Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate florin1969

in cazul in care nu este platitor de TVA cum procedez?
rog un exemplu de inregistrari
simonaoprica a scris:

Ordinul 3055/2009-pct.184 si pct.185

O societate care are un spatiu inchiriat pentru sediu si factura ii este emisa in EUR iar plata o face in alta zi cand cursul este diferit fie in + sau - , cum va inregistra diferenta de curs?
Va plati impozit pe venit de 3% la trimestru daca plateste mai putin decat factura sau la sfarsit de an face regularizare venit curs valutar?

EX: 100 Eur chirie facutura la curs 4.5= 450 RON
plara cu chitanta curs in ziua platii 4,4= 440 RON
-------------
Rezultat un castig 10 lei din curs valutar

EX: 100 Eur chirie facutura la curs 4.5= 450 RON
plara cu chitanta curs in ziua platii 4,6= 460 RON
-------------
Rezultat o pierdere (plata mai marela chirie) cu 10 lei

Nu stiu cum se procedeaza .care sunt inregistrarile pentru micro intreprindere 3%
Răspuns la discuția Sala Fitness casa de marcat
Daca sala respectiva are o pagina web si incaseaza bani prin pagina web iar clientii vin cu un tichet listat mai trebuie sa achizitioneze casa de marcat?
Veniturile fiind foarte mici o casa de marcat ar fi foarte scumpa in acest caz.
Răspuns la discuția Sala Fitness casa de marcat
in comparatie cu un cabinet stomatologic , de ce la acesta nu e necesar? Asa am vazut si am citit si aici.
Este obligator de detinut o casa de marcat pentru o sala de fitness?
Se poate taia numai chitante sau trebuie bon?
Sala nu e platitoare de TVA este la infiintare.
Dar daca patronul si angajatul sunt de comun acord si se suspenda Contractul de munca pe o perioada nelimitata datorita situatiei financiare, va trebui platite asigurari cat timp e suspendat?

Care e limita de timp in suspendare? Daca firma nu are bani poate sa stea si 10 ani suspendat
Un prieten m-a sfatuit sa fac o adresa la Casa de Sanatate si sa cer mai intai ce debite sunt , adresa sa o scrie un mostenitor anexand copie dupa certificat de mostenire si act de deces.
Dupa ce primesc raspunsul daca apar acele debite imense sa fac o actiune in instanta.
O fi buna ideea asta ? Nu cumva ma duc in gura leului fara sa vreau si imi dau de lucru singur?
avvalentina a scris:

Contestati actul primit si invocati prescriptia.

O sa fac asta dar cred ca trebuie scrisa o contestatie de un avocat, eu daca o scriu s-ar putea sa nu aiba succes? Chiar daca am toate motivele sa cred ca nu e corect ceea ce se intampla.
gigipopa a scris:

Este posibil sa aveti succes. Poate fi o problema faptul ca ati primit de la fisc, ca mostenitori, o suma de bani reprezentand impozit pe venit platit in avans, dar incasat in plus, ca urmare a impunerii finale.

Eu nu am dorit , sa primesc bani de la fisc pur si simplu fiscul a facut calcul la acea data si a trimis instiintarea dupa o sumara verificare ca putem lua banii de la caserie numai dupa ce vin mostenitorii. In felul asta a inchis balanta ba chiar a trimis prin posta invitatia de achitare.

Totusi cum pot sa dau bani pe servicii medicale pentru care acel om nu a beneficiat in anii aia ba mai mult sa dau acum la Casa de Sanatate cand el e mort ?
Daca traia azi era cu totul alta situatie.
Asa noi acum avem toate actele facute (mostenire si partaj plus radiere lichidare )
Ce imi amintesc acum e ca in 2009 a avut si un control de la fisc care in acel proces verbar de constatare nu a pomenit nimic despre posibile datorii la Sanatate.
Tatal meu a decedat in vara 2011, sunt 3 mostenitori la care unul a renuntat la ea.
El a avut un PFA cu toate darile la stat achitate, a fost si pensionar.
La o luna de la deces s-a lichidat PFA si radiat de la registru si la fisc s-a inceput demersurile de lichidare. Dupa ce s-a dezbatut mostenirea si s-au impartit bunurile fiscul pe baza actului de mostenire ne-a dat o suma de bani care era platita in plus la impozit pe venit.
Timpul a trecut si azi cand redactez primim o somatie de plata de la Finante pentru CAS (sanatate) ce reprezinta numai accesorii fara a spune care e debitul si pe ce perioada. Intreband la CAS despre aceasta aflu cu stupoare ca e vorba de debite din 2006 pana in 2012 ce includ o suma imensa peste capacitatea noastra de a achita!!!
Ma intreb ce este de facut, noi mostenitorii ne avand cunostinta de acest fapt?
Se poate ataca de catre fisc actul de mostenire ? Vom fi executati silit si pierdem casa masina...etc? Sa depunem contestatie ? ?
O situatie complicata pentru noi...