avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate franz85

Activitate franz85

Răspuns la discuția testament!!!
ma puteti indruma mai departe?
Răspuns la discuția testament!!!
proprietatea este intabulata si incadastrata pe numele fostului proprietar.imi puteti spune care este documentatia necesara si pasii de urmat pentru ca tatal meu sa fie "la zi" cu toate actele;am convenit ca in viitorul apropiat apartamentul sa fie trecut pe numele meu si as vrea sa stiu de asemenea care ar fi cea mai sigura si totodata mai putin costisitoare procedura: donatie sau act de vanzare cumparare.daca puteti argumenta si detalia pasii pentru ambele v-as fi recunoscator.multumesc.
Răspuns la discuția testament!!!
de mentionat ca testamentul nu este olograf,ci doar redactat la calculator, semnat de proprietar si respectiv autentificat de notar; poate fi atacat?
Discuție testament!!!
situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia proprietarului decedat, acesta a facut acte de succesiune dupa dumneai dupa care a incehiat testmaentul mentionat mai sus.Intre timp a decedat si dumnealui. De mentionat ca cei doi nu au avut copii.Singurele rude ale acestora sunt 1 frate al barbatului si 2 ai sotiei.Precizez ca acestia stiau de intentiile barbatului si si-au dat acordul.Acum dupa decesul fostului proprietar,tatalui meu i s-a eliberat un certificat de mostenitor pe baza testamentului (testamentul nu a fost contestat,insa nu putem elimina inca aceasta posibilitate).Intrebarea mea este: ce si cum putem face pentru a elimina orice modalitate de contestare si/sau atac a testamentului si certificatului de mostenitor?