avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate dana81

Activitate dana81

Buna ziua. Daca persoana cu handicap grav nu mai doreste sa aiba asistent personal, cu ce art din codul muncii i se inceteaza contractul de munca asistentului personal? Poate fi concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului si sa beneficieze de somaj?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
In cazul unei corectii facuta in Revisal la data la care produce efecte ce trec?
Buna ziua.
Am si eu un asistent personal al persoanei cu handicap al carui contract a fost pe perioada valabilitatii certificatului de incadrare, respectiv pana la data de 7.12.2011. Asistentul mi-a adus noul certificat, pe data de 16.12.2011. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot sa-i fc prelungire acu in revisal din data de 7.12.2011.
am aceasta functie vacanta in cadrul unitatii, vreau s-o ocup si vreau sa solicit ANFP sa organizeze concursul de recrutare
Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu-n model de adresa catre ANFP prin care le solicit sa organizeze concurs de recrutare pentru functia publica de conducere de sef birou. Va multumesc.
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca in acest moment poate fi ocupate o functie publica de sef birou si care este modalitatea de ocupare. Se aplica in acest caz art (21) din Ord 34/2009: Încadrarea în procentul de 15% prevăzut la alin. (2) nu se aplică în situaţia în care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea numărului total de posturi ocupate, cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, în cazul ocupării posturilor vacante corespunzătoare:

a) categoriei înalţilor funcţionari publici;

b) funcţiilor publice de conducere, funcţiilor publice de conducere cu statut special şi posturilor militare de conducere;

c) funcţiilor prevăzute la art. III alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2009 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii publice.
Ce intelegeti de aici ca se poate sau ca nu se poate ocupa functai publica de conducere de sef birou?
Răspuns la discuția Renuntare preaviz
Va multumesc.
Răspuns la discuția Renuntare preaviz
As mai avea o intrebare la dumneavoastra. Daca o functie publica se vacanteaza, Poate un contractual sa fc cumul de functii cu aceasta functie publica care este vacantata?
Buna ziua. In cazul unui functionar public se poate renunta la preavizul de 30 zile? In ce conditii?
Buna ziua. Am la primarie un angajat care este angajat pe studii medii. A absolvit studii superioare si a solicitat incadrarea pe functia corespunzatoare. In acest caz se considera promovare in grad sau promovare in functie superioare? Pun aceasta deoarece daca este promovare in grad trebuie sa aplic regulamentul cadru, dar in acest regulament nu se specifica nimic de promovarea in functie superioara. Scrie ca se aplica regulamentul cadru decat la promovarea in grad si treapta, nu se specifica nimic de functie superioara.