Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate alizar

elga50 a scris:

Deci, nu trebuie sa dati nimanui niciun fond de reparatii. Trebuie sa achitati cota care va revine incepand cu luna in care ati cumparat. Atat si nimic mai mult.

va multumesc foarte mult pentru raspuns!
adriantot a scris:

Fondul de reparatii nu se restituie.

Buna seara!
Am o problema careia nu reusesc sa-i dau de cap.
Am devenit proprietar al unui apartament in bucuresti incepand cu data de 19 februarie 2010. I-am dat fostului proprietar fondul de rulment aferent, insa acesta insista cum ca este obligatia mea sa-i restitui si FONDUL DE REPARATII pe care dumnealui l-a achitat cat timp a fost proprietar (aproape 3 ani).
Din cate m-am putut documenta, acest fond nu se restituie (sau se restituie in situatia in care banii nu au fost cheltuiti) iar noul proprietar urmeaza sa-l alimenteze in continuare.
Am incercat sa-i explic fostului proprietar, insa acesta insista in continuare, spunand chiar ca administratul nu-i poate restitui suma si ca ar trebui sa i-o dam noi.
Va rog, poate ma lamuriti si ma ajutati!
Va multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea problema: acum o luna de zile am primit de la administratia financiara o somatie de plata referitoare la doua amenzi de circulatie; una dintre ele o stiu, e platita si am actele doveditoare, insa cea de a doua mi-e total necunoscuta.
De la administratia financiara am aflat ca este vorba de un proces verbal intocmit la sfarsitul anului 2008, de IPJ Dambovita (mi-am adus aminte ca am fost oprit pentru depasirea vitezei, insa nu s-a incheiat nici un p-v deoarece "m-am inteles" cu domnu' politist).
Din cate stiu sanctiunea se aplica in maxim 6 luni de la savarsirea faptei; iar
sanctiunea amenzii contraventionale se comunica in termen de 1 luna de la aplicare, in caz contrar executarea acestei sanctiuni SE PRESCRIE!
Cum mie nu mi-a fost comunicat nici un proces verbal, inteleg ca nu e cazul sa platesc aceasta amenda.
Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri:
- cand se prescrie o asemenea sanctiune?
- daca intradevar este o sanctiune prescrisa, cine poate constata aceasta prescriptie? Pot sa trimit o recipisa la IPJ Dambovita in acest sens sau e cazul de instanta de judecata?

va multumesc mult!