avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate roxana_b

Activitate roxana_b

Răspuns la discuția divort in lipsa paratului?
va multumesc pentru amabilitate si promptitudine.
Toate cele bune!
Răspuns la discuția divort in lipsa paratului?
multumesc.
Mai am 2 intrebari, daca se poate:
1. cand ii fac pasaportul fetitei trebuie sa fie si tatal prezent? am auzit ceva de genu' ca tr sa fie de fata abmii parinti.
2. plecam intr-o tara care apartine Uniunii Europene. Eu am nevoie de pasaport? daca nu neaparat, ar fi totusi mai bine sau mai sigur sa imi fac?
multumesc :)
Răspuns la discuția divort in lipsa paratului?
am primit sentinta de divort abia in sept. anul trecut, in oct am legalizat-o... fetita incepuse anul scolar si am amanat plecarea noastra. Acum insa, cum termina scoala in iunie, vreau sa plecam. Intrebare: am nevoie de aprobarea fostului sot sa pot scoate fetita din tara? In sentinta nu are stabilit nici un program de vizita, nici macar nu s-a prezentat la vreun termen de judecata... ar putea sa imi faca cumva probleme? Daca plec cu copilul fara sa ii spun ? E un om violent ( prosteste) si as vrea sa evit pe cat se poate sa ii cer voie sau sa ii dau detalii. Va rog, cine poate sa imi dea un raspuns. Va mutumesc.
Răspuns la discuția credit restant
Inca nu am reusit sa plec din tara, am aceleasi probleme cu creditul. Fostul sot nu vrea sa plateasca, iar "doamna" de la firma de recuperare ma innebuneste. Ma suna neincetat, stiu, asta e meseria ei ( urata meserie!). I-am explicat de fiecare data ca si fostul sot este in egala masura raspunzator pt creditul asta, in plus din banii astia s-a construit o casa in care sta el cu mama lui si tot neamul lui. Au spus ca interesul lor nu e sa ii vanda lui casa, ci sa isi recupereze banii. Imi vor pune proprire pe salar, sunt ingrozita, pentru ca am un salar mic, lucrez la stat, mai am si un copil, si alte datorii pe care orice om le are mai ales in momentele astea de criza. Sincer, nu stiu ce voi face daca voi ajunge acasa cu 500 de lei ( in loc de 900....cat am salariul...) Se poate transfera cumva ( poate chiar si printr-o intelegere cu fostul sot...) nu am nici o pretentie la casa dar sa preia creditul pe numele lui? Cotizatia la CAR constituie retinere din salar? Adica as cotiza, fara sa ma imprumut, cu 300 de lei sa zicem, iar in cazul in care vine la servici sentinta (sau ceva? ) sa nu li se poata vira suma pentru ca am deja 1/3 din salar retinut pe statul de plata?
Nu vreau sa ma "fofilez", nu vreau sa trag pe nimeni in piept, sunt constienta ca trebuie achitat creditul asta, dar nu e corect sa il platesc eu, am mai platit un credit pe care l-am facut la CAR cand eram cu el, pentru o masina pe care nici nu mi-a lasat-o cand a plecat, si pe care eu l-am platit pana la acoperirea datoriei de 6000 lei... Inteleg ca astea sunt situatiile in fapt, dar ce pot sa fac sa scap de creditul asta si sa il oblig pe el sa il plateasca sau sa il ia pe numele lui, sau sa i se ia casa...
Pe casa nu stiu ce acte sunt, stiu doar ca ei stau acolo, as putea sa merg la primaria din orasul lui, dar imi trebuie bani si timp...
Am obtinut divotul in sept 2010, nu am avut bani de partaj, daca nu am facut partajul atunci, inseamna ca am pierdut dreptul asupra casei? (asta in cazul in care ar fi acte in regula pe ea... ) Stiu ca e o situatie incurcata, m-as duce la un avocat sa ma indrume, dar nu am bani acum, iar avocatul care m-a reprezentat la divort nici nu a vrut sa imi raspunda la intrebarile astea, a zis ca partajul este un proces separat, pentru care percepe alt onorariu.... Orice raspuns e binevenit... Va multumesc
Răspuns la discuția societate de recuperari creante
Si eu am primit o asemenea intelegere de plata, in urma unei convorbiri telefonice cu o angajata a acestei firme de recuperari. Presupun ca este perfect legal, in cazul meu, pentru ca eu chiar am un credit neachitat de 2 ani, nu din reavointa, pur si simplu nu am posibilitate sa il platesc. Nu am bunuri pe numele meu si ar putea sa imi puna poprire pe salar. Eu inca ezit sa vorbesc cu cineva, pentru ca ma stiu cu " musca pe caciula", dar in mod normal creditul trebuie achitat. In cazul meu situatia este aparte ( cauza pentru care am ajuns in imposibilitate de plata - am cerut ajutorul specialistilor acestui forum si am fost lamurita ). Nici nu m-am gandit sa semnez acest act, primit prin mail, de frica sa nu apara alte incurcaturi. V-a mai contactat cineva de atunci?
Răspuns la discuția credit restant
va multumesc pentru raspuns si pentru sfat, si mai am o intrebare: daca pana la momentul in care voi reusi sa imi rezolv lucrurile si sa plec din tara, banca obtine titlu executoriu pe salariul meu, voi avea vreo problema sa imi incetez contractul de munca? Adica angajatorul are vreo obligatie prin acel titlu, alta decat aceea de a vira suma stabilita prin instanta? Daca ar fi asa, as sti sa imi dau demisia inainte de a mi se pune poprire pe salar... Nu stiu daca sunt destul de clara :D Va multumesc. O zi buna.
Răspuns la discuția credit restant
Si daca nici eu nu am salar? Vreau sa plec din tara cu copilul, as fi vrut sa o fac inainte de a incepe fetita scoala, dar sentinta de divort a venit abia zilele trecute. Ar trebui sa introduc partajul, chiar daca avem doar acest credit "in comun"? Si asa, pana sa se solutioneze procesul de partaj, banca deja poate initita actiune impotriva mea. Nu prea ma pricep la lucrurile astea, dar se pare ca sunt incurcata si blocata... Cum ar trebui sa procedez?
Discuție credit restant
Buna ziua,
Acum 3 ani, cand inca eram casatorita, am facut un credit pt nevoi personale, fara garantii si fara giranti, pe numele meu, iar fostul sot a contribit doar cu venitul, el avand un salar de 4 ori mai mare decat al meu. Banca ne-a acordat creditul (30 000 lei) insa doar eu sunt titular. De cand m-am despartit de sotul meu, din decembrie 2008, nu am mai platit ratele creditului pentru ca el nu a mai vrut sa plateasca iar rata era la fel de mare ( sau mica) ca si salariul meu. Am reusit sa obtin divortul abia luna asta, iar pentru partaj nu am bani. Nu avem bunuri comune, nu am cum sa platesc creditul. Acum m-au contactat de la o firma de recuperari care ma preseaza sa platesc cat de putin, ceea ce pentru mine e imposibil ( am un copil pentru care fostul sot nu imi da pensie alimentara, ca nu are servici - asa zice el). In cazul in care, si probabil ca asta se va intampla, vom ajunge in instanta pentru acest credit, care este procentul din salar care mi se poate retine? Se tine cont de faptul ca am un copil in intretinere? Daca fostul sot nu apare in contract ( desi banca nu mi-ar fi dat asemenea suma cu un salar de 500 de lei, pentru are s-a stabilit o rata de 570 lei!!!) exista vreo posibilitate sa se transfere cumva datoria pe numele lui? Se poate face inchisoare pentru un credit neachitat, daca chiar nu exista alta posibilitate de a returna creditul? Va multumesc.
Răspuns la discuția divort in lipsa paratului?
Avem ancheta sociala inca de anul trecut, dar nu stiam ca abia dupa 30 de zile hotararea ramane definitiva si irevocabila :( Si cum cele 30 de zile se nimeresc iar in vacanta judecatoreasca, deci in iulie... e posibil sa nu pot pleca... Sunt foarte furioasa pe sistemul asta lent si ineficient, daca as fi avut bani atunci in 2008 sa introduc actiunea, acum as fi fost libera... Spui "da" intr-o secunda, si iti trebuie 2 ani sa divortezi...
Răspuns la discuția divort in lipsa paratului?
A fost citat de fiecare data, dar nu doreste sa se prezinte, doar daca este neaparat necesar. Nu a depus acte la dosar, nu a facut intampinare, dar e de acord cu tot ce cer eu. Sincer, nici nu as vrea sa se prezinte, pentru ca are un comportament violent si ma simt incomod in prezenta lui. Avem raspuns favorabil din partea autoritatii tutelare, din punctul meu de vedere nu ar trebui sa mai existe alt termen. As putea totusi sa cer in mod expres catre judecator sa sa dea sentinta pana la vancanta judecatoreasca? Mi-e teama ca nu voi putea pleca in august cu fetita in strainatate.