avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate aletzsa

Activitate aletzsa

Buna ziua. Multumesc pt raspuns. Stampila este a lor . este un contract de inchiere locuinta intre 2 parti simplu, doar cu stampila lor,semnaturile partilor si nr de inregistrare in evidenta lor.Avand in vedere ca este vorba de o institutie a statutului, cred ca sunt inregistrate la organele fiscale, nici eu nu inteleg de ce vor asta, mai ales pe banii nostrii. Ma gandesc ca ar vrea sa ascunda ceva prostioara facuta de ei, deoarece cladira in care stau e pe lista celor pe care statul vrea sa le vanda.
Buna ziua. Am inceput cu asa titlu pentru ca mi se pare un pic trasa de par, noua "cerere", ca sa zic asa, a unei organizatii de stat si protocol (conform reguli de forum, nu am voie sa mentionez numele),cei ce administreaza blocul in care sunt chiriasa. Inafara de faptul ca anexele contractului de inchiriere se fac pe o durata de un an (si cu intarziere), mai nou ni s-a comunicat faptul ca trebuie sa mergem cu actele (contract si ultima anexa) la juristul lor apoi, cu dansul/dansa trebuie mers la notar pentru autentificarea actelor conform art 1798 din noul cod civil. acesta stipuleaza : "Art. 1798

Caracterul executoriu

Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege." si pe banii nostrii se va face aceasta autentificare.

odata ce actele sunt cu stampila, semnatura ambelor parti si numar de inregistrare, acestea mai trebuie autentificate?Nu sunt prin forma si elementele lor autentice??
Va rog, lamuriti-ma si pe mine, pentru ca am impresia ca ceva nu "suna bine".
Răspuns la discuția Somaj tehnic 2010
tudorvaleriu a scris:

1. Codul muncii spune:
Art. 53. - (1) Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata intreruperii temporare prevazute la alin. (1) salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
2. CCMUNN pe anii 2007-2010 spne ca in CCM la nivel de unitate sau ramura se va defini ce inseamna salariatii vor fi la dispozitia angajatorului.
3. Oricum ar fi nu este legal sa fie chemati salariatii la serviciu si sa indeplineasca aceleasi sarcini ca inainte. Ar insemna ca nu s-a schimbat nimic si nu mai are rosr acest somaj tehnic.

multumesc de raspuns
Răspuns la discuția Somaj tehnic 2010
am si eu o nelamurire, pe durata cand un angajat se afla in somaj tehnic, acesta trebuie sa se prezinte la locul de munca sau sta acasa pana la reinceperea activitatii?
daca este pus la activitati in cadrul fimei pentru firma se considera legal?
ce ar trebui un angajat in somaj tehnic sa faca?