avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Activitate bpapiiro

Activitate bpapiiro

@boby_yoghi: S-a suspendat nu s-a amanat aplicarea pedepsei.

Se pare ca si @George_Z este in aceeasi situatie si va avea de asteptat 1 an si 6 luni + inca 6 luni ca sa se poata prezenta sa sustina din nou examen.
Eu spuneam mai sus ca am trecut prin acest exercitiu si chiar daca se presupune ca este asa cum spuneti dumneavoastra, o sa vedeti ca in practica lucrurile nu stau asa. Cunosc aceasta procedura in 2 judete diferite, la distanta de 300km unul de altul. Imi e greu sa cred ca toti sunt incompetenti. Nu dati sperante omului aflat si asa la necaz. Sunt alte spete de unde se pot castiga bani prin angajarea unui avocat. Credeti ca eu nu as fi vrut sa obtin mai repede permisul? Credeti ca nu am atacat toate formele posibile lucru care mi-a mai adus un an in plus de asteptare fara permis crezand ca am dreptate? Asadar, eu am vorbit din ceea ce am patit eu si nu altii sau dat cu parerea cum credem ca ar fi. V-as ruga domnulepatrascu sa va cizelati putin vorbele cand acuzati.
Si eu am fost in situatia de mai sus in urma cu ceva timp. De retinut si urmatorul aspect. In caz ca ai fost depistat cu peste 0.8 la mie in sange sau 0.4 in aerul expirat, dovada este fara drept de circulatie.


Art. 111
(1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) si art.92 alin.(3) si (5);
(2) La retinerea permisului de conducere, in cazurile prevazute la alin.(1), titularului acestuia i se elibereaza o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) In situatiile prevazute la alin.(1) lit.b) si art.102 alin.(3), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.

Deasemenea, anularea permisului nu o face politia rutiera. Asa am crezut si eu si cand sa depun actele pentru un nou permis mi-au zis ca am permis doar ca trebuie sa fac cerere, sa vin cu copii dupa hotarare si se anuleaza in 2 saptamani. de returnat cel existent nu poate sa fie vorba.

Amanarea executarii pedepsei cred ca este ceva aproximativ la fel cu vechea prevedere "cu suspendare". adica, tot condamnat esti doar ca nu te pune sa executi. acum, lucrurile stau diferit. daca vrei permis mai repede, stai 1 an inchis si dupa 6 luni de cand ai iesit, poti sa te pui pe lista la obtinere de permis nou. daca nu, astepti 2 ani de la data ramanerii definitive si inca 6 luni ca asa prevede legea (trebuie sa treaca cel putin 6 luni de la efectuarea pedepsei pentru care ti-a fost anulat permisul) ca sa te poti inscrie din nou la examen.

In concluzie, politistul avea dreptate cand a spus ca nu va poate returna permisul ca sa conduceti autoturisme. In urma depistarii ei au aplicat legea si v-au dat o dovada fara drept de a conduce. Instanta, nu a dat in hotarare faptul ca aveti voie sa conduceti ceea ce inseamna ca, pe langa condamnare, v-a ramas in aplicare decizia din dovada inlocuitoare. Aveti grija sa nu o pierdeti ca trbeuie sa o depuneti in original ca sa anulati permisul existent.
Pe aceeasi tema, poate putin diferit, as dori sa expun un punct de vedere si sa va cer parerea.

Avem o asociatie formata din mai multe blocuri. Sa spunem ca x blocuri doresc sa isi faca asociatie proprie in special datorita faptului ca asociatia existenta are datorii mari la furnizori cauzate de dezvoltator care nu si-a platit cotele de contributie la timp iar acum este in insolventa. Asociatia veche este inscrisa la masa credala.

Deasemenea, in contractele cu furnizorii exista contoare separate pe blocuri / scari mai putin apa rece iar facturarea se face pe un singur cont de client.

Blocurile care doresc asociatie proprie au putine apartamente ale dezvoltatorului (un sfert fata de celelalte) iar contributia la fondul de rulment a dansilor este cea mai mare si acopera datoriile restante ba chiar raman bani de returnat proprietarilor cand nu vor mai face parte din vechea asociatie.

Si acum vine buba. Noua asociatie poate semna contract cu furnizorii de la zero? Intrebarea este pertinenta pentru ca:
1. Asociatia noua nu se mai poate inscrie la masa credala pentru recuperarea debitelor datorate de dezvoltator.
2. Asociatia noua nu cred ca poate sa perceapa costuri de intretinere de la un proprietar care are restante acum fata de vechea asociatie pe motiv ca nefiind infiintata nu avea cum sa furnizeze servicii. Poate doar un acord intre asociatii sa reglementeze acest aspect.
3. Furnizorul avand relatie contractuala cu o alta persoana juridica decat noua asociatie, cum poate sa perceapa sumele de la cei noi? In principiu, pentru ce are de recuperat trebuie sa se adreseze celui cu care a avut contract.
4. Asociatia veche, dupa parerea mea, ar trebui sa actioneze in instanta proprietarii care mai au restante din blocurile care doresc asociatie proprie cu toate ca sumele nu sunt semnificative.

asadar, cum poate fi fortat un furnizor sa incheie un contract nou cu noua asociatie si cum poate aceasta sa inceapa avand toti proprietarii cu restante zero si fond de rulment zero?

Proprietarii pot cere fondul de rulment de la vechea asociatie daca diferenta intre cat au de plata si fondul de rulment justifica sau sa isi plateasca la zi. E problema vechii asociatii. Deasemenea, proprietarii vor contribui la alt fond de rulment.

Insa, daca nu te mai poti inscrie la masa credala, cum poate noua asociatie sa se incarce cu debitele unor apartamente iar banii cuveniti acestora sa fie perceputi de vechea asociatie, aceasta fiind deja inscrisa la masa credala? La fel si cu datoriile catre furnizori. Ar trebui reglementate foarte bine.

Astept un sfat, opinie, parere, etc, eventual si niste articole de lege care ar lamuri aceste aspecte.

Multumesc
Multumesc pentru raspuns insa, o persoana nu primeste ingrijiri medicale pana cand este vindecata? luam cazul unei operatii pe cord deschis sa spunem. Persoana respectiva este operata in 4-10 ore si apoi sta sub observatie 2-3 zile pe urma acasa la recuperat... exemplul nu e poate real dar intelegeti ce vreau sa spun. Apoi dupa 2 saptamani vine iar la control. Inseamna ca in aceste 2 saptamani persoana a beneficiat doar de o zi de ingrijire medicala? Ca daca e asa eu nu am beneficiat nici macar de o zi. Da, vanataia s-a retras dar restul?

Aveti cumva un model de contestare la comisia superioara si sa-mi spuneti daca aceasta se afla la fiecare IML dintr-un oras?
Buna ziua,
O persoana pe care nu o cunosc m-a lovit de 2 ori cu capul, odata in barbie si a doua oara in buza superioara. Am chemat politia, a fost identificata persoana si am mers la IML Iasi unde am solicitat un certificat medico-legal. Acestia m-au trimis la medicul specialist cu care ei colaboreaza care sa se pronunte in legatura cu un dinte ciobit si referitor la durerile pe care le am cand misc mandibula. Dupa radiografii si analize, medicul specialist a spus ca mi-au fost afectate articulatiile si ca 2 saptamani (14 zile) nu pot manca altceva decat mancare lichida sau semilichida iar pentru acel dinte am adus certificatul de conformitate el fiind din zirconiu. Cele 14 zile cu mancare lichida s-au specificat la 5 zile dupa incident. Dintele deasemenea nu poate fi reparat inainte de a se vindeca inflamatia articulara a mandibulei deoarece nu am voie sa deschid gura mai tare si nici sa pun presiune pe mandibula.

Medicul de la medicina legala a dat un certificat cu mai putine zile de ingrijiri medicale, chiar sub limita penala, netinand cont de specificatiile specialistului. Eu inainte de a depune acele concluzii la IML am facut o copie pentru orice eventualitate de pe raportul specialistului.

Acum, intrebarea mea este urmatoarea: ce pot face pentru a schimba acel certificat si a spune realitatea deoarece nu poti considera o persoana vindecata cat timp are dureri deoarece "nu e ca noua sau in starea de dinainte de eveniment". Unde ar trebui sa fac o plangere penala contra doamnei de la IML care a semnat certificatul medico-legal pentru abuz in serviciu conform art 246 c.pen. si unde sa cer corectarea acelui certificat?

Multumesc.
teo30967 a scris:


ATENTIE ! un cim incheiat pe o perioada determinata se prelungesete de doua ori a treia oara devine CIM p e perioada NEDETERMINATA


Corect Teo, dar daca nu ti-ai dat seama ca acea persoana nu merita sa lucreze pentru tine in 2 ani atunci asta se cheama altfel.
Alin, e si normal ca asociatia sa catige mai mult. Nu uita ca cei care au banii au de unde alege iar in romania nu exista un singur administrator. Asadar, parerea mea e sa nu se mai caute tot timpul metode de a extrage cat mai mult de la proprietari si sa nu uitati cei care sunteti administratori ca banii asociatiei pot cumpara serviciile unui alt administrator si sunt la fel de buni oriunde in romania. Se cam uita acest aspect si toti vor cat mai mult.
Da si nu.. problema s-a pus altfel. Noi platim 1000 ron in mana. vrei mai mult? facem contract de prestari servicii prin PFA si atunci iti dam 2000 lei dar te descurci singur mai departe. Asadar, este o decizie a administratorului si nu trebuie sa platim noi ca beneficiari pentru deciziile grabite ale altora.

Mergand pe exeplul tau, daca asociatia negociaza si plateste mai putin cu 100 lei mergand pe exemplul de 600 prin PFA, e un castig de ambele parti. Cum? pai administratorul in loc sa primeasca doar 400 lei in mana, dupa plata taxelor la stat de 28% prin PFA ramane in mana cu 432 lei fara sa punem la socoteala faptul ca acele taxe le plateste doar la ce ramane dupa achitarea unor cheltuieli cum ar fi chiria de unde scoate banutii cu 16% impozit.

Asadar, e un win-win. Problema e cine coboara mai tare stacheta. La noi problema s-a pus cum am explicat mai sus. asta e fondul de salarii, astea sunt optiunile. Prin CIM te platim 1000 lei in mana prin PFA iti dam 2000 lei si te descurci mai departe. Noi am castigat ca nu trebuie sa mai avem grija concediilor si omul a castigat mai multi bani luna de luna cu care ramane fiind taxe mai mici prin PFA. Eu zic ca este echitabil.

Ma rog, mai este un avantaj referitor la modalitatea de incetare a raporturilor contractuale dar, aici iar tine de negociere si cat de mult cobori sau ridici stacheta. si un CIM poate fi semnat pe perioada determinata si atunci scapi macar dupa 12 luni de acea persoana fara sa mai punem in calcul faptul ca mai pui 90 zile perioada de proba si tot asa timp in care chiar inchei contractul imediat si fara explicatii. Dar sunt prea departe aceste discutii.
Mariana, trebuie sa scoti PFA-ul din aceeasi categorie cu persoana fizica angajata cu contract de munca. PFA sta in acelasi loc cu SRL-ul conform explicatiilor furnizate de tine mai sus. In plus, nimeni nu-l obliga pe cel cu PFA sa nu isi ia angajati :D

:offtopic:
Eu stiu ca printre noi sunt multi administratori care au contract de administrare si PFA ca sa le intre mai multi bani in buzunar si acum nu vor ca proprietarii, care de obicei sunt dezinteresati, sa vada ca atunci cand administratorul vrea sa plece in concediu nu are decat dar pe banii sai. Cand a luat mai multi bani in mana evitand taxele la stat era bine pentru administrator. Ei bine PFA-ul asta vine cu plusuri si minusuri.
=D>