Deci, nu trebuie sa dati nimanui niciun fond de reparatii. Trebuie sa achitati cota care va revine incepand cu luna in care ati cumparat. Atat si nimic mai mult.
Buna seara!
Am o problema careia nu reusesc sa-i dau de cap.
Am devenit proprietar al unui apartament in bucuresti incepand cu data de 19 februarie 2010. I-am dat fostului proprietar fondul de rulment aferent, insa acesta insista cum ca este obligatia mea sa-i restitui si FONDUL DE REPARATII pe care dumnealui l-a achitat cat timp a fost proprietar (aproape 3 ani).
Din cate m-am putut documenta, acest fond nu se restituie (sau se restituie in situatia in care banii nu au fost cheltuiti) iar noul proprietar urmeaza sa-l alimenteze in continuare.
Am incercat sa-i explic fostului proprietar, insa acesta insista in continuare, spunand chiar ca administratul nu-i poate restitui suma si ca ar trebui sa i-o dam noi.
Va rog, poate ma lamuriti si ma ajutati!
Va multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea problema: acum o luna de zile am primit de la administratia financiara o somatie de plata referitoare la doua amenzi de circulatie; una dintre ele o stiu, e platita si am actele doveditoare, insa cea de a doua mi-e total necunoscuta.
De la administratia financiara am aflat ca este vorba de un proces verbal intocmit la sfarsitul anului 2008, de IPJ Dambovita (mi-am adus aminte ca am fost oprit pentru depasirea vitezei, insa nu s-a incheiat nici un p-v deoarece "m-am inteles" cu domnu' politist).
Din cate stiu sanctiunea se aplica in maxim 6 luni de la savarsirea faptei; iar
sanctiunea amenzii contraventionale se comunica in termen de 1 luna de la aplicare, in caz contrar executarea acestei sanctiuni SE PRESCRIE!
Cum mie nu mi-a fost comunicat nici un proces verbal, inteleg ca nu e cazul sa platesc aceasta amenda.
Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri:
- cand se prescrie o asemenea sanctiune?
- daca intradevar este o sanctiune prescrisa, cine poate constata aceasta prescriptie? Pot sa trimit o recipisa la IPJ Dambovita in acest sens sau e cazul de instanta de judecata?