procesul in cauza este pentru perioada 2010-2012 Septembrie , perioada in care asociatia a avut un alt administrator.Din Septembrie 2012 si pina in prezent exista un alt administrator .Expertiza se face numai pentru perioada respectiva deci daca exista in lista de plata dupa aceasta perioada suma nu este inclusa in expertiza dar genereaza penalizari pina la o hotarire judecatoreasca.
Răspuns la discuția proces pe rol
Am solicitat si sa aprobat expertiza contabila care nu poate fi inceputa intrucit fostul administrator nu a predat actele . Noua administratie a solicitat in scris predarea documentelor dar au trecut trei saptamini si problema nu a fost rezolvata.
'' Faptul ca acum aceste cheltuieli sunt trecute pe lista de plata, luati-o cu titlu de inventar, ca o inregistrare contabila in curs de lamurire si nu ca o obligatie certa si imediata.'' spuneti d-voastra. Ei bine, nu pot sa fac acest lucru deoarece se calculeaza penalizari la suma totala de intretinere fapt care ar duce in final la un debit nejustificat .

Răspuns la discuția proces pe rol
stimabile , nu cred ca ar trebui sa judeci in necunostinta de cauza . Sigur voi cistiga pentru ca am depus probe la dosar care imi sustin cauza si cu siguranta suma imputata nu este reala.In alta ordine de idei asociatia nu a asteptat hotarirea judecatoreasca ca sa-mi impute aceasta cheltuiala .Cit despre bun simt, sa stii ca degeaba il are omul daca nu are nici un venit, are 49de ani ca in cazul meu si ma intretin singura.