Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate iezeru.radu

Răspuns la discuția Accesul la documente
Aparent este un nimic, dar daca nu este nimic de ascuns ce le este asa greu sa-mi arate contractul ?!
Poate ca nu-l au. Oricum lucrarea, asa cum recunoaste si presedintele s-a facut fara vreo licitatie de oferte.
Iar daca lucrarea de reparatie are garantie de 10 ani, de ce la 1 an de la finalizarea lucrarii se fac presiuni asupra locatarilor sa fie de acord cu acoperirea blocului ?
Dar exact asa am procedat: am prezentat 2 exemplare din solicitarea mea, pe exemplarul meu administratorul a aplicat stampila asociatiei si mi-a dat numar de inregistrare. In cerere am precizat ca sunt de acord cu plata copiei xerox pentru contractul solicitat.
Vazand ca in termen de 1 luna de zile nu primesc raspuns m-am deplasat la biroul administratorului care mi-a spus ca actul nu este la el (de ce nu-l pastreaza administratorul in arhiva asociatiei ???) ci este la presedinte acasa. Intre timp tocmai apare presedintele, ii cer explicatii de ce nu s-a dat curs cererii mele, la care imi raspunde : "Am eu ambitia asta sa nu va pun la dispozitie niciun document. Cat sunt eu presedinte nu veti vedea niciun act pe care il solicitati! Dati-ma in judecata si daca instanta imi cere voi depune actele solicitate la tribunal !!!"
Dar cum, de fiecare data va trebui sa apelez la instanta pentru a avea acces la un document care ma priveste si pe mine ?
Consider ca asociatia de proprietari nu poate iesi din sfera celorlalte institutii/societati/asociatii carora daca le formulezi un raspuns scris sa-ti raspunda in alt mod, decat scris !!! Iar daca ai solicitat un document care nu este confidential, sa ti se raspunda verbal ?! despre continutul lui !!!???
Problema este ca intre a studia un contract sau orice alt document este o diferenta colosala. Iti poate pune sub nas un document, care poate sa nu fie cel real si sa fie totul in regula. Dar daca il ai xeroxat (chiar contra cost) este cu totul altceva. poti sa-l duci la persoane competente, poti efectua un control incrucisat etc. etc. Oricum este o asociatie de proprietari, s-au desemnat niste persoane sa ne reprezinte interesele fata de terti, nu sa ascunda ceea ce fac "in interesul' nostru. Ar trebui sa fie una din cele mai democratice institutii, dar cand incepi sa pui intrebari constati ca te lovesti de un zid de netrecut.
Da, in regula. Dar cat este de parsiv acest presedinte, in fata instantei va putea sa declare: l-am chemat la mine si i-am aratat actele. Cum voi demonstra ca nu a fost asa? Sau altfel: el cum va putea demonstra ca mi le-a aratat?
Nu. Refuza sa-mi puna la dispozitie actul solicitat. Administratorul spune ca actul nu este la el, ci este pastrat la presedintele asociatiei. Presedintele asociatiei refuza la randul lui sa-mi arate contractul pe motiv ca "am eu ambitia asta sa nu va arat niciun document!". ce pot sa fac ?
Am efectuat si aceasta actiune, dar fara rezultat. Ei se leaga de faptul ca prin lege nu se stipuleaza in mod expres ca sunt obligati sa-mi raspunda in scris la nicio solicitare. Daca se poate sa ma indrumati spre o lege in care se prevede ca autoritatile publice, locale, private etc. la o cerere scrisa sunt obligate sa raspunda printr-un inscris oficial ar fi excelent. Multumesc !
Multumesc pentru raspuns. Asa le-am spus si eu. Dar ei invoca faptul ca in lege nu se mentioneaza obligatia de a-mi raspunde in scris. Iar verbal care este dovada ca au raspuns?
Buna ziua. Conform Legii 230/2007, la Art. 10. se precizeaza ca: "- Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia." In conditiile in care am depus cerere scrisa pentru a avea acces la un contract de reparatie efectuat de catre asociatie pe banii locatarilor, raspunsul Asociatiei de locatari trebuie sa fie sub forma scrisa sau verbala?