avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Activitate silvestru_67

Activitate silvestru_67

Unchiul meu a murit acum 2 ani. Matusa supravietuitoare nu s-a ocupat de succesiune din motive de sanatate, pana de curand. Unchiul nu a avut bunuri altele decat cele dobandite in timpul casatoriei cu matusa. La deschiderea succesiunii i s-a solicitat matusii sa prezinte pozitia unicei surori a unchiului meu. Aceasta este cetatean american, stabilita de mult in SUA, are o varsta inaintata, nu se poate deplasa cu usurinta.
Este suficienta declaratia de renuntare la calitatea de mostenitor data la un birou de avocatura din zona ei, sau trebuie tradusa si apostilata?
VA MULTUMESC
Va multumesc!
Buna seara!
Am o mare rugaminte, daca puteti sa ma consiliati in urmatoarea situatie:
In urma unei licitatii pentru executie lucrari de constructii executantul a inceput lucrarea, dar in cursul derularii ei a intrat in incapacitate de plata. O parte din lucrari au fost executate si decontate inainte sa survina situatia de incapacitate de plata a lui.
Care sunt posibilitatile autoritatii contractante de a rezolva aceasta situatie in cel mai scurt timp posibil, presata fiind de un termen de finalizare foarte scurt (impus de finantator), in conditiile in care lucrarile ramase de executat se incadreaza in 160.000,00 euro (inclusiv TVA).
In speranta unui raspuns PROMPT,
Va multumesc anticipat
Buna seara!
Rudele mele (unchi, matusi) au obtinut in 1993 un titlu de proprietate pentru cateva terenuri agricole pe care bunicii mei le-au cumparat prin 1930-1938. Unele au fost si intabulate in C.F.. Pentru padure nu au putut obtine titlu la vremea respectiva. Dupa 2000 cand am intabulat pe baza certificatului de mostenitori terenurile am constatat din expertiza topografica ca un teren fusese retrocedat doar in parte, raminind inscris pe "vechii proprietari" adica bunicii mei, diferenta. Acel teren nu a fost niciodata trecut in proprietatea statului, de cand l-au cumparat bunicii in 1930. Un alt teren a facut "intrarea" bunicilor in C.A.P.. Ulterior, din el i s-a atribuit lot de casa unui cetatean. El nu s-a limitat la suprafata acordata ca lot, s-a extins mai mult pe terenul bunicilor, si dupa legea 18 s-a instapanit cu "acte" pe toata suprafata folosita de zeci de ani. Pe titlul nostru insa, terenul retrocedat a fost trecut cu suprafata diminuata. Dupa nenumarate tentative a completa dovezile pt. suprafetele respective, comisia locala si cea judeteana si-au dat acordul, intrucat exista terenul in completare in primul caz, iar in al doilea au facut o oferta de teren pe o alta locatie, in aceeasi suprafata, oferta acceptata. Cum insa un teren din titlu fuseset deja instrainat (vandut)de catre noi ni s-a spus ca numai in instanta putem obtine modificarea titlului de proprietate. Am deschis actiune la Judecatorie, aratand situatia - prin avocat - si dovezile. Au fost solicitate completari la dosar, acordul comisiilor, etc. si a durat... Cand credeam ca nu mai este nimic de solicitat, am aflat cu surprindere sentinta instantei: respinge cererea ca nefondata, ca am primit prea mult fata de cat era trecut in registrul agricol din 1951 (altele registre nu se gasesc, pentru ca s-au distrus). Altfel spus nu conteaza ca avem extras C.F. actual cu bunicii in pozitia de proprietari, nici dovada pentru terenul acordat cetateanului abuziv improprietarit, cum ca provine din proprietatea bunicilor cu care ei au "contribuit" la "zestrea" C.A.P.-ului. Nu am solicitat completare la termenul legii din 2005 pentru ca nu aveam de cerut alte terenuri, ci completarea suprafetelor unor terenuri care deja erau in titlu.
[bintrebare:]
1. Unde si cum atacam sentinta data de judecatorie. Avem termen 15 zile dar nu stiu care este instanta pentru recurs?
2. Ce taxe se platesc la lansarea recursului?
Va multumesc !
Buna ziua!
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu niste sfaturi privind procedura prin care o persoana adulta poate fi declarata fara discernamant si internata intr-un stabiliment de tratamente specializate. Este vorba despre un barbat de 40 ani, casatorit si tata al unui copil, care devenind alcoolic a fost dat afara din casa de sotie. Ea nu divorteaza. El nu lucreaza nicaieri, toate tentativele de angajare a lui s-au oprit dupa ce a primit bani si i-a transformat imediat in bautura. Parintii lui platesc intretinerea sotiei si copilului, le acorda sprijin financiar . Tot ei i-au acordat lui adapost (au fost de acord sa-l primeasca in casa cand sotia l-a obligat sa paraseasca domiciliul conjugal). Fiind in stare avansata de alcoolism a fost convins in cateva randuri (cand s-a simtit foarte rau) sa se interneze pentru tratament la dezalcoolizare. Minunea a durat foarte putin, el parasind de fiecare data clinica inainte de a finaliza tratamentul. Acum nu mai vrea sub nici o forma sa dea curs rugamintilor familiei de a face tratament. Mai rau, isi terorizeaza parintii (care au peste 80 de ani fiecare): le fura banii din casa si obiecte din casa pe care le vinde pentru a obtine bani de bautura; ii agreseaza verbal si mai recent si fizic; le decupleaza postul telefonic fara stirea lor, ii ameninta in cazul in care incearca sa-i refuze pretentiile. Sustine ca ei - ca parinti - sunt datori sa-l intretina. Vecinii din bloc sunt si ei ingroziti de comportamentul abuziv si iresponsabil al acestui "fiu". El le aminteste in fiecare zi parintilor ca asteapta ca ei sa moara pentru a le mosteni apartamentul. Starea de sanatate a parintilor este intr-o accelerata deteriorare, mai ales datorita stress-ului enorm la care sunt expusi. In cateva randuri au fost nevoiti sa cheme politia, dar pe cand acestia au sosit, agresorul se calmase si foarte zambitor a incercat sa convinga politistii ca a fost doar o mica neintelegere. Fiica lor - care nu rezideaza in tara - ii viziteaza foarte rar (o data pe an, vara) dar nu-si suporta fratele si comportamentul lui, nici pe cumnata, si atunci se limiteaza la a-si compatimi parintii si la a spune ce ar trebui facut, fara insa a se implica in rezolvarea situatiei.
Care este procedura prin care acest fiu poate fi declarat persoana iresponsabila si internat intr-un stabiliment unde sa primeasca tratament specializat pentru boala lui (el nu a mai platit asigurari de arpoximativ 10 ani)?
In ce mod pot fi ocrotiti parintii agresati de propriul fiu?
In speranta unui raspuns cat mai rapid Va multumesc anticipat!