avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate cat woman

Activitate cat woman

La cererea meu care suna in felul urmator : " De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in laborator. As dori sa aflu, va rog, daca eu beneficiez de sporurile de care beneficiaza si angajatii laboratorului, mai ales ca nu am un spatiu al meu in care sa ma feresc cat de cat de a intra in contact cu toate acele substante toxice, chiar cancerigene. Toti cei pe care i-am intrebat, mi-au spus ca pt mine nu sunt prevazute sporuri ( in afara de sporul de calculator ), dar eu cred ca nepasarea si lenea sunt la ele acasa, deoarece trebuie calculat salariul pt nr de ore petrecute in laboraror si separat pt restul orelor petrecute in birou de Statistica. Ceea ce ma intereseaza este daca exista o lege cu care eu pot merge la managerul spitalului si la Dep.Runos sa-mi apar drepturile? Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs! ", am primit urmatorul raspuns : "Conform Anexei 2 lit. D la regulamentul privind acordarea sporurilor la salariul de baza, aprobat prin Ordinul MS nr. 721/2005, au dreptul la un spor de 50% din salariul de baza, pentru conditii deosebit de periculoase, urmatoarele categorii de personal:
1. personalul care lucreaza la histopatologie, toxicologie medico-legala, tanatologie, genetica medico-legala, in cabinetele de medicina legala, compartimentele de medicina legala, laboratoarele de medicina legala, precum si in celelalte structuri medicale din institutele de medicina legala si din serviciile de medicina legala judetene;
2. personalul care lucreaza in celelalte compartimente din serviciile de anatomie patologica;
3. personalul care transporta cadavre pentru serviciile de anatomie patologica si medicina legala;
4. personalul mediu sanitar si auxiliar sanitar incadrat in blocul operator;
5. personalul care lucreaza in unitati de dializa.
Avand in vedere dispozitiile art. 8 din regulamentul mentionat, "In toate cazurile in care se mentioneaza personalul din unitati, sectii, compartimente etc. se va intelege intregul personal al unitatilor, sectiilor, compartimentelor etc. respective.", rezulta ca toti angajatii din laboratoarele de medicina legala au dreptul la acest spor. "
Toate bune, numai ca raspunsul de la Departamentul RUNOS intarzia sa apara, asa ca am mers in audienta la Directorul departamentului care mi-a spus ca am solicitat o ilegalitate si ca am avut tupeul sa o fac si in scris. Cand l-am rugat sa-mi dea un raspuns in scris, pentru ca eu solicitarea am facut-o in scris, a inceput sa tipe la mine spunandu-mi ca ii pun la indoiala cuvantul! De asemenea a mai intrebat daca ca il amenint cumva prin faptul ca i-am solicitat raspunsul in scris. intr-un final, inainte sa mi se ceara sa parasesc incaperea mi s-a spus ca o sa primesc si raspunsul in scris. Acum, intrebarea ma pentru dvs. este unde pot eu sa merg cu acest raspuns ( bineinteles, exceptandu-l pe managerul spitalului care ii impartaseste parerea directorului de la RUNOS )? la Ministerul Muncii sau la Ministerul Sanatatii? Si la ce departament in cadrul unuia dintre Ministere? Va multumesc!
Am descoperit de curand, tot cu ajutorul dumneavoastra, ca benefiez de anumite sporuri, sporuri de care nu am beneficiat pana acum desi lucrez in mediu toxic, dar sunt intr-un impas: trebuie sa fac o cerere catre manager in care sa-l rog sa-mi acorde aceste sporuri, trebuie sa atasez si niste citate din legile care ma sustin si nu prea stiu cum sa o formulez pt ca totusi nu este chiar o cerere de concediu... Va rog frumos, daca puteti sa-mi trimite-ti pe adresa mea de email, un model de cerere de care am eu nevoie sau orice altceva care sa-mi usureze munca catusi de putin. Va multumesc mult si astept raspunsul dvs cat mai curand pt luni am de gand sa " pornesc la razboi " si trebuie sa fiu foarte bine pregatita!
Legea nr. 125 / 2005 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr, 668 din 27.07.2005 mai este in vigoare? trebuie sa aflu neaparat!!! Daca nu mai este in vigoare atunci ce lege o inlocuieste sau ce modificari s-au facut la legea 125 / 2005. Va multumesc!
Miau! In fata casei mele este un trotuar si implicit o strada pe care circula masinile, dar se mai si parcheaza masinile blocandu-mi mie accesul in curte atat, pe poarta mica, cat si pe portile mari pe unde intru cu masina. Daca indraznesc sa atrag atentia cuiva ca mi-a blocat accesul in locuinta si sa intreb de ce nu a parcat doi metri mai la dreapta sau la stanga ( chiar daca tot langa gardul meu ar insemna sa isi puna masina, dar nu imi blocheaza accesul inauntru ) nu cred ca vreti sa stiti ce mi-aud urechile, mai ales ca sunt femeie X-(. Am o nelamurire: domeniu public, domeniu public, dar eu ce pot sa fac...in afara de a ma catara pe botul vreunei masini sa-mi descui poarta si sa intru in curte? Chiar nu exista nici o lege in ceea ce priveste parcatul in fata imobilelor?
De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in laborator. As dori sa aflu, va rog, daca eu beneficiez de sporurile de care beneficiaza angajatii laboratorului, mai ales ca nu am un spatiu al meu in care sa ma feresc cat de cat de a intra in contact cu toate acele substante toxice, chiar cancerigene. Toti cei pe care i-am intrebat ( seful RUNOS, seful Dep. Statistica, seful Laboratorului de Anatomie Patologica ) mi-au spus ca pt mine nu sunt prevazute sporuri ( in afara de sporul de calculator ), dar eu cred ca nepasarea si lenea sunt la ele acasa, deoarece trebuie calculat salariul pt nr de ore petrecute in laboraror si separat pt restul orelor petrecute in birou de Statistica, de asemenea trebuiesc facute cereri de catre seful de laborator ca sa ceara asa ceva pt mine...#-o o intreaga nebunie pt un simplu operator... Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dvs pt ca sunt dispusa sa-mi apar drepturile!