avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate ana_dark84

Activitate ana_dark84

Multumesc mult pentru raspuns!
Mai am o intrebare: eu trebuie sa duc aceasta sentinta legalizata partii care a pierdut procesul pentru a fi pusa in aplicare? Sau este suficient ca ei sa primeasca informarea de la instanta?
Dosarul a fost inregistrat pe 26.11.2013. In 2014 am castigat pe fond, apoi partea reclamata a facut apel. Apelul lor a fost respins in ianuarie 2015 ("Respinge apelul ca nefondat. Definitivă."). Deci e pe noul Cod civil?
Sentinta nu o am deoarece toate documentele ajungeau la avocata, nu la mine.
Taxa de timbru trebuie platita neaparat la posta de domiciliu? Nu se poate la orice oficiu postal?
Ah ... si la cat timp dupa ce a fost data sentinta trebuie sa fac aceasta legalizare?
CristinaPaisa a scris:

Nu mai exista termenul de irevocabila.
Daca scrie pe ea definitiva, o duceti si o legalizati.


Avocata (care intre timp m-a lasat balta) zicea ca trebuie facuta irevocabila. Nu stiu ce inseamna legalizare in acest caz. Imi puteti spune pasii?
Buna ziua!
As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a face o hotarare definitiva si irevocabila. Hotararea a fost data de Curtea de Apel.
Răspuns la discuția Epuizare instante in Romania
@ andreigrigoriu

Domnule avocat,

Am evitat sa dau detalii despre legile care imi dau dreptate pentru a nu face din prezentarea cazului meu una prea lunga si obositoare. Am motivele mele sa cred ca scoala va face tot posibilul (si cand spun "tot posibilul" ma refer la metode ilicite) pentru a castiga apelul.
Este adevarat ca inca nu s-a dat sentinta, dar mi se pare normal sa ma pregatesc dinainte pentru pasul urmator. Am avut parte de atatea umilinte si nedreptati in invatamant incat nu ma mai astept la nimic bun. Ca argument pentru metodele ilicite va pot aduce la cunostinta ca directorul scolii impreuna cu sotia lui, directoare la alta scoala au fost anchetati penal pentru deturnare de fonduri. Dar ancheta ca si o eventuala si fireasca punere sub acuzatie si condamnare s-au pierdut pe drum. Cei doi nu au patit nimic si continua sa fie pe functii. Asadar daca au reusit sa scape de un lucru asa grav, e simplu sa modifice sentinta procesului in cazul meu care e un litigiu de munca pornit de la faptul ca nu vor sa-mi acorde 4 ani de vechime pe care legea spune clar ca am dreptul sa ii am.
Iar dvs., in loc sa enuntati niste concluzii evidente, ati fi putut sa-mi raspundeti la intrebare si sa ma ajutati sa inteleg in ce conditii si cu ce dovezi ar trebui sa merg la CEDO daca voi pierde.

Cu stima,
un simplu forumist



@ avocat_lascoschi@yahoo.com

Multumesc. Voi mai cauta documentatie!


Răspuns la discuția Epuizare instante in Romania
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca lipsirea de un proces echitabil sa fie motivul invocat la CEDO. Din pacate, nu stiu cum se poate proba acest lucru ...
Buna ziua!
Lucrez in invatamant si am initiat un proces la tribunal impotriva scolii pe care l-am castigat cu posibilitatea scolii de a face apel. Scoala a facut apel. Am inteles ca, daca acum scoala castiga, eu nu mai pot face nimic. E adevarat? S-au epuizat toate formele prin care eu pot cere sa se faca dreptate in tara? CEDO poate fi o alternativa pe motivul nerespectarii dreptului la un proces echitabil? (Toate evidentele si legile arata ca eu am dreptate, dar in Romania decizia curtii poate fi "influentata". O stim cu totii! )
Răspuns la discuția Drepturi de autor
Multumesc. Nu am contract. Credeti ca se mai poate face asa ceva in acest moment?
Răspuns la discuția Drepturi de autor
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca eu am drepturile de autor doar pentru ca apare numele meu pe coperta?
Buna ziua!
Am o nelamurire legata de drepturile de autor. Am publicat o culegere de exercitii pentru scolari la o editura. Ilustratiile atasate in paginile culegerii nu au fost realizate de mine, ci s-a ocupat editura realizandu-le dupa indicatiile mele. Pe culegere apar eu ca unic autor, iar remuneratia primita a fost infima. Nu am incheiat niciun contract, niciun parteneriat. As vrea sa stiu ce drepturi (de autor si financiare) am eu asupra cartii respective.