avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Activitate veronicam

Activitate veronicam

Contribuții pt contract, drept de autor 2024
Ce rețineri sunt pt contract încheiat în baza legii nr.8/1996 (drept de autor,prestări servicii artistice) în cazul unui student, unui cetățean străin,unui pensionar sau unui angajat.
Mulțumesc.
Bună ziua.Daca am un contract individual de muncă încheiat pe perioada determinata,iar la expirararea contractului, exemplu ;expiră în 30.08 fiind vineri îmi încheie un nou contract în 30.o8 cu începere din 2 ..09.(luni) eu ne lucrând în 31 .08 si 01.09 fiind zile nelucrătoare,este OK încheiat?
Multumesc mult! O zi frumoasa.
buna ziua, imi spuneti va rog articolul din lege(temeiul legal) care permite cumulul cu pensia din 01.09.2024

multumesc mult
E-factura,trebuie folosită de către PFA-uri?
Buna ziua!
Fica mea locuieste cu ginerele in una dintre casele mele, in cazul in care se vinde casa ,vreau sa ii ajut sa le dau bani sa-si cumpere alta casa.Fiind casatoriti vor figura ambii in CF. Cum pot sa procedez , daca in cazul unui divort intre ei sa reiasa clar, ca banii pt achizitia locuintei au fost dati de parintii fetei.Ce acte trebuie sa inchei in acest sens.
Mulumesc pentru informații.
Sector bugetar.

Nu ma refeream doar la plata,in general ce obligații are angajatorul.Pe certificat nu scrie pt ce este iar acel spor e pt nevăzători,dacă nu greșesc.Ex trebuie reevaluată fișa de aptitudi,etc…
Multumesc



Cum trebuie să procedeze angajatorul în cazul în care primește un certificat de handicap grad-accentual și care solicită scutirea de impozit și acordarea sporului de 15% cf Legii nr 153/2017 art.22(sporul pt persoane cu handicap).Multumesc anticipat.
Bună ziua
La un contract de drept de autor,Legea8/1996,petru un cetățean străin care nu este angajat nici în România nici în țara natală,ce contribuții se plătește de către angajatorul cu care încheie contract în baza Legii nr 8/1996?Multumesc.