Dupa producerea accidentului fratele meu nu mers la asigurator pentru deschiderea dosarului, deoarece am inteles ca o data cu introducerea constatarii amiabile nu mai este nevoie ca ambele masini sa mearga impreuna la asiguratori sau la politie. Efectiv au completat formularul, cel pe care l-a lovit s-a dus si a deschis dosarul de dauna cu RCA-ul frateleui meu, iar aceasta si-a reparat masina in regie proprie. Din cate am mai aflat intre timp, ar fi avut obligatia sa mearga impreuna cu cel pe care l-a lovit atunci cand s-a deschis dosarul. Faptul ca nu a facut acest lucru reprezinta o infractiune (chiar nu a stiut!)?Sau era de datoria inspectorului sa il anunte macar pe cel care a deschis dosarul(cel cu masina parcata) sa ia legatura si cu fratele meu pentru a le da amandurora autorizatie de reparatie? Va multumesc pentru raspuns.
Buna seara! Povestea este un pic mai complicata, dar incerc sa fiu cat mai explicita. Fratele meu a lovit o masina parcata, din cauza unui caine care a aparut in calea masinii, in luna noiembrie si dupa cum este noua procedura a incheiat o intelegere amiabila si i-a dat RCA-ul sau celui care era parcat pe trotuar. Si-a facut masina in regie propie din mai multe motive: ca sa nu urce rata casco pe anul urmator(masina este in leasing) ca sa nu afle nici mama pe al carei nume este cumparata masina si pentru ca nu l-ar fi costat mai mult de 1000lei, cu mult mai putin decat marirei totala a primei de asigurare. Dupa 3 luni au inceput sa il caute prima oara pagubitul, cel cu masina parcata, seful de la service-ul unde si-a reparat acesta masina pentru ca nu isi primise banii pe lucrare, un inspector de la asigurari de la investigatii speciale:O. La cateva zile dupa ce a fost anuntat ca trebuie sa se duca la o reverificare a masinii s-a dus la firma de asigurari unde l-au luat la intrebari 3 inspectori de la investigatii speciale, cu afirmatii de genul ca "cam stim cum s-a intamplat asta" "poate vreti sa va ganditi ca prietenia nu trebuie sa va tarasca in lucruri de genul asta"," ca o sa va supunem unui test cu poligraful", "vom face o expertiza amanuntita a masinii"," cel mai bine este sa va retrageti dosarul". Ceea ce l-a speriat cel mai tare este faptul ca i-au zis ca masina trebuia sa fie facuta cu o autorizatie de reparatie, chiar daca in regie propie, si ca acest lucru ar fi infractiune. Cei de la asigurari au zis ca vor da banii service-ului si ca il vor da pe el in judecata pentru recuperare, pentru conditiile suspecte ale accidentului. Acum nu avem decat doua variante dupa parerea mea: sa retraga dosarul (insa ce certitudine avem ca prima declaratie va total anulata) pentru a nu fi pasiv de infractiune si sa platim reparatia celeilalte masini sau sa ii lasam sa isi urmeze regulile. Avem termen pana luni sa alegem.