De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare →
client imi confirma o comanda poate fi dovada suficienta si justificativa pentru acea lucrare. Pana la urma ANAF-ul poate sa iti ceara si sufletul din tine, intr-un control totul depinde cat de bine stie contabilul legislatia, si din ce pot sa vad zilnic(imi pare rau daca unii or sa se simta - dar fiecare meserie are si uscaciuni) unii contabili habar nu au de lege si de schimbarile legislative, pentru ca ori nu au stiut niciodata ori nu se pun la punct cu modificarile.
roxana.stefania a scris:
ioanbutariu a scris:
Pana una alta speram ca pe acest forum cineva experimentat in domeniu sa ma ajute cu informatii exacte pe care sa i le servesc directorului financiar al clientului in cazul in care am dreptate, astfel incat sa-mi incasez banii pana vineri
D-voastra aveti impresia ca nu sunt experimentat, pt ca am o parere diferita. Asta e copilarie. Eu va spuneam din experinta, si lucrez de 13 in domeniu, ce am patit cu anumite rapoarte la care ANAF a cerut stampila si semnatura. D-voastra faceti cum credeti. Eu decat sa contest PV control ANAF sau sa merg in instanta, e mai ieftin sa cer stampilarea. Eu recomand clientilor ce solicita si ANAF.
Pai si asta nu intra pur si simplu la birocratie? Adica sincer si mie mi se pare strigator la cer sa nu stampilez factura care este un act oficial si sa trebuiasca sa trimit in original un borderoul de lucrari, de ex., care e facut intern de mine si doar pentru informarea clientului. Adica ANAF-ul, ca de obicei = exces de zel si ne legam de orice ca sa putem da jos cheltuieli, cam asa iese :)
Posibil ca respectivul client sa doreasca sa aiba raportul semnat si stampilat, intrucat ANAF in unele cazuri sa ceara. Depinde de cine vine in control.
In expunerea roxanei.stefania nu se face referire despre ce rapoarte e vorba, dar eu daca as plati un raport de evaluare/audit, etc de exemplu as vrea sa fie semnat. De fapt orice raport platit de mine l-as vrea semnat; pt ca daca e semnat poarta rapspunderea celui care l-a semnat, altfel sunt foi volante pana la proba contrarie. Si cum pot sa il folosesc catre terti daca nu e semnat si stampilat? Cum se poate demonstra ca persoana care mi l-a trimis si l-a insusit? Prin semnare si stampilare se da o oarecare autenticitate sursei, altfel il pot copia de net de undeva si il folosesc. Repet nu stiu despre ce rapoarte e vorba.
Eu cred ca si pt cel care il emite este mai sigur ca aceste rapoarte sa fie semnate si stampilate, pt a fi sigur ca ceea ce s-a scris nu este modificat. Eu de exemplu in activitatea mea semnez si stampilez ABSOLUT toate balantele de verificare. Deci daca nu e semnata+stampilata de mine am dubii ca e autentica, bineinteles pana o verific cu arhiva.
Nu vreau sa supar pe nimeni, mi-am expus parerea in general si nu legat strict de autenticitatea si profesionalismul cuiva. :D
Deci sa inteleg ca contractele d-voastra nu le stampilati? Altfel la ce mai trebuie stampila?