avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate lysa

Activitate lysa

Răspuns la discuția Succesiune
Ok. Daca stiam toate astea inchipuiti-va ca nu mai eram pe site ul asta. Eu va explicam "istoricul" si atat. Ca cetatean al acestei tari trebuie sa ma interesez,sa ma lamuresc de drepturile mele civile, juridice. Oricum va multumesc frumos pentru lamuriri. Succes!
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Ele mereu imi spun ca mama are o patrime din apartament, iar sora o treime. Si ca este casa lor. Ceea ce din partea mamei mi se pare o nedreptate, avand in vedere ca mai are 3 copii.
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Intr-adevar, daca o luam dupa legile din ziua de azi asa este. As vrea sa va mentionez ca aceasta casa i-a fost data mamei pe vremea comunista, datorita faptului ca avea 3 copii, de la ICRAL. Apoi a venit vremea ca fiecare sa-si cumpere casa in care erau chiriasi de la ICRAL. Ea fiind maritata cu acest barbat, noi fiind in grija ei si traind impreuna. Intr adevar el nu ne-a infiat cu acte,insa avea grija de noi. Eu doresc sa ma lamuresc daca pana mama moare( ceea ce nu-i doresc),avem vreun drept?!
Multumesc!
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Vreau sa va mentionez ca eram de fata la succesiune ca martor pt niste semnaturi (la vremea respectiva se cereau 2 martori, acum nu stiu cum mai este legea), iar notara a intrebat-o clar: mai aveti si alti copii d vstra personal?...Mama a spus, nu. In acel moment eu am spus mai are, insa mama m a strans de mana sa tac.(oare asta nu se numeste sperjur?!) La vreme respectiva eram foarte tanara, putin frica de ea. Asa ca am tacut. Nu stiu daca a fost bine sau rau. In concluzie inteleg ca pana mama nu decedeaza( ceea ce nu i doresc) eu nu pot face nimic?! Doar apoi sa ma lupt cu sor-mea prin tribunale. La ora actuala mama vrea sa vanda acel ap.de 3 camere.
Multumesc
Discuție Succesiune
Buna ziua,
In urma cu 21 de ani, tatal vitreg a murit. Mama mea a facut succesiunea pt apartamentul cumparat cu el in timpul casatoriei. Din casatoria lor rezultand un copil. Mama avand si ea la randul ei 3 copii rezultati dintr o casatorie anterioara. La aceasta succesiune, mama a declarat ca are doar acest copil, nedeclarand ca mai are inca 3 copii dintr o alta casatorie. In urma declaratiei sale, mamei ia revenit 1/4 parte din ap., iar sorei mele 3/4. Spuneti mi va rog, daca noi ceilalti copii avem vreun drept in urma succesiuni tatalui vitreg si ce am putea face ? Multumesc anticipat.
Discuție somaj
Buna ziua.Supun atentiei dvs. situatia urmatoare, cu rugamintea de a-mi oferi un rasp.daca se poate:am lucrat 17 ani intro companie de unde am plecat cu art.55(acordul ambelor parti) dupa aproximativ 2 sapt.m-am angajat tot cu carte de munca la o alta firma,iar dupa 2 luni s-a desfintat postul si a trebuit sa plec.in aceasta situatie as putea beneficia de somaj pana imi gasesc un alt loc de munca si in ce conditii.Multumesc!