avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate deathkiss

Activitate deathkiss

Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Buna ziua din nou. Pe data de 7.12.2011 am trimis o cerere de concediu spre aprobare, ca perioada fiind 27.12.2011-06.01.2012. Nu mi-a fost aprobata decat perioada 03-06.01.2012, deoarece sefa sustine ca o colega a trimis inaintea mea cererea de concediu. Mentionez ca, concediile se iau cu instiintarea colegului care il va inlocui pe zona, eu nefiind anuntat de catre colega mea de intentia de a-si lua concediu. Este cumva un abuz? Mi se incalca dreptul la repaus prin CO?
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Am solicitat si prezenta unui membru al sindicatului. Credeti ca ma va putea ajuta cu ceva chestiunea asta?
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Buna ziua. Am promis ca va tin la curent cu se mai intampla. Deci, pe data de 04.11.2011 in urma asazisei cercetari disciplinare (21.09.2011) pe care v-am descris-o ultima data, am primit o decizie de sanctionare cu 10% din salar pe o luna de zile. Toate bune si frumoase, pana vineri 09.12.2011, cand am primit o convocare prin mail, sa ma prezint la sediul companiei in data de 14.12.2011 pentru a da explicatii pentru: neindeplinirea specifica a sarcinilor de serviciu, si anume, deteriorarea repetata a mijloacelor auto aflate in dotare precum si intretinerea necorespunzatoare a acestora, fapt ce a condus la inlocuirea repetata a autovehicolului alocat pentru desfasurarea activitatii specifice.
V-am transmis cuvant cu cuvant OBIECTUL convocarii. Bunnn, ideea este urmatoarea, intradevar am schimbat 3 masini in ultimile 2 luni, prima, defectandu-mise, eu solicitand aprobarea reparatiei deoarece in urma constatarii service-ului autorizat, acestia mi-au transmis ca nu pot circula cu ea deoarece este un pericol pentru mine. Am transmis acest pericol colegilor superiori, spunandu-mi sa imi continui activitatea pana se vor decide daca o vor repara. Asta a durat cateva saptamani, timp in care eu am circulat cu o masina neconforma, punandu-mi viata mea si a celorlalti in pericol. Intre timp, superiorul meu ierarhic, i-a venit ideea de a-mi schimba masina (inca nereparata) cu o alta care era veche si care a stat foarte mult prin service. Mi-au schimbat-o, mi-am continuat activitatea in mod normal, iar la 2-3 saptamani mi se defecteaza si aceasta. Am fost din nou la service, unde s-a constatat ca masina este un REAL pericol pentru mine si ceilalti participanti la trafic si nu numai. Am transmis din nou solicitarea aprobarii reparatiei masinii (a 2-a), spunandu-mise sa astept acea aprobare. Nu mi s-a dat nici acea aprobare, schimbandu-mise si cea de-a 2-a masina, cu a 3-a masina. Eu am dovezi de la service cu constatarile lor, si faptul ca nu pot circula cu masina. Eu ce pot sa fac in aceasta situatie? Imi pot imputa ceva, deoarece nu e vorba de accident, ci de deteriorarea masinii conform uzurii normale? Ce pot face in aceasta situatie?


Multumesc anticipat pentru ajutor si suport!
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Mare mirarea sa accepte asa ceva...oricum ideea e sa nu-mi dau demisia si sa astept sa vad si celalalte cercetari disciplinare? Cred ca le voi scrie un mail prin care le voi spune ca nu raspund dorintei lor de a imi da demisia si ca doresc sa-mi transmita faptic si in detaliu cele scrise in convocare. Sper sa am succes.....multumesc mult pentru sfaturi si va mai tin la curent cu ce se mai intampla.
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Si daca nu am fost ascultat, doar mi s-a transmis sa scriu acea nota explicativa (copie pe care am solicitat-o, dar am fost refuzat), si ei au si luat decizia de concediere pe care mi-au transmis-o verbal. Ce pot face in astfel de caz? Maine trebuie sa le dau un raspuns la ce decizie am luat.
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Este obligatoriu procesul verbal in urma cercetarii disciplinare? Nu s-a facut acest proces, sau cel putin nu l-am vazut eu.
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Bun, ce-mi spuneti dv este ca mai bine ii ofer dreptul angajatorului de a-si obtine ceea ce vrea, eu neluptand pentru drepturile mele. Oare de ce mai este facut codul muncii si drepturile angajatilor?
Răspuns la discuția Urgent. Cercetare disciplinara.
Eu mi-am continuat jobul si-mi exercit in continuare atributiunile specifice. Maine urmeaza sa le dau raspunsul referitor la ce m-am decis sa fac, si anume sa plec prin demisie sau sa-mi gaseasca noi motive pentru viitoare cercetari disciplinare. De aceea sunt intr-o mare dilema la ceea ce voi transmite maine.
Nu am posibilitatea apararii in cercetarea disciplinara prin cererea de a mi se arata dovezile clare care au dus la aceasta?
Buna ziua,

Saptamana trecuta mi-a fost trimisa pe email o convocare la sediul companiei pentru urmatoarele:nerespectarea structurii şi frecvenţei de vizitare a customer-group-ului agreat la începutul lunii aprilie cu Area Sales Managerul;
• întocmirea de routing cu distanţe nerealiste între oraşe;
• nerealizarea de vizite duble/prezentări împreună cu reprezentantul de vânzări alocat, aşa cum a stabilit Area Sales Managerul;
• colaborare defectuoasă cu reprezentantul de vânzări alocat şi cu ceilalţi colegi din echipă;
• întocmirea de rapoarte de vizită în CRM fără informaţii concrete şi coerente;
• utilizare defectuoasă a bugetului de protocol.

Mentionez ca m-am prezentat in data si ora stabilite, fiind intervievat initial de o doamna cu care am discutat general despre cele scrise mai sus. Mi-a solicitat sa scriu o nota explicativa, ulterior venind dupa ea si plecand sa discute cu comisia. Dupa predarea notei explicative, a venit comisia si mi-au transmis ca au luat o decizie, aceea de a nu continua colaborarea cu mine, eu avand doua posibilitati, aceea de a-mi da demisia sau de a initia alte cercetari disciplinare. Am rugat comisia sa-mi transmita faptic si cu dovezi cele transmise in convocare, dar am fost intampinat cu un NU VREAU. Mentionez ca sunt la prima abatere si ca sunt performer in ceea ce fac, rezultatele fiind cele mai bune din zona in care activez. Ce pot face in astfel de situatii si cum as putea sa am castig de cauza daca ma concediaza disciplinar?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediere disciplinara
Adica mi-au suspendat telefonul, mi-au interzis sa mai fac vizite la clientii alocati, mi-au interzis sa folosesc laptop-ul, adica sa nu mai prestez munca, dar imi pastrez drepturile salariale.